НАБОР 2005 - ще се втурнат в живота, ще превземат света

• 39 099
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
Някой разбра ли темата за професионалните гимназии? Ще се пръсна от притеснение.
Е как темата, те са различни профили, няма как да е една тема...
За програмист и дърводелец едно и също ли ще ги питат 🙄

Тегли се само номер. От 1 до 18.
Всички си знаят какво точно е в този номер, за всяка гимназия е различно, знам

# 406
  • Plovdiv
Успех на всички деца.Flowers Four Leaf Clover
Не ни е важна тази матура, но притеснението си остава.
В 7:30 отново бяхме пред училището, непознато ни беше, но лесно го открихме, преди това видяхме локацията му. А, днес в Пловдив беше изключително спокойно по улиците, направо не повярвах, задръстванията липсваха.
Към 7:45 слезе от колата.

# 407
  • София
По-напред в темата написаха, че е изтеглен номер 1.
Направо едновременно с тегленето го съобщиха мамите Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 08:48 от pisho

# 408
  • Варна
Успех на всички днес! Стискам палци!
Нашият ще се явява на дипломна защита на 1 юни. Карам го да си подготвя презентацията, а той ми разправя, че имало много време.

# 409
  • София, в момента в любимото ми село Железница
А някой може ли да ми каже каква е продължителността на днешната матура?

# 410
А някой може ли да ми каже каква е продължителността на днешната матура?

4 часа

# 411
Някой разбра ли темата за професионалните гимназии? Ще се пръсна от притеснение.
Е как темата, те са различни профили, няма как да е една тема...
За програмист и дърводелец едно и също ли ще ги питат 🙄

По тема №10 ще бъде изпитът за всички, които се явяват за придобиване на професионална квалификация днес.
🔎 Журналистът от в. „Аз Буки“ Зина Соколова изтегли темата между 18 варианта.

# 412
Успех на децата днес!

Посвещавам този текст на всички нас - Героите на МОН.

Днес е датата за втория държавен зрелостен изпит на дванадесетокласниците.
Може би повечето от вас, като мен допреди седмица, тънат в блажено неведение, че за матурите МОН е измислило още едно ниво на съспенс преди заветните ДЗИ. А именно - 50 хиляди зрелостници биват разпределени на случаен принцип да се явят на изпит в училище, различно от настоящото им. При това, за да се качи още повече адреналинът на матуриста и близките му, разпределението се разбира два до три дни преди датата на първия изпит. В това, разбира се, аз намирам огромни позитиви:
1. Опознай града си, за да го обикнеш. Тръпнете в очакване да видите разпределението. Като излезе, включвате няколко компютъра и всички налични телефони, отваряте гугъл мапс, бегемапс и Уейз и започвате да изчислявате маршрути. Добре е да имате подръка някой запознат с трафика в района, свързвате се с него и правите един своеобразен комуникационно-логистичен щаб по придвижването, както си трябва - с разпънати карти, слушалки в ушите, кафета, цигари, Валидол и таблетки против киселини. Ако сте от по-истеричните родители и имате време, проигравате маршрута при реални условия.
2. Тиймбилдинг на родителите.
В родителските групи започват да се разменят оферти за преспиване по квартали. Например - сменям Банишора за Бъкстон, мога да взема две деца, трето - на походно легло. Обаче внимавайте в офертите и имайте предвид, че може да има и надцакване, защото някои квартали са по-непопулярни и нямат метро. Тогава наддаването звучи така - приемам до три деца в Бусманци, предлагам отделна баня и мекици за закуска. Така хората се сближават, семейства започват да си ходят на гости, море и планина заедно, доказва се, че за създаването на приятелства няма горна възрастова граница, а понякога новосъздадените приятелства прерастват в сродяване на семействата по линия на матуристите.
3. Тиймбилдинг на децата.
Клетите абитуриенти започват да се издирват едно друго по групите с надеждата да открият други горканчовци, разпределени от Люлин 2 в Дружба 1. Придвижват се на групички, защото всеки знае, че в глутница е по-добре. Срещат се на непопулярни места като метростанция Опълченска, като проверяват предварително къде по пътя могат да се подкрепят с храна и освежаващи напитки.
Разбира се, всичко това се случва преди изгрев слънце, защото МОН знае - рано пиле, рано пее.
Та ако тази сутрин сте видели млади хора с кръгове под очите, карта в едната ръка и служебна бележка в другата да се лутат по улиците, да знаете, отиват на изпит.
А ако ви предстои да имате зрелостник догодина, съветът ми е да поразучите все пак малко училищата в София, както и бъдещите планове за улични ремонти на Столична община. Все пак става дума за не повече от 200 училища. На ден по едно да посещавате, ще сте подготвени за щаба догодина.

# 413
  • Бургас
Успех на всички деца днес!
Дъщеря ми е на защита на дипломен проект и притеснението и е 100 пъти по-голямо от матурата по БЕЛ.

# 414
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Това с лутащите се деца е много гадно. Днес като оставихме девойката се запътих към метростанция Бели Дунав. Срещнах една разплакана девойка търсеща същото училище. Хванах я за ръка и бегом на обратно. Беше 8:25 дано са я пуснали.

# 415
  • Варна
Днес излязох рано,  добре че баща й се прибрал навреме с кучето, да установи че в 7.30 матуристката още спи.. Направил й набързо сандвич, добре че днес е в училище на 5 мин пеш от вкъщи. Така е, като не осъществя аз контрола, мхм.
Иначе е на АЕ и тя.

# 416
  • София
Мартеа право в десятката!Хубаво би било,ако от МОН или РУО София, която институция прави разпределението, четат тук.Могат да преосмислят начина му.Не зная как точно става то,автоматизирано или с намесата на човек,но и в двата случая е добре да се познава града и училищата в него от разпределящите.

# 417
В това отношение - адмирации за РУО-Варна, тази година на втора матура почти всички зрелостници са в собственото си училище или в съседно!

# 418
  • София
Горките деца.....
Днес и аз попаднах на лутащо се дете с бележка в ръка  и то не къде да е а в ВТУ Тодор Каблешков- да издирва частно училище и корпус 9 !!!!! Rage Упътих я колкото можах ,беше 7,50ч- дано да е успяла.....
Направо незнам как да нарека това!!!!
При толкова училища в София,горкото момиче беше пратено във ВТУ Тодор Каблешков и то вероятно идва от Люлин.....RageRageRage

# 419
  • София
Добро утро - днес много по-спокойно от петък изглежда всичко Simple Smile ...
Ами пътуваме още. Нали през води и гори я закарах.
От нас до училището и после до офиса ми - 20 км в софийското задръстване.

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 21:11 от Спунк

Общи условия

Активация на акаунт