Нарцистична майка!

• 15 167
  • 307
  •   1
Отговори
# 150
  • Paris, France
Според мен,  това и психолози казват: нещо отгоре и куца, с годините става все по зле.
На нея и трябва някого да мачка защото тя в живота се е прецакала. Това е.
И този някой съм аз, защото друг няма. Когато бившия и мъж беше жив, някак по малко се занимаваше с мен

С какво точно се е прецакала? То в България всяка втора се мислеше за прецакана преди 30 години.

Да, и моята майка като беше с мъж ме оставяше на мира. Само тогава.

А тя в Англия заради тебе ли дойде или заедно сте заминали като си била малка?

Аз заминах в посока, различна от държавата, в която живееше майка ми тогава и даже не отидох да я видя. Тя идваше в Англия, основно на пазар и заради музеите, но не щеше да дойде да живее в Лондон. Не и беше достатъчно луксозно и удобно, ха ха.

И аз съм единствено дете и внуче. Като нямат друг, се впиват като пиявици в единствения, когото имат. Имах съквартирантка японка. И нейната майка и баба бяха отвратни. Майка и идваше и все се деряха, но поне я финансираха. Живееше в апартамент на майка си, та търпеше. Спяла е в една стая с майка си докато не е дошла.

Освен да я ожениш пак. Няма ли някой засукан кандидат наоколо?

А бебето поне ще гледа ли, та да има за какво да си тровиш нервите по телефона. Ако отговорът е не, то, хм, можеш да се дистанцираш. 

Но си пази нервите! Ще ти трябват с детето.

# 151
Изобщо не е добре да ѝ гледа бебето такъв човек.
Да идва, да му се радва в присъствието на родителите и кой от където е.
Такъв тип майка нито ще следва инструкциите, които ѝ се дават, нито ще може да ѝ се има вяра. А и после ще има - добре, че бях аз да ти отгледам детето и нов куп проблеми.

# 152
Според мен,  това и психолози казват: нещо отгоре и куца, с годините става все по зле.
На нея и трябва някого да мачка защото тя в живота се е прецакала. Това е.
И този някой съм аз, защото друг няма. Когато бившия и мъж беше жив, някак по малко се занимаваше с мен

С какво точно се е прецакала? То в България всяка втора се мислеше за прецакана преди 30 години.

Да, и моята майка като беше с мъж ме оставяше на мира. Само тогава.

А тя в Англия заради тебе ли дойде или заедно сте заминали като си била малка?

Аз заминах в посока, различна от държавата, в която живееше майка ми тогава и даже не отидох да я видя. Тя идваше в Англия, основно на пазар и заради музеите, но не щеше да дойде да живее в Лондон. Не и беше достатъчно луксозно и удобно, ха ха.

И аз съм единствено дете и внуче. Като нямат друг, се впиват като пиявици в единствения, когото имат. Имах съквартирантка японка. И нейната майка и баба бяха отвратни. Майка и идваше и все се деряха, но поне я финансираха. Живееше в апартамент на майка си, та търпеше. Спяла е в една стая с майка си докато не е дошла.

Освен да я ожениш пак. Няма ли някой засукан кандидат наоколо?

А бебето поне ще гледа ли, та да има за какво да си тровиш нервите по телефона. Ако отговорът е не, то, хм, можеш да се дистанцираш.  

Но си пази нервите! Ще ти трябват с детето.

Изобщо не искам да ми гледа бебето. Аз и нямам доверие, ами ако вземе и него да бие както и мен биеше и тормозеше ?
Смятам ако иска да го вижда, само и единствено в мое присъствие.

Ами прецакала се е, защото уж има висше образование , но от както аз съм се родила, не е работила, тоест кариера тя няма. И все нови и нови оправдания защо не може да отиде на работа …..
И двамата и мъже починаха, и сега пак е сама.
Най добре е наистина да си намери някой мъж но от къде да го намеря ? Но тя иначе и тях ги използва като летящи маймуни де…. Ако не правя както тя искаше, пращаше втория и мъж Да ми говори 😝😝  така че баш нарцис си е.

Заминали  сме за Австрия когато съм била малка, никога не съм живяла в България.
Ако ми звънеше един път в седмицата, щях да преглътна някак. Но тя ми пише ВСЕКИ ден.
Да правилно прочетохте, всеки ден. Отърваване няма.

Както и по горе написах: тя за една почивка почва да ме тормози, я си представете че отида в друга държава ? Това биха били заплахи, тръшкане, заяждане, реване, манипулиране и тн.

# 153
  • София
Ами нормално.  Бившият ако не пише три дни, след това ми сипва 6 мейла за една сутрин. И уикенда задължително по 3 мейла на ден. Ама дълги. Чета ли ги? Да, за съжаление. Отговарям ли? Не.

