Бързи здравословни въпроси и отговори – 46

• 33 108
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Основната съставка на изписания антибиотик е моксифлоксацин. Има го в показаните чувствителни антибиотици.

# 631
Цимоцинокс е търговско име а в антибиограмата са изброени генеричните, има го и него там.

# 632
  • От липите до сините камъни
Много Ви благодаря

# 633
Привет!
Интересувам се от добър диагностик по образна диагностика - в частност разчитане на скенер на бял дроб.
Някой знае ли за такъв и ако да, дали на място се посещава или може и да се изпрати диска?

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 00:31 от Rusi_be

# 634
Здравейте, от една седмица съм болна, от кръвната картина лимфоцитите са ниски, гранулоцитите са леко завишени и CRP е много високо - 147. Пих Зинат 2 дни, след влошаване ми го смениха с Клиндамицин, който пия вече 4ти ден и не се оправям. Поддържам температура 38 градуса от понеделник. Утре ще си правя рентгенова снимка, но на слушалка нищо не се чува. Искам да си пусна гърлен секрет, но като пия този антибиотик сега трябва ли да чакам? Ако си има растеж, то няма ли да покаже? Очевидно, че не ми действат антибиотиците, които пия до момента, а имам някаква инфекция. Направо съм полуумряла вече. Личната ми лекарка ми вика вирус е, какъв вирус аз ще пукна. Ходих днес и в ИСУЛ да ме гледа УНГ, изписаха ми таблетки за гърло с вкус на ягода и да си допия Клиндамицина. Помощ! Не знам на какъв лекар да ходя, а и не мога само да сменям антибиотици на сляпо.

# 635
Тест за КОВИД правен ли е?

# 636
Да, два пъти, отрицателни.
Вчера ходих и в Токуда в спешното, там ми мериха сатурация, направиха ми тест за Ковид, преслушаха ме. Казаха, че нищо ми няма и не ми направиха рентгенова снимка. Утре ще ходя да си правя в поликлиниката. Докторът от Токуда смята, че е от гърлото, затова днес отидох да ме види УНГ.
Продължавам да вдигам температура обаче и съм като парцал. Възможно ли е ако е вирус ЦРП да е толкова високо?

# 637
Да не те отчайвам, но две седмици бях с кашлица и хрема. Пих АБ, почти без ефект. Само Т ми спадна след 5 дни. И моите тестове за КОВИД бяха отрицателни. Изследвания не съм правила.
Минава, но бавно.

# 638
Мен ме притеснява температурата, скапва ме, само лежа, поне температурата да спадне и няма да го мисля, но не пада. Около 38 градуса

# 639
Синът ми го кара, над две седмици вече,по едно време откачих, пи антибиотик, црп вече пада, но още кашля. Не знам ковид  ли е, друг вирус ли. Никой лекар не се притесни. Много е неприятно

# 640
Здравейте, а синът ви колко дни беше с температура? Малко се поуспокоих, че наистина има такъв вирус, а не ме баламосват. И висока ли беше температурата?

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 20:10 от kalina_pehlivanova

# 641
Црп, което се е повишило за 2 дни от 100 на 136,болки в коремната област и затруднено уриниране + температура първите дни на какво може да се дължи? Правен е преглед при хирург, уролог, гинеколог, никой нищо не е видял. Възможно ли е да е уроинфекция? Урината е с малко левкоцити, другите неща са в норма иначе. И кръвната картина е нормална, освен црпто.

# 642
Црп, което се е повишило за 2 дни от 100 на 136,болки в коремната област и затруднено уриниране + температура първите дни на какво може да се дължи? Правен е преглед при хирург, уролог, гинеколог, никой нищо не е видял. Възможно ли е да е уроинфекция? Урината е с малко левкоцити, другите неща са в норма иначе. И кръвната картина е нормална, освен црпто.
Направено ли е ехография??

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 21:07 от Raisin

# 643
Стерилна урина има ли?

# 644
Щом е ходено и на уролог, и на гинелоког, и на хирург следва все някой да е направил ехография?
Урологът следва да е пуснал и стерилна урина.
Другото, за което се сещам дали е правен тазов преглед или тест с уретрален тампон?
За мъж или жена става дума?

Общи условия

Активация на акаунт