НАБОР 2005 - ще се втурнат в живота, ще превземат света

• 39 387
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
  • София
А откъде е информацията за 41 въпрос?Излезнало дете?В нета все още няма информация.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 11:52 от Ali97

# 151
Интересна е темата на есето, моята ще се развихри - дали ще й се получи е отделен въпрос.
Аз така и не разбрах дали всъщност изложението в есето трябва да свържат с произведение.

Не, не е необходимо обвързване с конкретно произведение.

# 152
  • В средата на времето
Наистина ли това е произведението? Страхотен късмет, поне за моя син. Приказка за стълбата е неговото. Ще пише ЛИС, сигурна съм. 🍀

# 153
“Приказка за стълбата” на Христо Смирненски от 11 или 12 клас е?

От 11. клас, темата за Обществото и властта

Есето не се обвързва с лит. творба, но е добре да се даде аргумент от такава. Аз се сещам за Сали Яшар и неговото мълчаливо съзерцание, в което се крие силата на мъдростта му. Интересна тема за есе и много достъпна тема за ЛИС. Ще бъде интересно на проверителите.

# 154
А откъде е информацията за 41 въпрос?Излезало дете?В нета все още няма информация.

https://gospodari.com/eto-po-koe-proizvedenie-shte-pishat-zrelos … -maturata-po-bel/

# 155
  • Бг-мама
В колко най- късно трябва да приключат ? 12.30 ?

# 156
  • София
Ех, тая стълба...
Ходи на пробна матура (една) - падна се ЛИС за Стълбата. Той писал есе...
Пропусна пробната матура в училище (успал се Confounded) - имало ЛИС за Стълбата...
Имало знак от Вселената, но няма кой да обърне внимание. И снощи точно това коментирахме с него, как и двата пъти е било това произведение!
Но, каквото - такова...

# 157
В 12.30 ще предадат, ако са започнали на време. Ще излязат по-късно.

Щом е правена на пробни, значи немалко деца са мислили и работили по произведението и могат да се очакват добри резултати.

# 158
  • София
В колко най- късно трябва да приключат ? 12.30 ?

Това е рано, според мен.

# 159
  • София
Уф моята не искаше от 11 клас да се пада, че учителката от тогава по-лошо им преподавала от тази от 12 клас, ама...

Имам от онези ваучери за вино, ако някой има спешна нужда Wink

# 160
Есето не се свързва с произведение.
Същото снощи ми обясняваше дъщеря ми по друг повод.
И моя така ми обясни, пък аз настоявах че все трябва да има препратка към произведение......ама какво ли разбирам аз, по мое време есе не сме писали/ учили.
Иначе " Приказка за стълбата" му харесва много, но той ще пише есе. Да видим и там темата не  е лоша.
Мотам се по магазините и от тази нервност похарчих за излишни глупости доста, ама поне купих за 5лв. балончета за украса на колата Joy

# 161
  • София
Тъкмо и аз се чудех Стълбата ли беше се повторила на две от пробните на сина ми или Вяра Simple Smile Ще му е трудно да избира между лис и есе, че и двете ще ги брои за “лесни”.  Дано не стане от два стола…

# 162
  • София
...Успех на децата, спокойно да си попълнят и напишат всичко, само моето ли ще е на есе?
Още една бройка за есе. Убеждавах и аз, че ЛИС се оценявало уж по-добре, но ме обори, че на пробния в у-ще писал есе и било за 6. Каза само, ако много му хареса ЛИС можело да се замисли. Обаче кои са тези, дето много да се харесат...
Хайде още малко и ще почнат да звънят и да сме по-информирани, уж Simple Smile
12,30 не е ли твърде оптимистично? Мисля между всяка част ще губят 5-10 мин. Не даваха ли почивка за тоалетна? Или говоря глупости. Признавам никакъв инструктаж не съм чела. Blush

# 163
  • Sofia
Нямам никаква идея дали знае произведението, какво ще избере да пише. За мълчанието ми се струва тегаво, а се опасявам да не залети към него, ако не помни добре стълбата. От друга страна, като казвате за какво иде реч в нея, може и да го е впечатлила.

# 164
Моя никога не помни какво е отговарял Confused така че и да излязат отговорите ние не сверяваме и до 07.06 ще си тръпнем.

Общи условия

Активация на акаунт