Отношения между интроверт и екстроверт

• 5 496
  • 130
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Много хора намерят някакъв човек и после се сърдят, че е какъвто е. Като не е като теб какво правите заедно?
Нито той ще заседне с теб пред телевизора, нито на теб ще ти се доизлиза всяка вечер. Другото, дори не си струва да се коментира, просто си намери някой като теб.

# 16
Не искам да звуча грубо, но ми се струва на най-неприятния вид мъж, който може да срещне една жена:
- да помагаш на родителите му, докато той е в чужбина (а може би и по принцип да им помагаш) = безплатна слугиня

- да се срамува от твоите родителите и роднините - ясно изразено превъзходство и нарцистичен тип

- да не приема общуване с приятелите ти = обезличаване на твоя път и опит дотук. Все пак приятелите са ти дали нещо и са били до теб, нали?

- няма никакво  уважение към теб след като дори и една разходка да направи с теб е проблем 

- това за децата може да е "стръв", за да те държи на въдицата и да има полза от теб.

Какво по дяволите може да задържи една жена до такъв "мъж"?
Намери си друг, който ще ти даде всичко, на което държиш, за да не пропилееш живота си в излишни  философски размисли относно интроверт/екстроверт.

Винаги си мисля защо сама и без принуда една жена се отказва от личната си свобода и правото да е щастлива ...

# 17
Разходките само с мен са загуба на време ( по негови думи). Обаче разходките му с приятели са пълноценно и добре прекарано време.""

Това само е предостатъчно, за да ти гарантира, че ако останеш с него, ще плачеш много. Мъж, който те обича е винаги щастлив да се разхождате заедно. Винаги. Дори след много години. Загуба на време било....!

# 18
Има тук една загуба на време наистина, твоето време. А той добре се е уредил - непретенциозна жена, която да се грижи за делата му, докато го няма. Такъв егоист нищо няма да ти даде, мисли му.

# 19
Айде, поредния токсичен манипулатор използвач, насаждащ вина, обезличаващ и пр. красиви нарцистични белези.
Беги бързо и не се обръщай назад!

# 20
  • Варна
Авторке, аз съм силно изразена социално личност, супер общителна и обичаща да излиза. В момента опитвам да имам приятелски отношения с мъж като теб, самодостатъчен, който има хобита, не налагащи участието на друг човек и който си стои вкъщи в свободното си от работа време. Дори само това е трудно, а за повече от приятелство е пълен абсурд. Не знам как ги мислиш тия неща, та вие не си пасвате в нищо. Да речеш да има 1-2 неща, които ви куцат, че да пробваш да лепиш ама то тук всичко е строшено. Слагай кръст, няма да ви се получи.

П.п. Тая приказка за децата...не й се връзвай, ще бъде най-голямата ти грешка.

# 21
Нека да позная - седиш с него, защото живееш в неговото жилище. Плюс това твоята заплата е малка и чакаш на всеки два месеца той като се върне да донесе пари от чужбина.
Да ти кажа, мисля много сериозно, че когато той е в чужбина и работи, че не живее, както когато си е в България и няма работа. Там си ходи на работа, изморен вечер се прибира вечеря и си ляга.
Ти го виждаш, когато няма работа и му се живее, като за последно.
Тази тълпа от приятели около него, дали не са заради паричките, които той носи, няма начин да няма почерпки и т.н.
При всички случаи ти си много нещастна, само не виждаш смисъла. Защо продължаваш да се мъчиш?
Ако живееш с някой, който те уважава, той няма да откаже да се запознае с твоето семейство. Ще го направи заради теб.
Той не те уважава. По-лошото - ти сама не се уважаваш.
Време е за промяна.
Иначе  рискуваш цял живот да си нещастна.

# 22
Според мен те използва, колкото да има жена до себе си. Удобна си му, кротка си, явно наближава и подходяща възраст за деца, та иска да се отчете. Не че бракът е задължителен, но в случая би било донякъде показателно - споменавал ли е нещо по въпроса?
Не е нормално да не иска да познава роднините и приятелите ти, това значи, че иска да те откъсне от тях и съвсем да те изолира.
Съжалявам за директните думи, но то е повече от ясно.

# 23
  • София
И вашите не искат ли да знаят къде и с кого живее детето им?

# 24
Какво общо имат нейните родители, ако тя е пълнолетна? Те ще я направляват как да живее, ще я залеят с мъдри съвети или какво? Тя трябва да се справи с това.

# 25
Обвързване, което да трае цял живот или поне дълго, е основано на любовта, която е описана в онази Соломонова песен в Библията. Означава, че приема човекът с всичко, което не харесва, роднини, приятели... Щом сме решили да се обвържем, трябва да приемем цялото ново семейство и обкръжение. Независимо колко е различно.
Само с тази нагласа може да има сериозни и дългогодишни пълноценни отношения.
Вие и двамата не сте готови.

# 26
  • София
Крайно глупаво е да се опитваш да променяш човек, който нито има желанието, нито намерението да се променя. В мига, в който се появи някоя по-интересна мома на фронта, т.нар. приятел ще натири авторката с мръсна газ. Засега все още му е удобна и на една ръка разстояние.

# 27
  • София
Не мога да си представя, нито като дъщеря, нито като майка, че ще живея с някого, когото родителите ми не познават. И съквартирант да е, пак не го виждам - все ще ги поканя у нас или ще им отида на гости с половинката. Ако някое от децата ми е в подобна ситуация, бих била много притеснена честно казано.

# 28
Нито ти си интроверт, нито той екстроверт.
Ти не откриваш хора с твоите интереси и нямаш нужда да общуваш с всякакви заради самото общуване, но това не те прави инроверт.
Той се прибира и се вижда с всички, с които не се е срещал скоро. Това не го прави екстроверт.
Сега ..другото вече ти го писаха, но не толкова грубо. Той е типичният мачо селяндур, който те ползва за секс и ще му изгледаш родителите. Ти пък си типичната провинциалистка без много перспективи, която се е хванала с някой с два лева повече. Раздялата явно не е опция нито за теб, нито за него.

Мислила ли си изобщо да идеш в големия град?

# 29
  • Melmak
На първо място, явно сте много различни. Интроверт с екстроверт не знам как съществуват на едно място, в един дом. Има такива примери, цяла тема изписахме по случая. Обаче в една връзка е важно да имате сходство по важните въпроси. Аз с интроверт няма как да бъда, за това съм с екстроверт и животът ми е песен!

Но проблемът само това да беше! Съветвам те да ползваш контрацепция! Да не се окажеш бременна и оп айде семейство с тоя мунчо!

Той иска болногледачка за родителите си и читава мома да седи вкъщи да гледа децата, докато той си прави каквото иска!

Бягай от там с 300!

Общи условия

Активация на акаунт