Отношения между интроверт и екстроверт

• 5 502
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Стая под наем ще е 100 лв в малък град.
Не търсим решение, търсим си оправдания.

# 91
Ми човекът си е казал защо е с нея - защото е добър човек и му е жал да я изхвърли на улицата 😂
Сега, ако авторката каже, и че живеят заедно с неговите родители, и тя не работи, или чопли семки за 700 лева заплата, остава да сподели и от кой град е, може пък някоя милозлива съфорумка да има свободно жилище там...
Не знам, при положение, че не можеш да разчиташ на родителите си, и нямаш образование, но си млада, здрава и права жена, и единствета ти амбиция да е да си намериш мъж, който да те приюти и храни, а ти да искаш и да те обича и уважава, трябва най малкото поне да си супер мацка, добра и мила, освен много мързелива и безотговорна към себе си, за да скачаш толкова години от партньор на партньор, от квартира на квартира, без да предприемеш нещо да си поне малко самостоятелна, и да не си постоянно в търсене на следващият селски ерген, който да те приюти...
Авторке, а с много ли мъже си живяла до сега? Това би обяснило защо партньорът ти иска да те превъзпита и не желае да контактуваш и ти, и той с приятелската ти среда.

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 09:48 от Прекрасная Василиса

# 92
Не знам какъв съвет да ти дам. Обикновено такива връзки не издържат защото рано или късно на екстроверта му втръсва и си намира партньор на неговата "вълна".
Просто сте много различни.

# 93
Ариел, тук не става дума за екстроверт и за интроверт. Неговата среда на нея не й харесва, нейната на него - също. Като тя се е поставила в подчинена позиция той да я ограничава с кого да контактува, защото иска да я превъзпита и тя е зависима от него. А той защо иска да я превъзпита, е отделен въпрос, надали ще разберем. Знам ли, и аз да има дъщеря, която от 17 до 30 години няма образование, квалификация, професия, а и никакви амбиции да постигне нещо, освен да си намери мъж със жилище и пари, който да я издържа и да й угажда, , и аз щях да искам да я превъзпитам 🤣 макар че е късничко вече.

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 09:49 от Прекрасная Василиса

# 94
И какъв точно е проблемът, че е била с други мъже преди тоя, че не ми е ясно?
Или жените сакън не трябва да имат минало?
И какво странно има, че е живяла по квартири с различни мъже?
Какъв избор има едно 17 годишно момиче оставено на произвола на съдбата? Да знам как всички сте много оправни и работливи и как никой не ви е помагал (нали супер яко е така да се начукват канчета), ама не всички са така.

# 95
  • Melmak
Проблемът е, че вече е на 30 и продължава с този модел. А сега ако си представим, че забременее от този индивид нищо хубаво не я чака.

# 96
Ариел, не прави паралели със себе си. Не е проблема, че е живяла по квартири и с различни мъже, а че за толкова години не е направила никакви стъпки към самостоялност и независимост, чакала е само да намери някой със жилище и пари за храна. И да се закачи за него,, без да полага никакви усилия. И сега реве, че не й изнася, ама май няма особен избор. А и с  годините такива желаещи прогресивно намаляват, и ще намаляват, особено пък в нейната среда. А тя друга среда май няма желание да търси. Като няма изход, ше седи и ще търпи. Да се хване като теб, да иде в чужбина, да работи тежка работа, знаеш ли кога ще стане. Ще си седи при тоя, и ще се оглежда за следващия клон, който да хване. Ако не навери, ще се задоволява с това, което е налично.

Последна редакция: нд, 19 май 2024, 12:31 от Прекрасная Василиса

# 97
В същото време във форума има много мнения колко е хубаво да си домакиня и мъжът да се грижи за теб Simple Smile После реалността излиза друга в много от случаите. Трябва здрав разум да можеш сама да се грижиш за себе си (и за децата). ако се наложи. А това не става без усилия.

# 98
  • София
В същото време във форума има много мнения колко е хубаво да си домакиня и мъжът да се грижи за теб Simple Smile После реалността излиза друга в много от случаите. Трябва здрав разум да можеш сама да се грижиш за себе си (и за децата). ако се наложи. А това не става без усилия.
Ми не е хубаво да си зависим. Да си домакиня би било хубаво ако някакъв закон те пази и някой ще те подкрепи, ако се наложи да се изнесеш и да работиш. В случая жената не е домакиня, просто няма дом и няма и представа как може да си уреди квартира без да е при някой мъж. Това е лошото за нея, но тя вижда проблемите в това какъв е мъжа, не в друго, та вероятно е безсмислено да и обясняваме, каквото и обясняваме.

# 99
Ама моля ви се, разсъждавайте трезво. Става дума за малък град, там от кумова срама си гледат децата до 45, абсурд е 17годишно момиче да е натирено на улицата. Такова развитие се случва по инициатива на момичето, не на родителите му, разведени или не. После тръгва приказката за оная, дето не е доучила и само сменя гаджетата.

# 100
Това момиче е вече на 30, какво значение имат сега тийн годините й?

# 101
  • София
Ама моля ви се, разсъждавайте трезво. Става дума за малък град, там от кумова срама си гледат децата до 45, абсурд е 17годишно момиче да е натирено на улицата. Такова развитие се случва по инициатива на момичето, не на родителите му, разведени или не. После тръгва приказката за оная, дето не е доучила и само сменя гаджетата.
Може и да е натирено, това не обяснява защо на 30 няма никакви умения и прилични доходи. Дадох пример вчера за момиче излязло от ада буквално, не ми се изпада в подробности. Това момиче искаше да работи, работеше чудесно, каквото не знаеше се учеше, около нея всичко блестеше. Сега е успяла жена в мащабите на малкото градче, но продължава всичко около нея да блести и да е самостоятелна като доходи, макар и омъжена. И децата си гледа, и бизнеса си върти и всичко. От ада излизаше, не преувеличавам. Просто си е до човека.

# 102
Бе, ще кажете, че във форума всички са най-успешните в живота и с една щракване на пръста са си купили жилище, вземат по 10000 лв. заплата и тогава са се задомили. То така се става самостоятелен лесно, особено ако нямаш семейна подкрепа. Че не е хубаво да си зависим е ясно, но че не винаги живота ти се стича по начин, по който искаш и това е често. Да, хубаво е да се учиш от грешките си, стига да ги осъзнаваш и да не е твърде късно. Често е и до късмет.

# 103
Не знам колко са си купили апартамент като са станали на 20, но съм сигурна, че много са заживели с приятеля си/мъжа си на квартира и са допринасяли за домакинството. Целенасоченото търсете на партньор с апартамент е друго. Идва и въпросът - как си хващаш ново гадже, че и се местиш в тях, докато още живееш в апартамента на стария...

# 104
Не познавам натирени несамостоятелни хора.
От 17 до 30 трябваше до сега да е напълно независима,иначе няма смисъл да бягаш от родители и да се закачиш като удавник за сламка при някой мъж.

Общи условия

Активация на акаунт