НАБОР 2005 - ще се втурнат в живота, ще превземат света

• 39 082
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Dimitrina 73 съболезнования за родителите ти!
Нека  всичко лошо е зад гърба ти!

# 541
Сега се прибра матуристката. Разказа, че квесторката е кашляла по време на записа, тръгнала да пуска записа без да даде въпросите и тъй като не разбира френски питала след почти всеки текст дали са готови да предават.  Децата всеки път казвали "Има още", а тя учудена кашляла и кимала. С помощта на матуристите се провел изпита, квесторите не били в час.
За децата в 133-то думи нямам! Дано се реши проблема изцяло в тяхна полза!

# 542
Ха, знаех си! Изловихме ги МОНчовците.
Въпреки че, като гледам какъв тотален хаос е - кофти звук, объркани задачи, безумното разпределение по училища, всъщност може би по-трудната матура е просто случайност. Абсурдно е нивото на трудност да се променя. Май няма нито ред и система, нито мисъл.
Виждам, че г-жа Рада е писала за поредния абсурд, така че ще добавя - масово неадекватни квестори. Пфу! После как човек да не се плези пред огледалото и да не върти пируети.
И сина ми каза, че текстът за слушане по испански е бил доста гаден.
А на мен, да си призная, от петък ми се въртеше едно предчуствие, че от МОН са решили да направят матурите по езиците по-трудни от преди. Просто колкото пъти чух нещо за матурите по ТВ/радио, все някой експерт обясняваше как не било така много Ок да се избира език като втора матура заради това, че било по-лесно.
Може би си въобразявам, ще накарам сина ми да сравни с минали години.

Честит да е младежа рожденик - жив и здрав, и много щастлив!

Димитрина Heart

Дъщеря ми е направила всички публикувани матури на Испански, твърди, че днешната е била най-трудна - и слушането, и четенето. Затова пък темите за писмо и есе са били много приятни Simple Smile. От класа й няколко деца са с ДЕЛЕ и отиват да следват в Испания и са на същото мнение - доста по-трудна матура в сравнение с миналата година.

# 543
Ние още учим по физика Sad  след днешната матура по математика (допълних се) Хайде за последно, че вече не се издържаааааа

# 544
  • София
Димитрина, съжалявам за загубата ти.

# 545
  • София
Чух преди малко в новините една госпожа, която обеща, че няма да има ощетени ученици, заради липсващите диаграми на изпита по БЕЛ.
Може да решат да компенсират и тези с разменените материали от днешния изпит.
А как ще компенсират многото ощетени от лошото озвучаване?
И компенсирайки първите, от които едва ли всички са щели да бъдат перфектни, ще ощетят тези с правилните материали, защото поради тяхната некомпетентност някой ще има по-висок резултат от реалните му възможности. А за някои от децата ДЗИ не са само част от завършването и всяка точка е важна.

# 546
  • София
Чух преди малко в новините една госпожа, която обеща, че няма да има ощетени ученици, заради липсващите диаграми на изпита по БЕЛ.
Може да решат да компенсират и тези с разменените материали от днешния изпит.
А как ще компенсират многото ощетени от лошото озвучаване?
И компенсирайки първите, от които едва ли всички са щели да бъдат перфектни, ще ощетят тези с правилните материали, защото поради тяхната некомпетентност някой ще има по-висок резултат от реалните му възможности. А за някои от децата ДЗИ не са само част от завършването и всяка точка е важна.
Същата госпожа /зам.министър на образованието/ каза,че записите са прослушани от комисия и са наред.Това според мен означава,че няма да има компенсация.

# 547
  • Sofia
Добро утро! Да вземем и ние като бургазлии да напишем за слушането в езиковите изпити, където трябва! Да вземат да си преосмислят нещата! За гафовете пък думи нямам Rage

Девойката е доволна като цяло от ДЗИ  френски,  но първите и думи бяха, че е бил много дълъг и досаден изпит.
Мда, като чух темата за есето (доста приятна), го попитах дали се е раздал. Отговорът беше, че не точно, защото накрая вече много му било писнало и просто искал да си тръгва.