# 154
  • У дома... някъде
Той от нейна страна мачът е свирен, така ще е и толкова. Най-много и още по-зле да стана с годините.
А и ти си тази която иска промяна, а не тя, нея напълно си я устройва да ти трови живота. Тя няма никакъв зор да се променя или поправя, нито пък ще може дори и да се обърка и да поиска.
Навиваш се сама че нейните изпълнения нямат нищо общо с теб и не те засягат. Докато си повярваш, че и отгоре. Ако трябва и на глас си го повтаряй това, но трябва да го повярваш.

+1
Ако не вярваш в себе си и оставяш майка ти да те мачка цял живот,все по токсично ще става .

# 155
Ами и моята майка, ако ѝ позволя, ще ми пише постоянно, ще се бърка, ще прави драми. Ключовата част от изречението е: ако ѝ позволя. Ти сама поддържаш схемата. Ама щяла да изпада в истерии и не знам си какво, и какво от това? Тя го прави, защото ТИ позволяваш. Роди ли се детето ти, според мен нещата ще ескалират, ако не се вземеш в ръце.

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 13:02 от Марена

# 156
Ами и моята майка, ако ѝ позволя, ще ми пише постоянно, ще се бърка, ще прави драми. Ключовата част от изречението е: ако ѝ позволя. Ти сама поддържаш схемата. Ама щяла да изпада в истерии и не знам си какво, и какво от това? Тя го прави, защото ТИ позволяваш. Роди ли се детето ти, според мен нещата ще ескалират, ако не се вземеш в ръце.

Да така е. Работя по себе си сериозно. Но е трудно.
Знам че тя ще се бърка и при детето ми.
Отначало исках да я променя, но вече осъзнах че това е кауза пердута, няма как да стане.

Тя вече започва: ама защо ще се връщам на работа, аз трябва да си остана завинаги вкъщи (както и тя, тя според мен е алергична към работа 😏, малък мързел)

# 157
Много внимание обръщаш, тя това и си търси де. Най-голямото наказание и нещастие за такъв човек и да не получават внимание и утвърждаване от другите, нищо друго не ги подхранва както тези неща. И всичко друго са театри и манипулации.
Казваш че ти пишела често. Ами да пише, теб какво те бърка? Още по-добре че е писмено, повечето приложения за мат има опция mute или подобна Grinning Намираш я и си я включваш за колкото време прецениш и няма и да виждаш че се опитва да ти досажда, камо ли да ѝ се връзваш и да отговаряш. Като почне да звъни (ще почне, ядосана като не я отразиш) - 2 приказки, заета си, Чао. Като ти прати друг да ти дудне вместо нея, гледай пак да се окажеш заета.

# 158
Явно Naixi89 си търси да има драма. Иначе няма нито една причина да не може да ограничи майка си. Стига да го иска, всичко е постижимо.

# 159
Абе не е толкова лесно да се откачи човек от някой такъв. Отстрани е ясно и е просто. След като веднъж вече излезеш от тази ситуация също. Но питай всичките дето имат такъв опит колко е лесно докато още си насред нея. Дано не попадаш, страшно е.  Постижимо е, разбира се. Но съм далеч от мисълта е тя не иска или че си търси внимание и драма. От това е и повтарянето, човек в такава ситуация е объркан и предъвква всичко по много пъти. Тя тук повтаря, а в главата си още по колко пъти ги е превъртяла тия неща...

Към авторката - работи на макс с терапевта си, нямаш друго какво да направиш освен постепенно да стигнеш до нещата дето тук ти ги говорим. Колкото по-скоро, толкова по-добре за теб и за детенцето ти.

# 160
Абе не е толкова лесно да се откачи човек от някой такъв. Отстрани е ясно и е просто. След като веднъж вече излезеш от тази ситуация също. Но питай всичките дето имат такъв опит колко е лесно докато още си насред нея. Дано не попадаш, страшно е.  Постижимо е, разбира се. Но съм далеч от мисълта е тя не иска или че си търси внимание и драма. От това е и повтарянето, човек в такава ситуация е объркан и предъвква всичко по много пъти. Тя тук повтаря, а в главата си още по колко пъти ги е превъртяла тия неща...

Към авторката - работи на макс с терапевта си, нямаш друго какво да направиш освен постепенно да стигнеш до нещата дето тук ти ги говорим. Колкото по-скоро, толкова по-добре за теб и за детенцето ти.

Благодаря
Точно това се опитвам. Отстрани е лесно, знам, но като си цял живот при такива обстоятелства, изобщо не е лесно да се откъснеш от такава майка/родител.
Ще работя с психоложката по себе си.
В главата ми всеки ден е тази тема.
Изобщо не си търся внимание или драма.

# 161
Дано не те засегна, много мислих дали да пиша. Ако си прочетеш последните мнения в тази тема...говориш за себе си като за дете, или като за някой, който няма свободна воля. Другите искат нещо от теб, другите правят нещо с теб. Да, била си дете и така си научена, но вече си пораснала. Не е нужно до края на живота ти да правиш нещата все така, както са ти били показани преди 30 години.

