Ваксини извън задължителния ИК

• 10 677
  • 473
  •   1
Отговори
# 105
Аз просто се включвам в дискусията да ви насоча, че ако имате допълнително здравно осигуряване, може ваксината за Хепатит В да се покрива от него, а други ваксини също, ако са с лекарско предписание.

Миналата година сложих Хепатит А и В и грип със застраховката, тази мисля да си сложа Превенар 20.

# 106
  • Sofia
Моето допълнито Здр. Осиг. мисля, че ни предлага само противогрипни ваксини. Всяка година се ваксинирам безплатно през фонда. Ще се поинтересувам и за другите ваксини.
Мерси!

# 107
Аз съм била към Bulgaria Insurance, Generali и Uniqa и включваха грип и хепатит В в покритието за всички без нужда да се доказва конкретна причина за ваксинация. Детето също е към моята застраховка и всяка година й покриват назалната ваксина.

За другите ваксини покритието е в рамките на покриваното за медикаменти и по индикации / лекарско предписание. За Превенар 20 например мисля да мина през УНГ да ми го изпише за превенция на отит. Ще докладвам дали ще го покрият, но по принцип би следвало.

# 108
при момчета какви усложнения има ЧПВ ? хайде при жените рак на маточната шийка , а при мъжете ?
Същото като при жените - рак (на п€нис, ан¥с, устна кухина и т.н.).

но рискът е много малък ! Вижте цифрите

# 109
Педиатърката на сина ми я препоръча и аз й имам пълно доверие. Самият факт, че са безплатни за всички при нас, показва, че рискът е и за двата пола. Освен това момчетата може и да не развият някой рак, но не знам дали не съществува възможност да са носители на вируса и да заразят партньорките си.

# 110
  • Sofia
при момчета какви усложнения има ЧПВ ? хайде при жените рак на маточната шийка , а при мъжете ?
Същото като при жените - рак (на п€нис, ан¥с, устна кухина и т.н.).

но рискът е много малък ! Вижте цифрите
Гледам ги цифрите.
Рискът си е риск. Всеки преценява дали според неговите разбирания е висок или нисък.
То като ти се случи на теб, какво те интересува, че на други 1 млн им няма нищо!

# 111
За възрастни трябва 3 дози, и ще струва 822 лв... много скъпо

# 112
  • Sofia
Толкова е, да.

При деца до 14г са две дози с отстояние минимум 5-6 месеца, така че финансово не е непосилно.
При нас момичето ще мине безплатно по националната програма и само за момчето ще платим (освен ако не решим да изчакаме програмата за момчета през  2026г, когато ще е на 13г).

Но за възрастни определено излиза по-солено.

# 113
Здравейте, как понесе на детето ви Нименрикс?

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 21:11 от FrozenBubble

# 114
  • Sofia
Ваксинирахме и тримата с Нименрикс : 11г, 9г и 2г и половина.
Никакви странични ефекти. Нямаше дори температура. Дребното не спря да беснее.

# 115
Здравейте, знаете ли как може да се набави Bexsero? Имам дете на 6г. и бебе на 4 м. и искам да ги ваксинирам.

# 116
  • София
Здравейте, знаете ли как може да се набави Bexsero? Имам дете на 6г. и бебе на 4 м. и искам да ги ваксинирам.

Можете да го поръчате от аптека Промахон.
Друг вариант е да запишете час при д-р Атанасов от МЦ Малчовците и изрично да впишете за коя ваксина сте. Той поема логистиката. Днес беше писал, че бройките, с които разполага, са резервирани и ново Бексеро ще има другия петък.
Може да има и други лекари, които да предлагат тази услуга, не знам.

# 117
А как се комуникира с него, къде? И в сайта на аптека промахон не намирам тези ваксини

# 118
  • София
А как се комуникира с него, къде? И в сайта на аптека промахон не намирам тези ваксини

Нямам опит с аптека Промахон, та не мога да помогна за нея.
Час за д-р Александър Атанасов можете да запишете през супердок.

# 119
И там ли да напиша в коментарите, че сме за ваксина ли?

Общи условия

Активация на акаунт