🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 Между 2 сезона

• 217 008
  • 3 835
  •   1
Отговори
# 135
Понеже до финала си мълчах цял сезон, искам само да коментирам един от лайтмотивите на сезона - че Алек е голям дивак, къмпингар, палатковец и едва ли не сървайвър от тип Беър Грилс (който също не е истински, а повече медиен образ, но това е друга тема). Обаче първо в един от разговорите с Надежда си пролича доста отчетливо, че неговата представа за всичко това си е доста... градска. После и така наречените палатки, на които спаха с момичетата, бяха повече сглобяеми навеси / заслони, а и на толкова топъл и сух климат, при който можеш без проблем да спиш навсякъде без нищо. Та афинитетът към дивото на това момче беше силно преувеличен и може би дори по-голямата част от тези градски моми щяха в реална ситуация на оцеляване да се окажат по-приспособими от него. Просто ми се искаше да отбележа, защото това беше доста централна тема в доста епизоди и много се разду, а пък си беше малко смехотворно.

# 136
Според мен този финал е бил по сценарий. И то предизвестен.
Реакциите, след като чуха записа, не бяха като на жени, които са отхвърлени от "Любовта на живота си". Дори да не са супер емоционални, някак твърде кротичко страдаха. Все пак ситуацията, в която попаднаха беше доста конфузна, според мен.

Но пък съм благодарна на продукцията, че ни показа този красив остров, купих самолетни билети и резервирах хотел вече.

Прекалява се вече с този нагласен финал. От продукцията биха били още по-тъпи, ако им бяха съобщили предварително и да лишат епизода от реални емоции и реакции. Вие какво очаквахте? Да се тръшкат и търкалят по земята, да има истерии? Бяха унижени пред цяла България. Тогава все още не де, но само като са си представили, че това ще се излъчва след някой друг месец, поне тази малка частица достойнство да си запазят. Ами и аз на тяхно място, колкото и да съм влюбена, ако такъв плужек ми извърти подобен номер, нито една сълза няма да пролея за него! Нито ще му отделя повече от 15 мин нареждания. Реакцията ми щеше да е същата като на Надежда, без сълзите. Магдалена просто или стопля по-бавно или й е дошло прекалено шокиращо за реакция на момента.
Точно така, те просто не вярваха какво се случва, Магдалена наистина до последно си е мислила , че това е някаква шега, наистина какво да очакваме, да се тръшкат верно по земята ли?
Надежда побесня и то се видя, на нея дори не й се ревеше от яд.

# 137
  • София
Според мен от ден първи Алеко знаеше, че тук няма нищо за него. Ама пусти договор. Нищо лично към жените, но мама е абсолютно права за двете. Просто не си подхождат. И възрастовата разлика си е проблем кой каквото иска да си говори. Аз като майка на син, съвсем честно си заявявам, че не бих искала снаха с 8 години по-голяма. То просто интересите им са различни. Не мога обаче да му простя, че не застана пред тях и не каза, че не се получават нещата, че нещо не му достига, че някак си не може да си представи бъдещето с тях, а изговори един куп небивалици. Истината кажи бе, истината! Тя не винаги е красива, но е най-доброто. Унизително беше просто. Защо изобщо трябваше да се стига дотам?! Красиво облечени, усмихнати, и буквално изоставени пред олтара. За всичко е виновна продукцията.

Добро утро,
според мен Алек не е имал проблем да се изправи и да им каже решението си в очите. По-скоро в това виждам намеса на продукцията, за да се покаже максимално автентична реакция от момичетата. Иначе никоя от двете нямаше да иска да каже каквото и да е пред другата (те дори в тази ситуация не казаха много), а ще иска разговор насаме, което ще размие тотално финала.

# 138
Би било добре след края на поста за новата тема да не се пише и модераторите веднага да я заключват.

# 139
Още осмислям снощната ситуация аз.
Няма нормално момиче да се запише на тоя кастинг вече след глупостта снощи. Никоя жена не заслужава да я уведомят с такова нелепо видео, още са ми пред очите тия огорчени, невярващи, ударени от ghosting-а на един милениъл жени.

