За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 885
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • софия
Ако се прекали със содата в печиво, има ли горчив вкус?
Правих сконс и уж спазвах рецептата, но усещам горчивина.

Напоследък, каквото и да правя, все не се получава като хората.

# 91
  • Варна
  Да, има горчивост, затова е ,,угася" с кис. мляко /оцет.

# 92
  • софия
Винаги съм я гасила, но в английската рецепта нямаше тази стъпка и аз (решила съм да спазвам стриктно рецепти, когато правя нещо за първи път) не го направих 😏
Знам си, че не е толкова хубаво да спазваш сляпо.

# 93
Такива рецепти като видя дето са само със сода и няма ни кисело мляко, ни там поне малко оцет или лимон... С пръста у лево и търся друга рецепта дето ги има или дето е с бакпулвер Grinning
Някои хора ги харесват но определено не са за всеки вкус, за моя със сигурност не са.

# 94
  • софия
Вече знам, че не са и за моя 😂
Винаги гася содата и нямах идея какво се случва, ако не го направя.

# 95
  • Sofia
Такива рецепти като видя дето са само със сода и няма ни кисело мляко, ни там поне малко оцет или лимон... С пръста у лево и търся друга рецепта дето ги има или дето е с бакпулвер Grinning
Някои хора ги харесват но определено не са за всеки вкус, за моя със сигурност не са.
Ако видя такава  рецепта, гася си содата както си знам. Simple Smile  Или заменям с бакпулвер.

Звънче, предлагам  ти божествени портокалови скони - който ги е пробвал, все така смята. Simple Smile

# 96
  • Варна
  А, само да напомня, че сода бикарбонат + лимонена киселина = бакпулвер. >Simple Smile

# 97
  • София
Здравейте, интересува ме в какво съотношение мога да заместя пшеничното брашно с такова от елда, ленено семе, царевично, кокосово и бадемово. С бадемовото мисля, че мога за го заместя изцяло, но за другите не намирам, моля да кажете изпитани съотношения.

# 98
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте, интересува ме в какво съотношение мога да заместя пшеничното брашно с такова от елда, ленено семе, царевично, кокосово и бадемово. С бадемовото мисля, че мога за го заместя изцяло, но за другите не намирам, моля да кажете изпитани съотношения.

В края на статията има съотношения.

https://rusamdiet.org/2013/02/05/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%8F- … 1%8E%D1%82%D0%B5/

# 99
Моят съвет е да си търсиш направо рецепти които са със съответното брашно, много по-сигурно е така и сега поне има много и най-различни. Те и вкусово са много различни изброените, поне рецепта за конкретното нещо ще е с подходящо съчетани към него други вкусове и шансът да стане вкусно е доста по-добър отколкото да се опитваш да нагодиш стандартна рецепта която харесваш. Резултатът така или иначе ще има малко общо с нея.
Особено както някои се подвеждат да пробват и рецепти с бяло брашно и мая да пригодят с такива брашна... ей там вече пък съвсем няма как да стане, маята си иска глутен. То има донякъде, но с цената на още разни добавки, които не всеки е склонен да слага.

# 100
  • Sofia
За приготвянето на какво?  Понеже от гледна точка на свойства, никое не го замества нали...  Simple Smile

# 101
Здравейте! Варих кондензирано мляко консерва,за да го ползвам за торта. Но ще я правя след 2-3 дни. В хладилника ли да сложа консервата до тогава?

# 102
  • Sofia
Здравейте! Варих кондензирано мляко консерва,за да го ползвам за торта. Но ще я правя след 2-3 дни. В хладилника ли да сложа консервата до тогава?
Няма нужда, нали е консерва.

# 103
Ако се прекали със содата в печиво, има ли горчив вкус?
Правих сконс и уж спазвах рецептата, но усещам горчивина.

Напоследък, каквото и да правя, все не се получава като хората.
Каква е содата, амонячна или бикарбонат?

# 104
  • софия
Ако видя такава  рецепта, гася си содата както си знам. Simple Smile  Или заменям с бакпулвер.
Звънче, предлагам  ти божествени портокалови скони - който ги е пробвал, все така смята. Simple Smile
Непременно ще ги опитам. Твоите рецепти се много хубави. Сигурно ще сложа и стафиди или сухи череши. Много обичаме, лесно се правят, но все отлагах и накрая...

Общи условия

Активация на акаунт