Отношения между интроверт и екстроверт

• 5 494
  • 130
  •   1
Отговори
# 75
Разбира се, аз не знам какво говоря, понеже не се включвам в общото охкане и кахърене, и за по-голяма тежест на истината и доводите за моята некомпетентност се прилагат абсурдни хиперболи.
Към днешен ден да отидеш на квартира с гадженце още от 10ти клас и да изкараш така три петилетки, вместо поне да опиташ да учиш, си е избор.

# 76
  • София
Разбира се, аз не знам какво говоря, понеже не се включвам в общото охкане и кахърене, и за по-голяма тежест на истината и доводите за моята некомпетентност се прилагат абсурдни хиперболи.
Към днешен ден да отидеш на квартира с гадженце още от 10ти клас и да изкараш така три петилетки, вместо поне да опиташ да учиш, си е избор.
Не, не за това. За нарцисистите и манипулаторите, какъвто този не е, той си е просто селянин.
А за другото – на някои хора им е толкова хоризонта. Опитвала съм да говоря с такива, които са работили при нас, давам варианти и накрая заключават, че от моята уста звучи лесно, но не е. И приемам, от тяхна гледна точка не могат да си представят как отиват в друг град, събират се на квартира с други като тях и си я делят. Предпочитат познатия страх и познатото място. Това не е като аз и ти да спрем да учим в 10-ти клас, кой е щял да ни остави ако ни хрумне. Просто има и други хора, ние различни, те също. Колкото и да им се караме, не са виновни. Ето, поне момичето пита, т.е. има надежда да чуе, че това не е всичко, има и други варианти, в които не зависиш от мъж.

# 77
  • София
Моя позната беше в подобна ситуация, отиде да работи на морето. Имаше осигурено спане, спести си заплатата, там си намери приятелки/ колежки и в края на сезона отиде в голям град на 150 км от нейния. Решение има, когато има желания.

# 78
Ами отново имаме ситуация, в която никой не е крив или некрив.
Той предлага това, от което тя има нужда - покрив, редовен доход, статут, че е във връзка - и обратното - тя предлага нещо, което му е необходимо на него, - затова и стоят заедно.
Когато минусите станат повече от плюсовете, ще преосмислят положението.

# 79
Моя позната беше в подобна ситуация, отиде да работи на морето. Имаше осигурено спане, спести си заплатата, там си намери приятелки/ колежки и в края на сезона отиде в голям град на 150 км от нейния. Решение има, когато има желания.

Ох, много е хубаво това! Звучи като съвсем осъществим вариант. Свободна, здрава жена на 30 може да работи всичко - от камериерка, през продавачка, до администраторка в хотел. Безплатен подслон и спестени заплати. И извинение да се махне "уж за кратко" от него.

# 80
  • София
Ами отново имаме ситуация, в която никой не е крив или некрив.
Той предлага това, от което тя има нужда - покрив, редовен доход, статут, че е във връзка - и обратното - тя предлага нещо, което му е необходимо на него, - затова и стоят заедно.
Когато минусите станат повече от плюсовете, ще преосмислят положението.
Като тя не знае друго как ще преосмислят. Има много момичета са възпитани да си намерят мъж и да зависят от него. Родителите и преди това не ги е имало, сега пък вече и тя е на 30, няма къде да отиде, защото не си го представя. Нищо не умее, сама го каза. То и за камериерка по морето, сервитьорка, се искат умения.

# 81
Лидл в момента търсят хора за обектите си на морето. Работата ще е много, но заплащането не е лошо (особено за човек, свикнал на заплатите в малкия град), и са коректен работодател. Не знам дали предлагат квартира, но е идея. Ако се харесат взаимно, после може да продължи там, но в по-голям град.

# 82
  • Melmak
Не бих казала, че за сервитьори по морето изискват винаги опит. Читав персонал толкова трудно се намира, че ако е работлива и сериозна, ще намери добра работа 100%. Всичко се учи, стига да има желание!

