УМБАЛ Софиямед - ТЕМА 3

• 26 420
  • 274
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря! И аз пожелавам всичко да мине гладко и скоро да гушкате своето мъниче!
Ехаа, много благодарско, че сте споделили! И аз ще раждам при нея след месец и историята Ви супер много ме зарадва и успокои! То не че ни ѝ личи в процеса до сега, че е много адекватна и обстойна, а в същото време вдъхва увереност и спокойствие. Но такава история от първо лице дава още едно потвърждение! Много яко!

Пожелавам да продължава леко възстановяването!

Родих при нея преди седмица. Наложи се секцио, заради лошо разположение на бебето и двойни омотана пъпна връв. Каквото и да кажа за нея,.ще е малко. Уникален лекар и човек! Всичко протече много спокойно и позитивно, с доверие в процеса. Не ме е било страх от операцията. За няколко минути извадиха бебчо и докато се снимаме и му се порадвам, тя и екипът ме подготвяха за шиене. После ме преместиха в реанимация. Случи се да раждам в някакъв ден с абсолютен бейби бум. Тя беше в болницата сигурно над 16 часа, прави секцио по спешност, имаше и естествени раждания и за секунда не ни остави без внимание или да се усети каквото и да било напрежение. Бяхме три нейни пациентки в реанимация. Д-р Узунова ходеше до неонатология да ни дава сведения за бебетата, извика ги да ни ги докарат за малко. Идваше да ни проверява дали сме добре обезболени. На сутринта пак беше на работа. Раздвижиха ни, закараха ни по стаите. Прегледа ни, донесе ни обезболяващи свещички. На същия ден вече ходех леко и гледах бебето. На следващия вече кръстосвах коридора, все едно не съм оперирана. Към днешна дата вече съм без конци, с някакъв миниатюрен белег и абсолютно никаква болка. Страхотен избор сте направила, като сте решила да и се доверите! Лека бременност желая!

Здравейте, дами! 🌸
В момента съм в 5-ти месец и ще раждам при д-р Узунова. Планът ми е за естествено раждане, но бих искала да съм подготвена и за вариант, ако се наложи секцио.
Ще се радвам, ако някоя от вас, която е раждала при нея – независимо дали естествено или със секцио – сподели впечатления. Как мина всичко, какво беше отношението ѝ, как се справя с болката и упойките, чувствахте ли се спокойни и в сигурни ръце?
Много ще ми помогнат реални мнения и личен опит. Благодаря предварително!

# 166
Здравейте! Събирам мнения за д-р Нур Алсалех - за проследяване на бременност и израждане. Благодаря
Аз също се следих и раждах при нея и като цяло моето мнение се препокрива с предходното, но имаше неща, които не ми харесаха и при евентуална втора бременност не бих избрала нея.
Бихте ли споделили какво не ви хареса и аз смятам да раждам пре нея живот и здраве и искам да знам какво да очаквам.Моля ви пишете ми ако искате и на лично.

# 167
Здравейте,

Родих скоро в болницата е реших да споделя информация, която търсех, но не намирах докато бях бременна.
Ако искате единична стая трябва да я завите предварително. Има много пациенти и отивайки за раждане е почти сигурно, че няма да има свободна. ВИП стаите не са опция - лекарите не са съгласни да сте там.
Битовите условия не са особено добри. Тоалетна хартия дават, но няма течен сапун и мокри кърпички - заредете се. Храната се раздава в пластмасови кутии, храните се във въздуха на леглото. Самата храна не е лоша. Рядко дават пластмасови прибори, а ако дадат ви казват да си ги пазите - вземете си прибори и чаши. За бебетата носят памперси, шишета с мляко и дрешка за смяна на всяка визитация, не е нужно да се запасявате. Ако кърмите вземете си помпа. Има по една ръчна в стаята, която е в плачевно състояние и доста захабена.
За хората, които трябва да са на терапия за разреждане на кръвта - в болницата имат само фракси. Ако сте алергични - запасете се с клексан. Явно им е трудно да намерят елементарно лекарство, трябваше близките ми посред нощ да ми носят. Откъм чистота - не е особено поддържано. Баните са с мухъл, има доста прах в стаите, минава се с един парцал колкото да се разнесе мръсотията.
Откъм отношение е много индивидуално. Повечето сестри се отнасят добре, но има и някои много груби. От неонатология не са отзивчиви, обясняват вяло - заредите се с търпение за тях.
Откъм цени - 2000 е раждането ( секцио и естествено ) с избор на екип. 150 лв е консултацията с анестезиолог, което е еднократно надраскване от някоя сестра. 475 е неонатологичния пакет. 20 е болничния за бащата, ако ще ползва и 60 - припознаването.
Като цяло единственият човек, който си заслужава там е д-р Ковачев - невероятен е. Раждах секцио при него - направи операцията перфектно и се възстанових много бързо. Много се грижи за пациентите си, редовни минаваше да види как сме, даваше ни лично той обезболяващи, държи той да сменя превръзките, даваше съвети за раздвижване и следеше какво правят сестрите.

