Математически турнири 1-4 клас тема 63

• 63 103
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
За мен е много рано да си правя прогнози. Както писах моите "настъпаха мотиката", но е важно относителното им представяне, с точките от НОМ бих разсъждавала какъв им е шансът. Моите очаквания са, че тази година по-малко деца биха имали макс. брой точки ..... На всички пожелавам успех:)
И въпрос, вие откъде се готвите допълнително- сборници, помагала?

# 631
  • София
При нас основната подготовка и за състезанията, и за олимпиадата, е от теми от предишни години. Иначе имаме един куп сборници, но все не стигаме до тях ...

# 632
Синът ни миналата година участва в кенгурото, беше първи клас, минимално успяхме да се готвим. Тази още не знам дали и в какво би участвал.

# 633
Миналата година бях написала. В които МГ вземат предвид резултатите от ЕК: привикват желаещите да им се вземе този резултат, да се явят на изпит в конкретното МГ. Ако не си се явил н изпит в тяхното училище, не ти вземат резултата предвид при изчисляване на бала.
(защото знаят, че по училищата изобщо не се подсказва)

# 634
Това как точно се случва административно??? Да не ти вземат предвид резултата? Поне за Пловдив категорично не е вярно Simple Smile

# 635
В Пловдив резултатът от Европейско кенгуру никога не ти е трябвал, не трябва и тази година, така че им е все тая къде се явяваш. А когато дадоха възможност да го взимат като балообразуващо, пловдивското МГ изрично каза, че това няма да се случи точно заради съмнителните резултати по училища.

# 636
Миналата година бях написала. В които МГ вземат предвид резултатите от ЕК: привикват желаещите да им се вземе този резултат, да се явят на изпит в конкретното МГ. Ако не си се явил н изпит в тяхното училище, не ти вземат резултата предвид при изчисляване на бала.

А как разбират кой какво ще взема в балообразуването? Не съм срещала такова изискване, а нашата МГ взема и ЕК като балообразуващо.

# 637
Тези формули с балообразуването автоматично ли се смятат в системата? Или родитела ги подава?

# 638
Ето тук са условията по прием
https://dideva.alle.bg/p/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0 … 0%BB%D0%B0%D1%81/

А как разбират кой какво ще взема в балообразуването? Не съм срещала такова изискване, а нашата МГ взема и ЕК като балообразуващо.

# 639
Ако състезанието е балообразуващо за прием в 5 клас, се провежда при равни условия - обикновено в училището, което осъществява приема.

# 640
  • Варна
Ако състезанието е балообразуващо за прием в 5 клас, се провежда при равни условия - обикновено в училището, което осъществява приема.
Именно. Така трябва и да бъде. Щото като гледам колко и кои деца са се класирали за областен на НОМ, а и на областен "Знам и мога".....Stuck Out Tongue

# 641
Да, но аз никъде не виждам да пише, че детето трябва да се яви в конкретната гимназия за ЕК? При условие, че графикът на дейностите реално започва от юни и тогава се редят желания/смятат балове и коефициенти.

Ето тук са условията по прием
https://dideva.alle.bg/p/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0 … 0%BB%D0%B0%D1%81/

# 642
1. Да, сред посочените регламенти точно същото е написано. Че регламентите за приемане се обсъждат от съвета на конкретното МГ и касаят приемните изпити. И конкретно казах, че както олимпиадата, пролетното състезание, така и ЕК, се провеждат, за заинтересованите деца, в сградата на конкретното МГ. За област Стара Загора. Не казвам, че се касае за всичките, а пиша за които знам Simple Smile
2. График на дейностите по прием е нещо напълно различно, и няма отношение към провежданите преди това състезания.
3. Пловдивското МГ не ползва ЕК за прием, и затова съм съгласна, че за Пловдив категорично не е вярно Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 22:55 от rumka833

# 643
Пуснаха в училище инфо за неизвестно за мен състезание - VIVA Математика с компютър. Нечие дете да се е явявало досега? Погледнах задачите, интересни и определено различни от тези, с които сме свикнали (деца и родители) 😀

# 644
...
2. График на дейностите по прием е нещо напълно различно, и няма отношение към провежданите преди това състезания.
...
Има отношение към пресмятането на бала.
Откъде да знае един ученик кой резултат ще иска да му се вземе, при условие, че ЕК е преди Пролетното състезание и Математика за всеки.
Иначе няма лошо ЕК да е в неутрално училище, съжалявам, че при нас не е така.

Общи условия

Активация на акаунт