За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 856
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 8 074
Марѝ, направи си стандартната плънка за баница. Взимаш две кори, разпределяш отгоре от плънката и навиваш на пуричка. Процедираш и с останалите кори по същия начин. Слагаш пуричките в тавичка, малко масло на парченца отгоре и печеш. Така, като ги нарежеш после, имаш парченца с търговски вид, от които не пада плънка и е удобно да се хапват на крак.

Друг вариант е да направиш баничко-мъфини. Същата смес, но корите ги навиваш на руло и ги нарязваш на ивици широки около 1 пръст. После ги разпръскваш да не са слепени и ги добавяш към сместа. Разбъркваш и разпределяш във форми за мъфини. Слагаш отгоре по парченце масло и печеш.

Трети вариант е банички-пурички. Тук са пържени, но мисля, че и на фурна биха станали.

# 61
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Скрит текст:
Търся рецепта за баница със сирене. Да е пухкава, да има добър търговски вид. Трябва ми за домашното парти по повод абитуриентския бал на щерката в деня на бала. Няма да отговарям и благодаря по отделно на всеки, който си направи труда да ми помогне, (признавам си, времето ми е кът тези дни), но ще изчета всяка една рецепта, за да избера тази, която ще направя. Flowers Hibiscus

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_9070.html

# 62
  • Мнения: 5 197
Ето и от мен рецепта за баница. Свеки така я прави и мога да оближа тавата. Казва, че с друга марка кори не става.




И въпрос: искам утре да направя норвежка гъбена супа. Наистина ли е само гъби, мляко, сметана? Няма лук, морков?

# 63
  • Мнения: 1 101
https://nas-naseto.blogspot.com/2014/02/blog-post_23.html?m=1
Ето и от мен рецепта за баница. Свеки така я прави и мога да оближа тавата. Казва, че с друга марка кори не става.




И въпрос: искам утре да направя норвежка гъбена супа. Наистина ли е само гъби, мляко, сметана? Няма лук, морков?
[/quote]

# 64
  • Sofia
  • Мнения: 22 675
Търся рецепта за баница със сирене. Да е пухкава, да има добър търговски вид. Трябва ми за домашното парти по повод абитуриентския бал на щерката в деня на бала. Няма да отговарям и благодаря по отделно на всеки, който си направи труда да ми помогне, (признавам си, времето ми е кът тези дни), но ще изчета всяка една рецепта, за да избера тази, която ще направя. Flowers Hibiscus
Моята  може би я знаеш, но ако не, заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_2418.html

# 65
  • София
  • Мнения: 12 258
..................
И въпрос: искам утре да направя норвежка гъбена супа. Наистина ли е само гъби, мляко, сметана? Няма лук, морков?
[/quote]

Да. Наистина няма друго от изброеното, но е страшно хубава
НОРВЕЖКА ГЪБЕНА СУПА
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2023/02/blog-post_8.html

# 66
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Скрит текст:
.....................................................................


И въпрос: искам утре да направя норвежка гъбена супа. Наистина ли е само гъби, мляко, сметана? Няма лук, морков?

https://finecook.org/17-norvezhskiy-krem-sup.html

# 67
  • Мнения: 5 197
Много ви благодаря за отговорите.
Някой път ще си направя зеленчуков бульон от рецептата на Марчева.

Сега май ще сложа и лук все пак, по рецептата от Пейчевия линк, за да не сладни толкова.

Иначе мислех да сложа само чиста вода, без бульон. Тъй като и аз не харесвам кубчета, а домашен няма да имам възможност да направя утре. Така добре ли ще бъде?

# 68
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Скрит текст:
Много ви благодаря за отговорите.
Някой път ще си направя зеленчуков бульон от рецептата на Марчева.

Сега май ще сложа и лук все пак, по рецептата от Пейчевия линк, за да не сладни толкова.

Иначе мислех да сложа само чиста вода, без бульон. Тъй като и аз не харесвам кубчета, а домашен няма да имам възможност да направя утре. Така добре ли ще бъде?



https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_30.html

Последна редакция: ср, 22 май 2024, 23:19 от peych

# 69
  • Мнения: 11 012
ако имате готова лазаня или равиоли в тарелка, откоре има настъргано жълто сирене . Става ли в микровълновата запечена коричка  или само във фурната ? нещо хич не и разбирам на тази микровълнова тук, не е моята.

# 70
  • Мнения: 4 393
Някой има ли проблем с блога на Mikey?
Излизат ми много странно рецептите конкретно за торта Капрезе.

# 71
  • Мнения: 8 074
Ze-ze, току-що проверих и всичко е наред. От компютър влизам, не от телефон, ако това има значение.

# 72
  • Мнения: 5 197
Някой има ли проблем с блога на Mikey?
Излизат ми много странно рецептите конкретно за торта Капрезе.
Понякога уж го превежда от руски и излизат безсмислици. Ако откажеш превод е ок, на български.

# 73
  • Мнения: 17 116
ако имате готова лазаня или равиоли в тарелка, откоре има настъргано жълто сирене . Става ли в микровълновата запечена коричка  или само във фурната ? нещо хич не и разбирам на тази микровълнова тук, не е моята.
Не.

# 74
  • Мнения: 24 894
ако имате готова лазаня или равиоли в тарелка, откоре има настъргано жълто сирене . Става ли в микровълновата запечена коричка  или само във фурната ? нещо хич не и разбирам на тази микровълнова тук, не е моята.
Ако е комбинирана с грил, както са някои, ще можеш да докараш и запичане. Иначе не.
Бих проверила точния модел, трябва да го пише някъде по нея, поне на днешно време всякакво упътване има из интернет. Дори и отзад да е написан някъде, снимаш с телефона да не се завираш ти и пак става Grinning

Общи условия

Активация на акаунт