# 168
  • София, България
С всичко бих се съгласила, но не и с последното. Не е единственият човек, който си заслужава там. Wink Много категорично изказване за цялостния персонал, което се базира само на Вашия опит.

# 169
Аз също не мога да се съглася с последното. Следила съм се при друг и съм изключително доволна, реално избрах да раждам в Софиямед заради него.
Има ли някой, който е оставал в кенгуру стаите в Неонатология? Каква е цената и с какво се различава престоя от този в АГ отделението. Благодаря!

# 170
Може ли да споделите при кого сте раждали освен Д-р Ковачев и сте доволни от Софиямед?

# 171
Момичетата, на които д-р Ковачев е правил секциото, със спинална или с епидурална упойка бяхте? Защото аз ще раждам със секцио и мисля че ми каза “с епидурална упойка”. Може и да греша. Следващия път ще го питам. Сега се замислих, че по принцип нали секциото е със спинална.

# 172
Спинална упойка
Момичетата, на които д-р Ковачев е правил секциото, със спинална или с епидурална упойка бяхте? Защото аз ще раждам със секцио и мисля че ми каза “с епидурална упойка”. Може и да греша. Следващия път ще го питам. Сега се замислих, че по принцип нали секциото е със спинална.

# 173
Със спинална като преди нея обезболяват локално мястото, където я поставят. Може би това е имал предвид.

# 174
Аз съм раждала три пъти секцио по медицински причини при др.Кръстев/ Иванов. Последното беше изключително “на косъм” и съм благодарна,че знаеше много добре състоянието ми и с навременни мерки и решение всичко беше наред с мен и бебето. Ако не беше той сигурно нямаше да сме живи и двете 🤞

# 175
Аз съм раждала при д-р Светлана Златкова- изключителен лекар и човек. Вдъхва спокойствие, можеш да се обръщаш към нея за всичко, което те притеснява. Не неглижира нищо, колкото и дребно да изглежда. Тя беше мой гинеколог още преди да забременея и съм много доволна, че я открих.

# 176
Здравейте, опитвам се да се ориентирам за цени при раждане. Не мога да намеря в техния сайт. Каква е сумата, която покрива здравната каса?

# 177
Раждах скоро в Софиямед и за секцио платих 2000 + 150лв. преданестезиологична консултация + 470лв. за неонатологичен пакет. Мисля, че това е минимумът- без екстри като самостоятелна стая, акушерски пост и т.н. Ако не си със здравни осигуровки, цените са други.

# 178
Благодаря за отговора. А част от тази сума покрива ли се от здравната каса или те покриват друга част ?
Раждах скоро в Софиямед и за секцио платих 2000 + 150лв. преданестезиологична консултация + 470лв. за неонатологичен пакет. Мисля, че това е минимумът- без екстри като самостоятелна стая, акушерски пост и т.н

# 179
Това са сумите, които заплаща пациентът. Вероятно здравната каса превежда допълнително пари към болницата, ако имаш осигуровки.

Общи условия

Активация на акаунт