Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 053
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Може ли за два дена да ми се е влошило зрението? Виждам направо замъглено. Тея дни не мога да отида на лекар.

# 61
Може да е нещо временно. Някакви капки сложи. Сега има полени, може да са раздразнени и затова да виждаш замъглено. И на мен ми се случва през пролетта.

# 62
Според мен не отлагай, това си е сериозен симптом.
Би трябвало по големите очни клиники да имат дежурни и сега по празниците.

# 63
Виж си кръвното и кръвната захар.

# 64
  • Бургас
Благодаря ви! Вярно, че съм с кръвно. Айде ако не мине до няколко дни, тогава ще се притеснявам. Не ща да слагам очила, оф одъртях и се почна ейййй!

# 65
Не знам точно как да се изразя какво ми стана преди седмица, ще се опитам да обясня. Нещо като "халюцинация" - привидя ми се  във външния ъгъл на дясното око нещо като течаща вода за около минута. Все едно в този ъгъл се пречупваше светлината по странен начин и се размазваше, създавайки илюзия за течаща вода. През това време чувствах съсвсем лек дискомфорт в цялото тяло като изтръпване/замайване.  Нямам сериозни проблеми с очите (диоптър -0,5 съм и астигматизъмм 0,5). На някой случвало ли му се е подобно?

# 66
Очна мигрена.Случи ми се да виждм нещо като светкавици, едни мърдащи такива...Отмина и не се е повтаряло.

# 67
Случвали са ми се такива неща и на мен свързано с мигрена, но при мен беше част от аурата преди истинската криза, а това вече не може да се сбърка какво е че моите бяха редки но епични.
Чак халюцинации не бих го нарекла, но пред очите ми минаваха някакви малки размазани петна като хвърчила. Хем беше гадно, хем поне ми даваше време да реагирам, вземах тогава някакви алкалоиди дето сега са спрени вече, доста кризи съм предотвратила с намеса точно по това време.

# 68
  • вкъщи
Тези промени в зрението може да се дължат на хиперточнична криза. Не са никак безобидни, при майка ми така се отлепи стъкленото тяло и на двете очи. Изобщо не се усеща,че е вдигнала високо кръвно, само по тези мушици,парцалчета и светкавици разбира. За жалост е необратимо получи ли се и много опасно после да не се отлепи и ретината. Задължително посетете лекар.

# 69
Здравейте. Минаха 4м от раждането и миналия месец ми дойде МЦ. Този месец не дойде. Това нормално ли е, да отида ли на преглед или все още е в реда на нещата да е нередовен?

# 70
Направи си тест.

# 71
Здравейте! При мен микробиологията излезе чиста. Срещу гарднерела пише (-)negative. Странна работа. Мисля да взема да повторя изследването в друга лаборатория.

# 72
Какъв тест? Ако е за бременност, няма как да е това причината.

# 73
Ако кърмиш може и това да е причината.
Не съм кърмила, нямам личен опит.

# 74
Здравейте. Някой имал ли е подобен проблем - ежедневен дискомфорт вляво, на нивото на пъпа, но точно отстрани на тялото, където се хващаш за талията? Сякаш изведнъж преди година и нещо започнах да си усещам лявата страна там, а дясната си я приемам за даденост,  не ме дразни. Не е болка, а нещо като подуване, тежест, като лежа странично или ако се сгъна на йога се усеща все едно нещо ми подпира, все едно се прегъва кожа или някаква тъкан вътре, понякога и като разстегнат мускул е усещането.. оф много е странно.. Ходила съм 2 пъти на гастро,  не видя нищо на ехограф освен газове и каза, че може нещо да се дразни нерв от черво.. Ходих и на нефролог и ортопед, никой не видя проблем. Много е странно и неприятно, не ме боли, не е драма ама всеки ден го усещам и не мога съвсем спокойно да лежа..  Имам лесно разстройващ се стомах ама от това ли да е, защо само от едната страна? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт