Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 108
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Трибестана не се ли пие от мъжете?

# 616
Не само, действието на тази билка далеч не е само за "самолета".

# 617
Сега чета и за жени се препоръчвало при нарушен хормонален баланс и либидо.

# 618
Вярно ли е, че българският Трибестан е по-ефективен от чужбинския? За приятелка на около 45, иска да забременее естествено. Обаче като й свършил трибестана и продължила с чужбински, и се появили горещи вълни. Ето това е "неефективното":
https://www.amazon.com/Healthfare-Tribulus-Terrestris-Capsules-S … ent/dp/B0CPTKG6GM
Българския Трибестан е 250 мг/таблетка, дозата е 2 таблетки дневно, а този препарат съдържа екстракт от същото растение, но дозата е много по-висока, около 50 пъти, защото е 32 грама/капсула. Та не е по-неефективно, а по-ефективно.

# 619
Нещо не ми се връзват тия числа, само си представи тая капсула колко трябва да е голяма ако само това дето е вътре е 32 грама Grinning То няма да е капсула ами поничка направо... Това няма как да е толкова, ами много некоректно са го написали според мен. А ако са тия 32 грама и половина в цялата опаковка, т.е. в 200 капсули тогава наистина идва по по-малко да е отколкото в българския Трибестан. То се гледа и процент сапонини за трибулуса, ако правилно си спомням, че и той не е еднакъв при всичките, но на това го пишат висок.
В iHerb съм виждала високи дозировки, че и цените им като цяло са прилични там, нали не минават през няколко прекупвача както да го купиш у нас. Не всичкият "чужбински" е по-слаб, според мен вижте и там според мен.

# 620
  • София
Здравейте! Моля, ако някой може да препоръча невролог за преглед на 17-годишен. Специално детски ли трябва да бъде? Синът ми описва, че все едно за секунда заспива, но с отворени очи. Отделно май му падало кръвното и постоянно му се спяло

# 621
На някой давали ли са му да пие Урографин 76% за рентгенография на хранопровод и стомах. И имали ли сте странучни ефекти? Докторката дето ми изследването каза, че и на бебета се дава вместо бариева каша. 🙄

# 622
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте! Моля, ако някой може да препоръча невролог за преглед на 17-годишен. Специално детски ли трябва да бъде? Синът ми описва, че все едно за секунда заспива, но с отворени очи. Отделно май му падало кръвното и постоянно му се спяло
Проверете също инсулин и кръвна захар. Може проблемът да е с ендокринен характер, а не с неврологичен. Вероятно му пада кръвната захар, не кръвното.

# 623
Ако е от скоро може и баш кръвното да е, от жегите хем кръвоносните съдове се разширяват, хем и по-лесно се обезводнява човек. Но да, това унасяне все едно заспива може и с КЗ да има връзка. И аз бих пробвала ендокринолог първо, постоянна умора може пък и от щитовидната да идва.

# 624
  • София
Личната е пуснала някакви изследвания, предполагам и кръвна захар е включила. Т к. съм с Хашимото, ги следя и него, последно панелът за щитовидната сме правили преди 3-4 месеца, тогава беше всичко наред

# 625
Ти вдигаш ли кръвно? Аз вдигам и това чудо трае 4-5 часа и отшумява и после все едно нищо ми не е имало.
Точно така съм и аз от няколко години. Някъде около овулация един ден,ден и половина ми е лошо. Не повръщам, но ми се гади и ме боли глава неприятно тъпо. Всеки месец по едно и също време(спрямо мц)
Следя за развитие, аз за момента не съм открила конкретна причина.
Не вдигам кръвно, но в повечето случаи събирам границите.Нещо от сорта 100/80 ,90/70.Попринцип съм с ниско.  Трае няколко часа но тъпата болка в главата и гаденето продължава поне едно деноношие.

# 626
Здравейте,
фиброаденомите нарастват ли непосредствено преди цикъл?

# 627
не, не нарастват преди цикъл. Те растат в зависимост от хормоните, но много бавно. При бременност и кърмене няма растеж.

# 628
Здравейте, от известно време когато си търкам очите или ги натисна усещам, някакво мравучкане на върха на главата? Ходих на лекар пусках си пълна кръвна и урина, всичко ми е наред. Някой да е имал подобни оплаквания?

# 629
  • От липите до сините камъни
Здравейте имаме пусната антибиограма от гърлен секрет ,изолирана е батерията мораксела катаралис(масивен растеж)изписан е антибиотик цимоцинокс 400mg,но никъде в резултата не виждам този антибиотик да е подходящ.Чуствсвителните антибиотици са:Амоксациклин,Хлорамфеникол,цефуроксим,доксациклин,моксифлоксацин,тетрациклин,цефподоксим.Може ли да ми кажете дали изписания АБ е от групата на някой от изброените?

П.п изписан е по веднъж на ден.

Общи условия

Активация на акаунт