Наистина тоя край е отражение на болшинството млади (а и немлади) мъже в страната. Отделно край с образа на Алеко като положителен Ерген.

Още си мисля защо мъжът престана да включва мъжка дума, дълг, такива работи към решенията си. Изтъпанчил се там да обяснява, че поради чувствата си, ще остави две жени без решение.
Виктор поне избра, въпреки че както каза, след даването на пръстена се разделили по живо по здраво и край.

А за Маги ми е жал, пуснах сълза, когато каза невярващо "Аз го познавам. Той ще дойде". Такива са бг романтичните истории - хубава жена, мъжка мизерия, разотивайте се.

Аз съм на противоположното мнение. Виктор избра...да мишкува. За това Алекс напусна демонстративно, а той излъга всички, в т.ч. и нас, че е влюбен. Ами не харесвам такива мъже - лъжат те в очите, а зад гърба ти...
По-добре право куме в очи, може да заболи, но да е рязко и бързо и да се приключва.

Това, че се е целувал с някое момиче какво право дава на това момиче да го има за собственост? Хората кекс правят на първа среща, тук някои дами се вкараха в големи филми за любов и изоставяне, моля, бъдете реалисти. Да, не се появи на финала, но пък така е избрал, защото това е ТВ формат и той по ТВ ги отряза.
Те и двете се бяха филмирали и се виждаха победителки. Дори ако беше избрал само една, пак щяхме да го хейтим, че не избра другата, защото и двете са един и същи тип жени. Пък недай боже да беше избрал Маги, веднага щеше да се почне как заради детето на Надежда не я е избрали бля бля. Пък ако беше избрал Надежда, веднага щяхме да го захапем, че горката Маги, последния влак била изпуснала. Нямаше полезен ход той, НО игра честно и избяга с двеста от този фарс.

# 140
Защо основната тема е заключена? Нова ли има?

Да, посред нощ е пусната, не сме обсъдили финала още, то вече тема за между сезоните. Доста неадекватно, явно някой е попрекалил с виното покрай финала.

# 141
То това е бил сценария на Тушев. Може би не е от ден едно, но в някакъв момент е разбрал, че Алек няма да избере никоя. Сигурно е предложил това с видеото и Ванчето Щерева да напише речта за сбогуване. Тези неща не се случват без одобрението на продуцента. Явно е целял различен финал.
Не е бил това търсения финал.
Първо и защото след такъв финал просто няма да има интересна, нормална, хубава жена, която да се запише за сезон 4. Вероятно само търсещи слава, а те са безинтересни, освен откъм скандали помежду си.

И защото Ваня Щерева си е творчески безсилно същество. Една добре написана реч, в която младия мъж поне плаче или казва откровени причини (ситуацията е патова, майка ми ми повлия и тн.) щеше да наклони везната да го разберем по човешки. Не успяха с това.

И тези deus ex machina моменти в които хора от продукцията се включват с делничен тон да казват на жените един вид разотивайте се, също убиха дори драматичната посока на финала.

Гаф след гаф след гаф след гаф...

# 142
Още се чувствам гадно заради финала. А и тая майка много грозни неща наговори - да нарече детето “багаж”! Ми, нали и нейният мъж я е взел с два куфара даже?! И двете момичета как се радваха само, че срещите им със семейството на Алек били минали добре.

