Нарцистична майка!

• 15 193
  • 307
  •   1
Отговори
# 90
Деси Dath, а брат ти и сестра ти как се справят с нея? Сестра ти и живее наблизо.
Ами ,как повода да пиша тук е че сестра ми ми каза че и тя започнала да взема успокоителни ,а отговорността за родителите е била й моя .В момента са в добро физическо здраве ,не са на легло ,аз съм далече от тях , действително но чувам упреци от рода ти си далеч,добре си ,ние понасяме всичко.Горе долу така са нещата!Не се справят ,ама за да не се конфронтират се прави каквото се каже .Тоест ,виновна съм че съм далече.
Сестра ти защо не я заведе на психиатър? Кажи и че ще запишеш час и ще я заведете двете. И ако не иска да се оправя.
какво ще кажат хората?нали ?

# 91
Въпросната майка едва ли доброволно ще отиде ….. почти изключено е

# 92
  • София

какво ще кажат хората?нали ?
Еми тогава да се оправя. И да си я търпи тя.

# 93
  • София
Ей това пък с гоненето и обвиняването, че си си отишла ми е най-най-любимото!
 "Не искам да те виждам никога повече" и "ти защо изостави семейството", нали???
Местя си ги от едното кошче в другото. Препоръчвам същото упражнение на всички.

# 94
Понятието ''майка'' има далеч по-дълбок смисъл от тази, която те родила. На нея може да благодариш, че ти е дала живот и толкоз. 
Ти не можеш да носиш отговорност за нейните постъпки и думи.
Не си виновна, че тя по някаква причина, се държи по този начин.
Недопустимо е ежедневно да търпиш агресия от нейна страна.
Не трябва да те интересува мнението на хората. Те не са потърпевши и нямат представа за психическия тормоз от майка ти над теб.
Игнорирай я напълно.
Друга няма как да стане, защото към характеропатията ще се прибави и старческа деменция с годините и поведението й ще стане още по-нетърпимо.
Може да се обадиш на някоя нейна съседка, да й обясниш защо не искаш да се занимаваш с родната си майка, а съседката отвреме навреме да те информира за състоянието й и толкова. Ако живее в по-малко населено място или село - може да помолиш и кмета да ти съобщи, ако тя се разболее, примерно, или има нужда от грижи.
Според мен майка ти е една дълбоко нещастна жена, която рита напосоки, обвинява, тормози, за да свали някакъв товар от себе си и да получи малко облекчение. Но ти не си човека, който трябва да лекува травмите й.
Прегледът при психиатър няма как да се осъществи без нейно съгласие, а дори и да бъде прегледана, кой после ще следи дали тя си взима редовно лекарствата?
Щади себе си и не допускай отровата, която е насъбрала, да съсипе живота ти.

# 95
Понятието ''майка'' има далеч по-дълбок смисъл от тази, която те родила. На нея може да благодариш, че ти е дала живот и толкоз. 
Не трябва да те интересува мнението на хората. Те не са потърпевши и нямат представа за психическия тормоз от майка ти над теб.
Игнорирай я напълно.
Друга няма как да стане, защото към характеропатията ще се прибави и старческа деменция с годините и поведението й ще стане още по-нетърпимо.
Може да се обадиш на някоя нейна съседка, да й обясниш защо не искаш да се занимаваш с родната си майка, а съседката отвреме навреме да те информира за състоянието й и толкова. Ако живее в по-малко населено място или село - може да помолиш и кмета да ти съобщи, ако тя се разболее, примерно, или има нужда от грижи.
Според мен майка ти е една дълбоко нещастна жена, която рита напосоки, обвинява, тормози, за да свали някакъв товар от себе си и да получи малко облекчение. Но ти не си човека, който трябва да лекува травмите й.
Прегледът при психиатър няма как да се осъществи без нейно съгласие, а дори и да бъде прегледана, кой после ще следи дали тя си взима редовно лекарствата?
А , според мен някой хора въобще не са да създават деца.