Димитрина, и от мен силни прегръдки. Човек не знае колко много може да понесе. Вкопчи се в хубавите неща в живота и гледай напред и нагоре! Kissing Smiling Eyes

# 548
Добро утро!
Преди матурите се чудех какъв ли ще е поредният гаф, то нашият набор без гаф не може. Ако се сещате за онзи обърнат жираф от първото, коледно състезание на децата в първи клас, при което се получаваше отговор отрицателно число. Който помни случката.

Много се надявам да няма ощетени деца. Но се чудя за разменените матури, нали работите се пръскат из цяла България? Как точно проверителите ще разберат, че в две поредни анонимни работи в едната е писан отговор А, вместо В, защото детето е сгрешило, а в следващата е писан също отговор А вместо В, защото А е бил точният отговор, но на друга матура. Произволен пример.
Ако се отделят работите в това училище за отделна проверка, това би означавало нарушаване на анонимност. Ако пък дадат макс брой точки, това би ощетило другите деца. Въобще, каша. Надявам се, случаят да приключи благополучно и справедливо за всички.

Моето момче доста се поизпоти на втората матура. Предната вечер почти до 23ч писа "експозе", защото в последния момент разбрал, че трябва да пише. Изпитът беше доста шокиращ за него - от 8ч до 17ч.Първо теория, в която представя дипломен проект, задавали са много въпроси. За жалост, знаете, в училище рядко се изпитва устно. Имал късмет да мине от първите, но пък после чакал за практиката, която почнала от 13ч.Нямало отключени стаи, макар всички да са свободни , нали беше неучебен ден. И висял в коридора, заедно с другите деца. После на практика минал късно и се прибра чак към 18ч.,"на една страна захвърлил пушка(материали за изпита), на друга сабя на две строшена," (яке на земята) и седнал благополучно на компютърните игри юнакът. Мислех да вдигна децибелите, ама го съжалих, като го видях какъв е "юноша бледен". Казах му, че тази матура е хубав старт към студентсвото, да види какво е, но май вече и студентите рядко ги изпитват устно.

Заслужен отдих на всички абитуриенти и успех на тези, които продължават! Моят абитуриент е от вторите. Нямала си баба работа, купила си козичка. Малко на олимпийски принцип се явява на третата матура.
И... да споделите бални вълнения и тук, и там! Успех на когото за каквото е нужно!

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 07:41 от Светкавица

# 549
Димитрина, прегръдки. Много ти се е събрало, дано само спокойни и радостни времена настъпят занапред!

Моята даже не си провери работата - имало време. Записала е трета за спорта, но като ви чета колко зле е било на повечето места озвучаването, отсега и съчувствам. Много неприятни са тези гафове година след година.

# 550
  • Варна
Светкавичке, как да не си спомняме, чак жирафски статус съм пускала във фб Joy
Скрит текст:
Пускам ви да се посмеете с коментарите, особено на дядо й Joy
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4024465486373&set=a. … =rS40aB7S9Ucbxw6v

# 551
Същата госпожа /зам.министър на образованието/ каза,че записите са прослушани от комисия и са наред.Това според мен означава,че няма да има компенсация.
Те записите са си съвсем ОК, техническите средства за възпроизвеждането им за нищо не са ставали.
Или е тихо и не се чува или пращи и пука. Явно е било по-зле на мъжките гласове.
Ако пишем нещо, може да се цитират училищата, в които техниката не е става. Дотук аз видях за 32, 33, 55, Дорис Тенеди.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 12:36 от galia_m

# 552
  • София
Според моят син, решението на 18та зад по МАТ в публикуваните е грешно, защото са намерили права, която не се търси, вмето правилната (според него).
Няколко пъти гледа и не може да разбере защо намират тази отсечка.

Имам питане - как се записват резултатите от матурите в дипломата?
Като оценки в 6-балната система , целочислено ли или може да енапример 5,85 ?
Оценките от матурите част от дипломата ли са или стоят някъде отзад, защото се е записал и на матура по химия, която не му е нужна, но понеже се скъса да решава задачи по химия 2 години, ей така да идел, но не се е готвил. Притесява се, че няма да е 6, защото не е само задачи и ще му пише в дипломата 4.
Както ще стане, ако си заявил матура, а не се явиш ? Какво фигурира в дипломата?

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 09:18 от Сойка

# 553
  • София
Решението е абсолютно вярно.

# 554
Решено: Всички ще получат максималните 4 точки на проблемната задача в матурата по БЕЛ

Общи условия

Активация на акаунт