Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 117
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Храна е, просто определен набор протеини от които тялото ти да си произведе евентуално собствен колаген. Все си ги изяла. С кафе, с компот, на торта, само с вода, с каквото и ще да е.

# 601
Ще пробвам така,но полезното му действие остава ли след като не е набъбнал?Знам ли...

Не мисля, че е проблем. Аз например слагам желатин на прах към яйчена смес за омлети. Чудесно става.

# 602
  • Sofia
Ударих си силно малкият пръст на крака в една маса, болката отмина 😵💫
Сега гледам,че е  посинял 😨
С какво може да се намаже или някакъв компрес да сложа?

# 603
Мн съжалявам ,сложи лед .
Аз съм Карък и мн пъти си удрям кутретата и стоят като подути .
Свикнала съм ,лед мн лед
Сега гледам,че е  посинял 😨

# 604
Да не е счупен?
Сега гледам,че е  посинял 😨

# 605
  • Sofia
Мисля,че не…мърдам го и не ме боли.
Само е подут и посинял.
И аз често се удрям,все съм наранена някъде…уж знам разни илачи,но сега от удара всичко забравих 🤪
Нямам лед ☹,намазах обилно с капки кармолис,почувствах охлаждане.
После ще сложа зелев лист като компрес.

# 606
Преди много години така силно си бях ударила малкия пръст на крака, че май го бях счупила. Поду се, посиня, болеше. Сложих малко нарязан лук и го присвързах заедно с другият пръст, един вид да се обездвижи.

# 607
И аз съм в същото положение, даже днес втори път го ударих. В колелото на пазарска количка в Кауфланд. И моето място посиня, пръстът не е счупен, движа го нормално, но ме заболя ужасно много.
Вече го намазах с Индометацин и сложих лепенка, че първия път само го мазах. С такива сандали между пръстите и от бързане се удрям в колелото.

# 608
Троксевазин Дуо вземи ако имаш възможност, пак е с индометацин но и по-бързо ще се разнесе кръвонасядането.
Скрит текст:
Понеже и аз ги правя такива често, просто в последните години съм се отказала да нося каквото и да е с отворени пръсти навън. Може мрежесто да е, на дупки, каишки оплетени нагъсто но не и без нищо. С отворени - само чехли за из къщи, но те са с хубава твърда подметка та ако се спъна обикновено го отнася първо тя, че и там ги правя тия неща Grinning

# 609
Здравейте,
Бих искала да помоля за разяснение относно женските хормони. Оказва се, че епизодично и свързано с месечния ми цикъл ми става лошо. Ежемесечно за около 4-5 часа вдигам кръвното, треперя, повръщам, разстройство и главоболие. След това нищо и следващия месец пак така. Искам да изследвам хормони, но какви? Това е въпросът. Щитовидна изследвах и всичко е наред. Проблемът ми е от години и вече не издържам. Снощи бях много зле отново. Благодаря на всеки, който ще ме насочи!

# 610
Преди, по време или след цикъл са тези състояния? Бих посетила гинеколог и той да назначи изследвания в конкретни дни

# 611
Около 7-9 дни от началото на цикъла

# 612
Точно така съм и аз от няколко години. Някъде около овулация един ден,ден и половина ми е лошо. Не повръщам, но ми се гади и ме боли глава неприятно тъпо. Всеки месец по едно и също време(спрямо мц)
Следя за развитие, аз за момента не съм открила конкретна причина.

# 613
Ти вдигаш ли кръвно? Аз вдигам и това чудо трае 4-5 часа и отшумява и после все едно нищо ми не е имало.
Точно така съм и аз от няколко години. Някъде около овулация един ден,ден и половина ми е лошо. Не повръщам, но ми се гади и ме боли глава неприятно тъпо. Всеки месец по едно и също време(спрямо мц)
Следя за развитие, аз за момента не съм открила конкретна причина.

# 614
  • София
Вярно ли е, че българският Трибестан е по-ефективен от чужбинския? За приятелка на около 45, иска да забременее естествено. Обаче като й свършил трибестана и продължила с чужбински, и се появили горещи вълни. Ето това е "неефективното":
https://www.amazon.com/Healthfare-Tribulus-Terrestris-Capsules-S … ent/dp/B0CPTKG6GM

Общи условия

Активация на акаунт