Oткакто детето започна детска градина постоянно се разболявам

• 2 663
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
Определено съм се разболявала много пъти от контакт с болно дете. Но от контакт със здраво дете (какъвто е случаят на авторката) не ми се е случвало.
Не говорим за шарките в инкубационен период, разбира се.
Та си мисля, да не би пък да не е от общуването с детето, щом то е видимо здраво, несополиво и некашлящо, а все пак от другаде - магазини, градски транспорт?

# 16
Определено съм се разболявала много пъти от контакт с болно дете. Но от контакт със здраво дете (какъвто е случаят на авторката) не ми се е случвало.
Та си мисля, да не би пък да не е от общуването с детето, щом то е видимо здраво, несополиво и некашлящо, а все пак от другаде - магазини, градски транспорт?

Не съм променяла кой знае колко живота си за последните 7-8 месеца освен, че детето започна детска градина и адът започна с тия вируси. Просто нямам никакво друго логично обяснение. Никога преди не съм се разболявала толкова често, затова и се допитах тук. Дъщеря ми не е всеки път болна ама пак може да в носител на вируси, знам ли вече.

# 17

Не съм променяла кой знае колко живота си за последните 7-8 месеца освен, че детето започна детска градина и адът започна с тия вируси. Просто нямам никакво друго логично обяснение. Никога преди не съм се разболявала толкова често, затова и се допитах тук. Дъщеря ми не е всеки път болна ама пак може да в носител на вируси, знам ли вече.
Аз пък виждам логика.
Раждаш и си седиш у дома да гледаш бебето. Намален контакт с други хора. Спад на имунитета.
Не се и разболяваш. Няма от къде да ти дойде.  Някой каза че от вкъщи работи. Тогава още по-лошо. Не се сблъскваш сериозно с хора с месеци.
Тръгва детето на градина. Среща още 20-30 деца. Обменят си вирсуи бактерии и в къщи.
От там ти си го хващаш без проблем и страдаш.
Детето може да е носител и да не боледува.
Деца които не ходят на градина го преживяват това нещо като тръгнат на училище.

# 18
Предполагам и при мен покрай самоизолацията от ковид - бяхме с новородено и много пазене. Толкова се пазехме, че се разболяхме за първи път 2 години след появата на ковид и то точно с детската. Но си мислех, че първата година детска ще ни свикне с вирусите и сега вече втората ще е по-леко. Иначе забелязвам, че цялата ни група боледува повече.
лято, за съжаление спя само по около 6 макс 7 часа и то рядко. Детето е много ранобудно, а вечер все искам да си посвърша някакви неща.

# 19
Аз бях така - повечето вируси ги изкарвах.
Много е мъчително, зная. Моето дете много боледуваше, ама много.
Синът ми вече е голям, пак докара някакъв вирус от училище - на него му мина за 2 дни, а го влача от седмица, като днес вече и с хрема.

# 20
Както казваше мъжът ми "вместо те (децата) да градят имунитет, ние почнахме да се разболяваме"
У нас цялата къща си предавахме хранологично

# 21
Майка ми боледува доста като започна работа в детска градина. Постепенно намаля боледуването. Макар че теоретично болни деца не приемат, дори и "с малко хрема само". Ако видимо здрави не носеха вируси, и самите деца в градината нямаше да се разболяват. Понякога карат леко. Вирусът и бактериите не е само да ти кашля насреща, затова се и чисти и дезинфекцира по време на епидемии.

На няколко пъти съм се разболявала от висене пред лекарския кабинет. Детето вече беше здраво, висим за бележка, на него му минало, аз хващам. Това, че някой си работи от вкъщи, не означава липса на контакт с хора. Сега, ако висиш наистина само у вас, пазаруваш онлайн, не ходиш на места с повече хора, не ползваш градски транспорт, останалите у вас също са изолирани, сигурно има някакво изнежване.

# 22
  • Бургас
Аз пък виждам логика.
Раждаш и си седиш у дома да гледаш бебето. Намален контакт с други хора. Спад на имунитета.
Не се и разболяваш. Няма от къде да ти дойде.  Някой каза че от вкъщи работи. Тогава още по-лошо. Не се сблъскваш сериозно с хора с месеци.

А при татковците къде е логиката? Те не прекъсват работата си, не си остават в къщи.
Моя мъж докато не тръгна детето на градина много рядко боледуваше и ако хванеше нещо го изкарваше на крак за 2-3 дни. Като тръгна детето на градина и той започна да се разболява, при това по-тежко от преди.

# 23
Същото положение е и при нас, значи има връзка детската градина както и си помислих. Дано поне този период мине по-бързо!

# 24
Предполагам, че мнението ми няма да е особено добре прието, но възможно ли е точно хоум офисът да ви изнежва? Това си е някакъв вид изолация все пак. Не че има решение...
Точно това е логичното обяснение. Тя просто досега не е контактувала с всичките тези вируси, сега тепърва се запознава с тях. Период е. И тя ще изгради имунитет заедно с детето и при повторен контакт със същия патоген няма да се тръшка така болна.

# 25
Предполагам, че мнението ми няма да е особено добре прието, но възможно ли е точно хоум офисът да ви изнежва? Това си е някакъв вид изолация все пак. Не че има решение...
Точно това е логичното обяснение. Тя просто досега не е контактувала с всичките тези вируси, сега тепърва се запознава с тях. Период е. И тя ще изгради имунитет заедно с детето и при повторен контакт със същия патоген няма да се тръшка така болна.

Ако всичко, през което минавам сега ми изгради добър имунитет заедно с детето ми съм напълно съгласна, нека така да е. Ама аз през тия 28 години пък никакъв ли имунитет ли да съм нямала... Имам чувството, че за пръв път се сблъсквам с всички тези вируси и прочее Flushed

# 26
О, и аз бях така. И си го обяснявах с това, че съм живяла в чужда държава и за това не ги познавам всичките тия вируси, които детето хваща и пренася от градината. Не се притеснявай. Ще заякнете.

# 27
  • Пловдив
И ние сме така. Не знам какво влачи от градината, но като тръгна постоянно бяхме болни. Сега вече се пооправиха нещата, но първите 6-7 месеца нон стоп имаше сополи и кашлица из нас. Нищо сериозно, но все пак беше неприятно. Мъкне бацили от градината.

Сега вече приключва първа група и за мен и мъжа ми се подобриха нещата 😄 ще видим наесен как ще е 😊😊😊

# 28
Аз по повод спора за хоум офис - така съм сега. Но като започна детето частната ясла и после общинска градина - не бях. Ходех си на работа в офис с други хора, с градския транспорт. И си боледувах точно както и с хоум офиса.

А преди това излизахме, пътувахме и не съм се спирала и затваряла вкъщи, освен за много кратко в първите месеци на пандемията.

# 29
Имам две хипотези за честото боледуване. (да не се правя на доктор Simple Smile Първата идея е, че самите антибиотици довеждат до спад в имунната защита и то за дълъг период от време. Просто избиват всички бактерии наред и организма не си дава зор да образува защита. Втората идея е за ниско ниво на витамин Д, нали все го рекламират,ч е е свързан с имунитета. Ако четете темата за витамин Д, там го издигат едва ли не като панацея за решаване на всички здравословни проблеми.
За закаляване добре действа да се смени климата, но това мисля всеки го знае.

Общи условия

Активация на акаунт