# 83
Тази героиня конкретно не е жертва. Има достъп до интернет, чете, пита за книги. Не е като да е виждала само секс от тийн възраст и зависимост от мъжа-глава на семейството.
Както писах вече, проблемът не е, че е направила такъв избор, а че иска живота на хората, които са направили други избори с повече зор и отговорности.
Авторката си има много добра представа за опциите и си е избрала тази, която я устройва. Ако иска други резултати, трябва да си ревизира избора. Ама да пита как да продължи?!?!?! тази връзка - значи не иска ревизия, а търси начин да моделира мъжа. Ами няма как.

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 15:26 от Нарцùса

# 84
  • София
Тази героиня конкретно не е жертва. Има достъп до интернет, чете, пита за книги. Не е като да е виждала само секс от тийн възраст и зависимост от мъжа-глава на семейството.
Както писах вече, проблемът не е, че е направила такъв избор, а че иска живота на хората, които са направили други избори с повече зор и отговорности.
Авторката си има много добра представа за опциите и си е избрала тази, която я устройва. Ако иска друго резултати, трябва да си ревизира избора. Ама да пита как да продължи?!?!?! тази връзка - значи не иска ревизия, а търси начин да моделира мъжа. Ами няма как.
В момента не е жертва, след момента влиза в риск, както повечето жени необразовани, без лични средства и с бебе. Иначе съм съгласна с теб напълно. То в хода на темата се разбраха неща, които на нея не са и фокус, за да са и проблем.

Не бих казала, че за сервитьори по морето изискват винаги опит. Читав персонал толкова трудно се намира, че ако е работлива и сериозна, ще намери добра работа 100%. Всичко се учи, стига да има желание!
То затова ревем от обслужването... На 18-20 ако беше, ок, ще се научи. На 30 никога не работила като сервитьорка никога не бих я взела, и не само аз. То да си сервитьор не е толкова лесно, не всеки става и работата е тежка. Ако досега е чоплила семки пред някое магазинче в малък град наистина нищо не умее. И Нарциса е права, като нагласата и е мъж с квартира, няма и амбиции за повече.

# 85
Е досега не е живяла сама, пък чак и да ходи в друг град, това си е шок дори за интроверт. Най-добре да си намери нов приятел и да почне отначало, поне ще си остане близо до близки и познати.

# 86
  • Melmak
Никъде не казвам, че е лесно да си сервитьор или каквото и да е. Ако наистина не е научена на труд, на 30 ще е почти невъзможно. Но ако желае промяната това е начина да пробва, да намери работа другаде - дали сезонна, дали постоянна в големия град.

Не знам дали наистина няма умения или просто е смачкана и не си вярва. Все нещо може да прави, ако не може ще се научи. В кауфланд, лидл, ще я вземат. Или магазин за дрехи, парфюми в моловете. Въпросът е дали тя иска да мине през това или ще се метка от гадже на гадже, колкото да я приюти.

# 87
  • София
Работливите хора и с лош старт правят чудеса до 30. При мен е работило момиче, което няма да ви казвам от какъв ад произхожда. Нищо не умееше след гимназия, но се научаваше за дни, всичко около нея блестеше буквално, спретната, приветлива. 15 години по-късно в малкото градче си има собствен бизнес, деца, мъж. И живееше с този мъж, тогава момче у техните, но първата и цел беше да се отделят, и го направи. Но толкова трудолюбива, че за всичко бих я взела и препоръчала.
Познавам обаче и много хора, които и от бедни, и не бедни семейства, никога не се научиха да се трудят. Мизерстват едните и пак гледат някъде някой да ги подслони и да се раздават минимално, нищо че иначе биха имали хубав живот.

# 88
  • София
Може да е била много самотна като дете и затова да търси да живее с някого. Ако родителите са се развели преди много време и са създали други семейства и за нея все не е имало място. Сега  се стреми към създаване на нещо подобно на семейство, за да не бъде сама. Затова се опитва да се адаптира към мъжете с които живее, защото се страхува да бъде сама. Ако това е причината, няма да се махне доброволно, точно защото се страхува да е сама.   

# 89
Не знам, дали този ще успее да те превъзпита, но ако останеш с такъв човек, ще се превърнеш в душевна развалина. Има мъже и до лудницата могат да те докарат
Намери начин да се издържаш сама и проумей  на какво те подлага този.

Общи условия

Активация на акаунт