Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 32 831
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
Блатно кокиче, взимай пробиотик
Освен това по-дълго може да вземаш Тройчатка, аз пих на хапчета

# 31
Мъжът ми е минал през дежурен лекар, казали, че пръстът изглежда добре. За ваксина срещу тетанус са му казали, че може и да му сложат, може и да не му сложат, само, ако той настоява. Той си е поискал все пак и сега ми е по-спокойно. В сметището е имало битов отпадък, памперси, строителни отпадъци, листа, стъкла и какво ли още не...

# 32
Това е добре. Може да правите превръзка с маслен извлек от жълт кантарион, да зарасне по-бързо и добре.
---------------
С разстройство и колит съм, обезводнила съм се. Устата ми е ужасно суха. Освен да пия вода, какво друго да правя за обезводняването, какво да взема? Фризубин подходящо ли е?

Ън, в такава ситуация у нас вземаме ентерол, смекта и стоперол хидра или хидратин алфа + 3-4  капки йод в чаша вода - за възрастен е тази доза 3-4 капки.  Пием преварена вода.

За смектата имай предвид:
Цитат
Адсорбционните свойства на този продукт могат да повлияят на скоростта на абсорбция на други вещества. Следователно не трябва да се прилагат други лекарства заедно с диосмектит. Препоръчва се интервал от 2 часа между приема на Смекта и друго лекарство.

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 12:20 от Diorela

# 33
Започнах да пия хидратин алфа и още на второто прахче вече ходя до тоалетна по малка нужда. Сега съм на привършването му и мисля, че вече е напълно достатъчно като го привърша, ще съм се възстановила. И аз пия ентерол и вече пих като станах сутринта. Последните дни взимам и смекта, но проблемът при мен е повече във възпалението в дебелото черво, което не успявам да овладея вече 10 дни. Газовете и бълбукането, както и болките по хода на дебелото черво са по-голям проблем от разстройството. Не ми е за първи път да имам колитна криза и не разбрах защо сега се обезводних така....вероятно защото кризата е много силна, червото ми не търпи храна.

# 34
Опитай и с няколко капки ( 3-4) йод в чаша вода. Той има противовъзпалително действие. Това го зная още от дете, майка ми е давала, а тя пък го знаеше по съвети от старите лекари, когато не са имали много лекарства. Понякога дори само йода помага, без другите лекарства.
И пий само преварена вода, докато се оправиш.

ПС В домашни условия рехидратираща течност за възстановяване на електролитите може да  направиш с малко сол, захар и лимонов сок в чаша вода. Но тя не съдържа пълните съставки на рехидратиращите прахчета.

# 35
Мистик, ухапване от насекомо.

# 36
  • София
Някой има ли опит със счупен пръст на ръката? Имам утре час, ще свалям шината, но усещам, че при опит да свия пръста ме боли и се отказвам. Нормално ли е това. 😔

# 37
Здравейте! При мъжа ми бяха изписали Сумамед за гарднерела в еякулата, но продължава да има засъхнал секрет върху бельото. Сега лекарят назначи лечение с ципрофлоксацин. Дали ще подейства?

# 38
Не.
За Гарднерела се изписват други АБ - Метронидазол, Тинидазол, Клиндамицин.
Направете консултация с друг лекар, преди да е изпил една камара ненужни АБ.

# 39
Този "разговор" нали го водихте преди няколко страници? Simple Smile

# 40
Този "разговор" нали го водихте преди няколко страници? Simple Smile
Лечението с ципрофлоксацин е от днес. Объркана съм с този лекар какви неща предписва. Явно ще трябва да ходим при друг

# 41
Водихме го, Гърненце, не само аз писах по темата.
Мисля, че е ясно, че този лекар си изписва някакви неща наизуст, които очевидно не дават резултат.
Дано Маргарита намери по-подходящ лекар за мъжа си.

# 42
Въпрос към съфорумки подложили се на колоноскопия и гастроскопия:
Какви специалисти ви ги извършиха - гастро или хирург и освен пиене на
очистителния разтвор, имаше ли и клизми?
Преди доста години са ми правили и двете, като освен очистителното, което
изпих за колоното, ми правиха и 3 клизми.
Сега нямам представа как е.
Предварително благодаря!

# 43
Какви специалисти ви ги извършиха - гастро или хирург и освен пиене на
очистителния разтвор, имаше ли и клизми?

Аз, да ти кажа, колкото и абсурдно да звучи, нямам представа кой, в крайна сметка, ми направи колоноскопията. Simple Smile Уж се разбирахме с един специалист - даже исках да си заплатя "Избор на екип", но той ме увери, че не е необходимо и че лично ще извърши манипулацията, ама дали наистина се е случило така, нямам представа. Не го видях нито в залата, където се извършва процедурата, нито след това. За последвалите обяснения при мен дойде друга лекарка. Та, в общи линии, като заспиш, нямаш много гаранции кой ще те "оправи". Grinning

Клизми не са ми правили. С упойка бях.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 13:27 от Гърне без похлупак

# 44
Гастроентеролог прави манипулациите, но под пълна упойка т.е има и анастезиолог. Пият се прахчета предния ден, клизма няма. От този месец е по ЗК т.е плаща се само упойката. Така ми казаха преди седмица, не съм решила дали да си го причиня

Общи условия

Активация на акаунт