За думата "багаж" съм съгласна. Но тази жена е минала по този път. И тя, и мъжа й имат деца от предишен брак. Видяла е, че любовта си е любов, но е много трудно. Възможно е някое от децата им да не е приемал новия родител и да са имали драми, и проблеми през годините. Затова се опита да го предпази от това. Човек, който не е минал през това си мисли, че нещата са цветя и рози, детето ще го приеме и всичко ще е прекрасно. Много хубаво му каза - "Ще се справиш, но на каква цена? И защо?". Защото тя самата явно е платила тази цена и знае, че не е никак малка. И, ако може да спести това на сина си - защо не? Тя си го познава най-добре и знае дали може или не може да поеме отговорността за отглеждането на чуждо дете. Това не е за всеки. И за Надежда е по-добре, че се размина с Алек. Не й трябва да роди още едно дете от него и после да остане сама с две деца. Както вече писах - мама направи услуга на всички и им спести много болки и разочарования занапред.
Толкова много теми в този форум съм чела, в които жените твърдо и категорично заявяват, че не желаят мъж с деца,  заради усложненията и заради факта, че ще трябва да делят ресурсите за своето дете с доведените,  но пази боже мъж /или свекърва/ да каже нещо такова, ще го изядат с парцалите - двоен стандарт.
Само дето този път не го каза просто мъж, или свекърва! Каза го жена, която е стоварила двоен “багаж” на съпруга! Значи, за нея може, за другите - не може?! Толкова дълбоко съм отвратена от нея, че целият ми негативизъм към Надежда се изпари в миг!
Погледнете първо визията и - лекар и бизнесдама да се появи в национален ефир с побеляла коса и дрехи като за на пейката пред блока, е признак на пълно неуважение към зрителите на първо място! То, по-добре да беше изпратила сестрите му само, вместо да се излага така. После, с простотиите, които наговори за репродуктивните проблеми на едната и “багажа” на другата, напълно удари дъното тази жена!
Има значителна разлика: при свекървата и двамата са били вече възрасти и с деца, а Алек е млад и зелен. Защо да си го причинява??

# 143
Доня Ксения взе решение:
- Нито едната сине!
- Да, мамо!

Ауек не може да преживее приятелят си кулинарен влогър, ясна е тя. Поне сега ще се вземат.

Нада пак ми изпротивя, когато реагираше на невярващата Магда. Много е арогантна таз горнооряховската. И една такава начумерене "ИСКАМ СИ АЛТЪНБАША! АЗ СЪМ ПОБЕДИТЕЛКАТА!". Много ми фейкна с тоя плач. И ми седна при Магда да я прегръща. Чакай моме, каква жлъч беше от твоя страна, когато Магда прегърна Йоана, пък сега ходи да ми се гушка. Противна ми е, дребна душица, злобна, алчна, нагла и арогантна. Не, не е била влюбена в Калеко. Беше си навила на пръста "Аз ще спечеля, дошла съм тук за пари". Толкуз!

Подозирам, че служебният министър на Туризма, е пуснал връзките си в БТВ да качат видиото при Наум днес сутринта, за да срине рейтинга на Ергенът и да вдигне този на сериала си по НОВА JoyJoy Евтимеееее, разгадах тееее BowtieJoy

Що така рано заключихте предната тема? Голяма дискриминация към тия, дето прехвърлихме на Демона. Не можахме да се изкажем.
Тя пари точно от Алек няма как да вземе. Освен това нейното семейство е много по-богато от неговото. Wink

# 144
Винаги има по-големи дъна...

И нацвъкала едни сторита мамата колко е интелигентна, как ги разконспирирала двете, на Алек казва евала и го хвали за смелостта (???), пак колко била влюбена в него и как най-важното е да слушаме майка си на всяка цена...
Ами Алек, честито, друга опция за жена в момента нямаш.
В Надкаста друга песен пееше. Абе всички жени ли така си плюете на приказките?

# 145
Алек показа изключителна слабост, а майка му - колко не се харесва тя самата.

# 146
Така е, речта му издишаше отвсякъде, не беше въздействаща - “украшение” и тн.
Влюбен съм в две, затова няма да бъда с нито едно от тях. Защото то е ясно, че никоя няма да му се навие след финала да пробва.

Например речта на Евгени миналта година към Елена беше супер силна и поднесена с подходящия тон и интонация, изражение и загриженост, а сега беше някак - безлично.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 11:12 от Polly_Y

# 147
Още се чувствам гадно заради финала. А и тая майка много грозни неща наговори - да нарече детето “багаж”! Ми, нали и нейният мъж я е взел с два куфара даже?! И двете момичета как се радваха само, че срещите им със семейството на Алек били минали добре.