# 162
Днес цял ден слушах Десислава Дамянова https://youtu.be/mRgMKHTP4gA?si=4F_jVUvcOmSMkZOl

Изгледах видеата й, днес ме "извадиха" от мисли за родители, роднини и отношения.

И тя казва нещо много интересно родители, като баба и дядо са с друго поведение. Говореше, че няма оправдадение днес за токсичните родители, защото има много информация и начини да коригираш поведението си и да се развиваш. И това, че всеки родител е добър и дава най-доброто от себе си, нещо което масово го казват всички психолози, тя твърди, че да насилаш, манипулираш, унижаваш детето си, означава, че не си добър родител. Кобилкина твърди само благодарност към родителите, съжалявам, но при определени обстоятелства няма как да благодариш. Лично мен най ме дразни, че родителите няма достойнството да кажат да сгреших, съжалявам, виновен/а  съм прости ми, дай да тръгнем на чисто, ще направя всичко възможно, ако има нещо казвай, ще говорим повече. Мисля, че всеки от нас би почувствал облекчение и дал шанс, за едни по чисти отношения. Но тенденцията е точно обратното, егоизъм, задейства се защитния механизъм с повишаване на тон и отричане.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 16:17 от Sephora ❤

# 163
Днес цял ден слушах Дисислава Дамянова https://youtu.be/mRgMKHTP4gA?si=4F_jVUvcOmSMkZOl

Изгледах видеата й, днес ме "извадиха" от мисли за родители, роднини и отношения.

И тя казва нещо много интересно родители, като баба и дядо са с друго поведение. Говореше, че няма оправдадение днес за токсичните родители, защото има много информация и начини да коригираш поведението си и да се развиваш. И това, че всеки родител е добър и дава най-доброто от себе си, нещо което масово го казват всички психолози, тя твърди, че да насилаш, манипулираш, унижаваш детето си, означава, че не си добър родител. Кобилкина твърди само благодарност към родителите, съжалявам, но при определени обстоятелства няма как да благодариш. Лично мен най ме дразни, че родителите няма достойнството да кажат да сгреших, съжалявам, виновен/а  съм прости ми, дай да тръгнем на чисто, ще направя всичко възможно, ако има нещо казвай, ще говорим повече. Мисля, че всеки от нас би почувствал облекчение и дал шанс, за едни по чисти отношения. Но тенденцията е точно обратното, егоизъм, задейства се защитния механизъм с повишаване на тон и отричане.

Повечето родители, които сега са на 60 + са отглеждали децата си в други времена. Тогава това поведение е било в норма.
Те не смятат, че са сгрешили. Те виждат емоционалните проблеми като лигавщини и нещо измислено. Също отричат и "не помнят" част от случките в миналото.
За себе си - те са добри. Детето им нещо се е объркало.
Също две деца на едни родители могат да имат коренно различни спомени от родителите си.

Мисля, че трябва да има прошка и приемане от нас, децата. Защото сме способни. Те не са. Разбира се, прошката не е нужно да им се съобщава, но поне заради себе си.
Тяхното поколение е също травмирано и сбъркано. Не напълно, но много от тях.

# 164
Днес цял ден слушах Дисислава Дамянова https://youtu.be/mRgMKHTP4gA?si=4F_jVUvcOmSMkZOl

И тя казва нещо много интересно родители, като баба и дядо са с друго поведение. Говореше, че няма оправдадение днес за токсичните родители, защото има много информация и начини да коригираш поведението си и да се развиваш. И това, че всеки родител е добър и дава най-доброто от себе си, нещо което масово го казват всички психолози, тя твърди, че да насилаш, манипулираш, унижаваш детето си, означава, че не си добър родител. Кобилкина твърди само благодарност към родителите, съжалявам, но при определени обстоятелства няма как да благодариш. Лично мен най ме дразни, че родителите няма достойнството да кажат да сгреших, съжалявам, виновен/а  съм прости ми, дай да тръгнем на чисто, ще направя всичко възможно, ако има нещо казвай, ще говорим повече. Мисля, че всеки от нас би почувствал облекчение и дал шанс, за едни по чисти отношения. Но тенденцията е точно обратното, егоизъм, задейства се защитния механизъм с повишаване на тон и отричане.

Ами да, би ми помогнало ако тя си признае че е объркала, но това няма да се случи.
Един нарцис се смята за грандиозен, безгрешен и недосегаем. Всички други бъркат, само той не.
Примера с психоложката е перфектен: тя не получи удобрението и хоп всички психолози са тъпанари и само майка ми знае кое е правилно и кое не.

Ако беше всичко само в детството ми станало, ок, минало заминало, но тя до ден днешен продължава с наглостта и тормоза си. Ето там е работата, че не е само минало ами и сегашно.
Просто трябва да си повтарям че съм на 35 години и няма са остана жертвата и.

Това отричане и не помнене са нарича “gaslighting“ в психологията и е също съвсем нормално за един нарцис. Заради това се казва и че това е нелечимо психично разстройство:  те смятат само тяхната гледна точка са правилна и не приемат съвети и тн от други

Общи условия

Активация на акаунт