Математически турнири 1-4 клас тема 63

• 63 096
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Моите по-големи деца са се явявали. Задачите са интересни, доста, но препоръчвам с пет ръце да седнете и да решите поне 2-3-4 теми от предни години. За да свикне детето с програмата ГеоГебра.
Има и втори кръг, до който достигат част от децата. Една година ни бяха пратили книжка за награда за второ място. Не се записват прекалено много деца, обаче. Но от записалите се има действително някои много добре подготвени.

Пуснаха в училище инфо за неизвестно за мен състезание - VIVA Математика с компютър. Нечие дете да се е явявало досега? Погледнах задачите, интересни и определено различни от тези, с които сме свикнали (деца и родители) 😀

# 646
Дъщеря ми се явявява веднъж, класира се за втори кръг, там обаче какво стана, не помня.
Определено си трябва запознаване с поне 1 тема и програмата преди това.

# 647
Някой да има вече резултати от областния кръг на НОМ?

# 648
А кога излизат резултатите от МБГ зима и къде могат да се видят? Предполагам по региони.

# 649
  • София
Някой да има вече резултати от областния кръг на НОМ?

И аз ги чакам. Доколкото прочетох, на сайтовете на учишищата, в които децата се явяват, трябва да качат резултатите. Но дали за цялата област се изчакват и качват в един протокол?

# 650
Какъв е срокът, гледам миналата година за Варна са ги качили на 1 март, а четох, че трябва да има резултати до 10 дни...

# 651
Миналата година е изключение заради огромната бройка деца, които бяха допуснати на втори кръг, заради недоизпипаната трета задача на първи кръг и подарените точки за нея на всички. До 10 работни дни трябва да са публикувани резултатите, т.е. до този петък.

Между другото, в Габрово вече са публикувани резултатите и на малко над 100 ученика има само две деца с повече от 14 точки (едно дете има 15т., а другото 16). В Търговище на 9 деца, едно с 18т. . За София процентно би трябвало много повече да са с 14+ точки. Явно все пак е затруднила масово децата тази трета задача. Чакаме с нетърпение.

Какъв е срокът, гледам миналата година за Варна са ги качили на 1 март, а четох, че трябва да има резултати до 10 дни...

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 18:50 от lexche

# 652
Това дете с 18т., на Иван Салабашев има 54 , ако е някакъв критерий.

# 653
Засега МБГ резултатите ще са по график:

https://www.mathematicalmail.com/category.php?id=351

# 654
  • София
Публикуваха резултатите от МБГ Зима: https://www.mathematicalmail.com/category.php?id=352

# 655

Благодаря! Доволен съм то резултата на детето ми Simple Smile. Не е много, но не е и нищо. Като за първокласничка е добре. Групите означават от кой клас ли са?

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 09:50 от Seiko7075

# 656
  • София
Да, групата показва класа на участниците.

# 657
Аз съм много доволна от представянето на сина ми в този кръг на МБГ. Макар да знам, че все бърза и допуска елементарни грешки от това бързане.
Кога обаче ще излязат задачите и точките?

Участва и в Аз и числата. Виждам, че са излезли резултатите, но точно от нашето училище няма нищо. Дали поетично излизат, макар че не вярвам да е това причината?

# 658
Аз и числата излязоха вече резултатите. Потърсете пак. Сега сорта е по име на детето.

За областният кръг на олимпиадата по математика кога ще излезнат резултати?

# 659
Да, виждам, че са излезли резултатите, но точно от нашето училище няма нищо. На другите училища в града ги виждам. С търсачката също няма съвпадение по име. Neutral Face

Общи условия

Активация на акаунт