За думата "багаж" съм съгласна. Но тази жена е минала по този път. И тя, и мъжа й имат деца от предишен брак. Видяла е, че любовта си е любов, но е много трудно. Възможно е някое от децата им да не е приемал новия родител и да са имали драми, и проблеми през годините. Затова се опита да го предпази от това. Човек, който не е минал през това си мисли, че нещата са цветя и рози, детето ще го приеме и всичко ще е прекрасно. Много хубаво му каза - "Ще се справиш, но на каква цена? И защо?". Защото тя самата явно е платила тази цена и знае, че не е никак малка. И, ако може да спести това на сина си - защо не? Тя си го познава най-добре и знае дали може или не може да поеме отговорността за отглеждането на чуждо дете. Това не е за всеки. И за Надежда е по-добре, че се размина с Алек. Не й трябва да роди още едно дете от него и после да остане сама с две деца. Както вече писах - мама направи услуга на всички и им спести много болки и разочарования занапред.
Толкова много теми в този форум съм чела, в които жените твърдо и категорично заявяват, че не желаят мъж с деца,  заради усложненията и заради факта, че ще трябва да делят ресурсите за своето дете с доведените,  но пази боже мъж /или свекърва/ да каже нещо такова, ще го изядат с парцалите - двоен стандарт.
Само дето този път не го каза просто мъж, или свекърва! Каза го жена, която е стоварила двоен “багаж” на съпруга! Значи, за нея може, за другите - не може?! Толкова дълбоко съм отвратена от нея, че целият ми негативизъм към Надежда се изпари в миг!
Погледнете първо визията и - лекар и бизнесдама да се появи в национален ефир с побеляла коса и дрехи като за на пейката пред блока, е признак на пълно неуважение към зрителите на първо място! То, по-добре да беше изпратила сестрите му само, вместо да се излага така. После, с простотиите, които наговори за репродуктивните проблеми на едната и “багажа” на другата, напълно удари дъното тази жена!
Жената беше чиста и спретната, това е достатъчно, всеки има различна представа за добър външен вид, тя е избрала да остарява естествено без корекции. А що се отнася до това, че е стоварила двоен багаж на съпруга си, именно това й дава ясна представа зад "идиличните" представи за голямо италианско семейство, колко подводни камъка се крият. Понякога хората гледат твърде розово на нещата, хора минали по този път знаят, че не всичко е цветя и рози, което не означава, че такива връзки са невъзможни, но трябва да се знаят и хубавите и лошите неща, да си подготвен, това помага.

# 148
  • Leeds, UK
Editor., Можеше поотделно да заснемат разговорите. Така, както Генчо отиде при Елена миналата година и й каза, че е прекрасна жена, но не е неговата любима. Аз затова не обвинявам Алеко, но можеше и да тропне с крак (той може и да е, не се знае) и да каже “ Не съм съгласен да ме изкарвате страхливец. Това ще повлияе на имиджа ми, на бъдещето ми и тн. А така унижавате и момичетата, с които прекарах 3 месеца.” Обаче продукцията казала “Не, тази година ще го направим така!”. Няма как да знаем.

# 149
Всъщност точно Алек мишкува - видеокомуникация, уведомление без обратна връзка, дрънканици - а кой ще поеме отговорността да успокои тези жени, на които довчера е приказвал благи думи и обещания?

Това не е живия живот, това е телевизионно предаване, всичко в него е неестествено: болшинство хептен различни жени преследват един мъж; той трябва да избира накрая между две - това се знае от ден първи, че накрая ще избира между две.
ТОВА е форматът. Трябва да избере.

Да, изглежда логично от една много изкривена гледна точка какви права има един мъж - че може ако иска накрая да се обеси, в правото си е.

Но няма нормален човек да не съчувства на тия жени, след цялото натрупано емоционално-аха-любовно отношение, да стоят там невярващи на очите си как господина им праща видеоуведомление.

Общи условия

Активация на акаунт