Отношения между интроверт и екстроверт

• 5 497
  • 130
  •   1
Отговори
# 105
Кое точно от самостоятелно наемане на квартира не се разбра, та за пореден път се пише този глупашки довод как не всички можели да купят жилище?

# 106
  • София
Именно. Не е нужно човек да си купува жилище. Имам позната, която е сама, не е от София, но от 20 години живее тук. Доста време живееше по общи квартири с други хора. После се разви, получава повече пари и си наема самостоятелно апартаментчета. Никога няма да може да си купи сигурно, то е почти безумие сам да теглиш кредит, но и не е бездомна. Самостоятелна си е, оправя се.

# 107
Не бих се учудила, ако авторката живее в едно жилище с неговите родители, и за това се очаква от нея да им помага, него като го няма.

# 108
  • София
Много ясно, как ли няма да я оставят без надзор в чужд дом.

# 109
Много ясно, как ли няма да я оставят без надзор в чужд дом.
А на нея  биг проблем й е, че миуто не й обръща достатъчно внимание.

# 110
Без образование тя няма как да намери работа в малък град. За заминаване в чужбина не ми се говори защото не знам познанията й по чужди езици, а и не е за всеки да замине сам.
Стига сте я нападали - не знаете какво е да си без изход забит в провинцията без помощ от никъде. За Бога та нейните родители дори не са я подкрепили да завърши някакво висше образование.

# 111
Ти му говориш, оно си рупа... Последните ми 3 квартири ги бях наела с кредит. Мога да си плащам наема, но се наложи да се изнеса от първите две доста бързо заради луди хазяи. На нея какво ù пречи? Освен че няма желание, разбира се.

# 112
  • Melmak
Ариел, то не е въпроса да я нападаме. И да в нападаме, и да не я.. то все едно, тя трябва да реши какво да прави.

Има много хора без подкрепа от родителите си. И аз не съм била в цветущо положение, ама няма да навлизам в подробности, чели сте ме достатъчно. Плюс беше, че съм от София и поне не съм събирала пари от малък град да се местя в голям.

Трудно е, ама да скиташ от мъж на мъж заради подслон…

# 113
Вероятно е от някакво село, около малкия град, и е живяла на квартира, докато е учила в гимназията. И да я бяха подкрепили да завърши "някакво" висше, а тя няма желание, , това каква гаранция е за реализация? То висшисти, дето не си работят по специалността, под път и на път. За 12 г. да беше изкарала един курс за фризьорки поне, да речем. Просто си има такъв тип жени, не им се учи, не им се работи, още щом завършат средно, особено ако са от някое село, се нанасят в дома на първия срещнат, само и само да не се върнат на село, и идеята да ги храни и обича вечно... Имам една такава съученичка, веднага след училище се омъжи, после мъжът й, страшен боклук между другото, я изгони и й взе детето. Вече е почти на 50, цял живот работи като сервитьорка, сменя мъжете като носни кърпички и живее на квартира...

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 13:51 от Прекрасная Василиса

# 114
Е да от или около София всеки може ай махни се от малък град в дълбоката провинция тогава да ви видя...
И без помощ от никъде...

# 115
Е, чак в толкова дълбоката провинция, няма дм.

# 116
  • Melmak
В провинцията толкова ли да няма работа? Нали дадохме вече предложение за сезонна, осигуряват квартира също. Пак е нещо.

Като си в София не е панацея. И на мен не ми е било лесно да плащам семестри, да работя и да уча редовно. Като не съм работила сервитьорка и промоутърка, защото виждах колко пари изкарват, но бъдеще с такава работа - нулево. Мизерствах със заплата под минималната, на граждански договор, но беше по специалността ми тогава. Исках да се развивам.

# 117
Епа, за 15 години пеш да беше вървяла, пак щеше да стигне Пловдив или София. 3 месеца пари трябва да къта само, докато любимия я хрантути и е топ.

# 118
Ми аз съм се махнала от дълбоката провинция, ама на 30 години точно имах образование, професия, хубава работа, дете и вече бях изтеглила, заедно с мъжът ми, естествено, третия ни ипотечен кредит, за да си купим жилище в София. Предните два ги погасихме, като продадохме имотите, точно тогава се вдигаха  цените. Без чужда помощ. А можехме да си седим в неговата детска стая, и да не плащаме цял живот кредити, че е по лесно. И аз да мрънкам от свекърите и мъжа по форумите ..
А и защо Ариел си мисли, че в София на квартира е много лесно? По лесно е да си дремеш по цял ден, и то в  най хубавите си години, между 18 и 30, в някое провинциално магазинчета за бельо и чорапи, и да чакаш принца на бял кон. Или по скоро да сменяш конете, докато станеш на 40 и откриеш, че не са останали принцове, а само женени мераклии за едно бързо.

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 14:11 от Прекрасная Василиса

# 119
В същото време във форума има много мнения колко е хубаво да си домакиня и мъжът да се грижи за теб Simple Smile После реалността излиза друга в много от случаите. Трябва здрав разум да можеш сама да се грижиш за себе си (и за децата). ако се наложи. А това не става без усилия.

Може да е хубаво да си домакиня когато си истински обичана. Познавам такива. Мъжа си оставя заплатата, спестовните сметки са им общи, нищо че само той ходи на работа. Всичко им е общо. Гледат в една посока. Мъжът цени, че тя се грижи за дома и децата им. Но те са рядкост.
Просто са здрави и функциониращи, макар консервативни.
Всичко може да функционира когато хората се обичат, когато има комуникация и гледат в една посока. Когато хората са относително здрави психически.

Масово обаче хората се събират като компромис.Пълни са с дефицити и циклят в собствените си драми. Искат да избиват комплекси, да подчиняват или са със стокхолмски комплекс - циклят в познатия ад.

Тука яко се набиват канчета. Още малко и кърлеж ще я изкарат жената - ей така без да я познават се изливат щедри кофи с катран.

Не знам на кого помага това.
Наистина.

Общи условия

Активация на акаунт