# 96
Игнорирай я напълно.
А , според мен някой хора въобще не са да създават деца.

Създават деца поради няколко причини:
1. Да има кого да дресират (това отдавна е минало границите на възпитание)
2. Да вържат някой (майка ми я беше яко страх че баща ми ще си търси друга ако не забременее, след сватбата им, а баща ми пък имотен и с пари, до ден днешен живее от негови пари)
3. Да се хвалят себе си пред хората че имат наследници и колко добри родители са

Та това са причините общо взето

# 97
Що бе , те си мислят, че са идеални родителки. Дават пример дори.

# 98
Що бе , те си мислят, че са идеални родителки. Дават пример дори.

Ами да, тя и пред психоложката се хвали колко добра майка е 😂😂😂😂 понякога наистина си мисля че е луда

# 99
  • София
Те са перфектни, всички останали не са. И точно в тази перфектна представа за себе си се корени лудостта им.

# 100
На мен ми е проблема,че отровата й ,отдавна ме е отровила на 30 години започнах с хапчета,не мога да спя ако не хапна хапче, постоянно имам чувството че нещо лошо ще се случи.Аз самата без да искам правя неща в моето поведение, което са присъщи за нея .В момента съм бременна и ,аз самата не знам на кой свят съм . Поводът да не й говоря е че споделих с нея ,мой личен проблем с мъжът ми ,тя отишла да говори на комшийка та , комшийка та казала на роднина на мъжът ми , знаете в малките населени места, хората са свързани .Не съм се карала с нея , нямам сили да се карам с нея , просто спрях да й говоря ,да й се обаждам,не съм спряла контактите с родителите си ,и ако легнат болни и имат ли нужда от пари ще им се помогне, просто нямам сили да се разправям с нея вече.Тя започна да се кара с баща ми че съм уважавала него ,нея не (а ,тя ми е майка),започва да трови сестра ми и с нея да се кара ,че тя ме е настройвала срещу нея ,за брат ми той е в София и въобще не иска да се прибира ,той ми се обажда ,защо не й се обаждам всеки ден му звъни .От малко нещо тя търси повод за скандал й агресия.А ,за баща ми хем ми е жал за него,хем той си е виновен, защото цял живот за да не се кара с нея и да няма проблеми ,той предпочете да е мъж под чехъл.Покрай нея започнах да си мисля че някой жени си заслужават боя от мъжете си и в този дом в който петел кукурига има и ред .

# 101
Моята сега е вкъщи, не беше идвала повече от пет години, но сега се наложи, заради ходене по доктори. Изключително ме натоварва самото ѝ присъствие. Постоянно слухти да чуе какво си говорим с мъжа ми и после прави невероятни изводи и интерпретации по темата, естествено негативни. Много добре знае, че не искам да ми подрежда, вчера ми се хили, и вика, то ти ще ми се караш, ама ти подредих еди кое си. При положение, че съм и казала изрично да не го прави, за мен това си е чиста провокация. Иска да избухна и тя да ревне, горката женица, дето не ѝ ценят усилията. Нямам търпение да си я пратя у тях.

# 102
Аз мисля, че психиатър може да помогне особено с медикаментозно лечение, за туширане на  емоциите, но за съжаление не може да възпитава някой който има такъв речник, кълне и т.н.  За съжаление единственото решение е дистанция и никакво споделяне и контакт, защото ти е майка. Не го разбирам това поведение, но за съжаление често срещано, да ухапеш, обидиш, провокираш, да изиграеш жертва после, а да кълнеш собственото си дете, единствено защото не може да си надделее над проклятията и ината, авторке нещата са ясни, но обърни внимание на себе си, какво подсъзнателно, незнайно защо копираш от нейното поведение, има ли ситуации в които за себе си виждаш, че нещо не е ок. Работи върху това, за да не повториш в твоето поведение и отношение с околните.

# 103
Моите деца, ако се държа така с тях няма да ме погледнат. Ако ще да се тръшкам. Ще остана сама като кукувица, мъжа ми също няма да търпи.
Винаги внимавам какво казвам, как го казвам, те не са бебета, голямата вече е семейна.
Какво е това малодушие вашето, че чак братът пита защо не се обаждаш.
Какво ще стане ако и тримата спрете да се обаждате и не й вдигате?
Ще се жалва по роднини и комшии, ама и тях отрязвате. И?

# 104
  • София
Психиатър може да каже какво и е. Майката, за която е темата е физически агресивна, може да нарани някого. Иначе може да си остане лоша и простакеса, да не се общува с нея така или иначе, но ако е психичноболна или с деменция ще става и по-лошо.

Общи условия

Активация на акаунт