УМБАЛ Софиямед - ТЕМА 3

• 26 310
  • 274
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, знаете ли дали дават хапчета за спиране на кърмата или трябва да си ги подсигуря предварително?

Също знаете ли какво АМ дават на бебенцата, и ако искам да дават друго АМ дали мига да си взема кутия и да правят от него, или просто да ми дават топла вода?

Достинекс си носите сами и обсъждате с лекаря схемата - на мен АГ ми даде рецепта за закупуването на последния преглед.

АМ - Дават Аптамил Цезар Биотик. По-скоро няма до позволят да давате друго - те наблюдават състояниято на бебетата и реагират при нужда (досато лежах имаше бебе с проблем към това мляко и веднага реагираха и смениха)
Благодаря. А след приема на хапчетата има ли нещо по -специфично?
Както са ви казали - трябва вие да си ги купите и вземете с вас. Хапчетата са две. Аз пих първото вечерта в деня на секциото и второто на следващия ден, но лекарят ще ви обясни най-добре как да ги пиете.  Може да имате главоболие или световъртеж - при мен беше така, но отмина няколко часа след второто хапче. С аптамил ги хранят, на изписването ми казаха, че вкъщи мога да продължа с каквото АМ искам.

# 271
Здравейте! Предстои ми раждане , секцио идната година в Софиямед , което ще е при д-р Ковачев. За жалост съм неприятно изненадана , че в частна болници има подобен тип отношение . От разказите по- горе меко казано съм втрещена.
Имам няколко въпроса :
1. Слага ли се пясък ?
2. Крайна цена на услугата ?
3. Трябва ли да си нося нещо допълнително освен тоал. принадлежности , еднократно бельо , превръзки , нощница и чехли , прибори? За бебето дрехи, пелени ?
4. Мисля да кърмя няколко седмици.( ако имам кърма). Как се процедира със спирането на кърмата след това- тези хапчета или?
5. Колко пъти ви посещава лекарят ви, за да види как сте? Виждам, че се заплащат акушерките, колко време ви се е отделяло?

# 272
Здравейте! Предстои ми раждане , секцио идната година в Софиямед , което ще е при д-р Ковачев. За жалост съм неприятно изненадана , че в частна болници има подобен тип отношение . От разказите по- горе меко казано съм втрещена.
Имам няколко въпроса :
1. Слага ли се пясък ?
2. Крайна цена на услугата ?
3. Трябва ли да си нося нещо допълнително освен тоал. принадлежности , еднократно бельо , превръзки , нощница и чехли , прибори? За бебето дрехи, пелени ?
4. Мисля да кърмя няколко седмици.( ако имам кърма). Как се процедира със спирането на кърмата след това- тези хапчета или?
5. Колко пъти ви посещава лекарят ви, за да види как сте? Виждам, че се заплащат акушерките, колко време ви се е отделяло?
Здравейте
1- слагат тежест, не знам какво има вътре, но не е неприятно.
3- всичко за престоя на бебето е подсигурено. Към изброеното за вас - малки бутилки вода, най-удобни са тези спортните, с тип биберон, след секциото е хубаво да пиете много вода. И 2-3 нощници за смяна. При мен първата след секциото беше цялата в кръв, след това бебето повърна върху мен и ми носиха допълнителни.
5- доктор Ковачев посещава пациентите си всеки ден, независимо дали е дежурен или не. Той сменя превръзки, сваля конци, не дава на другите да пипат, така че не се притеснявайте за това. Не е нужно да заплащате за акушерка според мен. Първия ден в интензивното ви обгрижват добре, идват редовно.

# 273
  • София, България
Отново ще напиша, не за да омаловажавам чуждите преживявания, а за да се знае, че невинаги отношението е зле и има и други ситуации. Очевидно е въпрос на късмет, а може би все пак е хубаво да уточним, че общуването е двустранен процес. В общи линии - не на всеки му се получава с конкретен човек. За два престоя там в една бременност, общо 10 дни, не съм получила грам лошо отношение! Имам и предно раждане там с леки проблеми с неонатологията, но нищо фрапантно.
Носете си водичка. Вземете си и мокри кърпи един пакет, за вас Simple Smile
АГ-то (Вашето или ако Ви трябва още там) ще Ви изпише за спиране на кърмата, купува се с рецепта. На мен ми го изписа лекарят, който беше на визитация в деня на изписването ми като му казах, че искам въпросните хапчета и ми обясни как да ги взема.

# 274
Отново ще напиша, не за да омаловажавам чуждите преживявания, а за да се знае, че невинаги отношението е зле и има и други ситуации. Очевидно е въпрос на късмет, а може би все пак е хубаво да уточним, че общуването е двустранен процес. В общи линии - не на всеки му се получава с конкретен човек. За два престоя там в една бременност, общо 10 дни, не съм получила грам лошо отношение! Имам и предно раждане там с леки проблеми с неонатологията, но нищо фрапантно.
Носете си водичка. Вземете си и мокри кърпи един пакет, за вас Simple Smile
АГ-то (Вашето или ако Ви трябва още там) ще Ви изпише за спиране на кърмата, купува се с рецепта. На мен ми го изписа лекарят, който беше на визитация в деня на изписването ми като му казах, че искам въпросните хапчета и ми обясни как да ги взема.
Благодаря, че споделихте. Аз лежах няколко дни за задържане и от страна на акушерки, доктори, сестри или санитарки не съм имала никакъв проблем, напротив повечето бяха много мили и любезни. Естествено, че има и някои неща, които не са наред, например храната ама какво да се прави. Когато държиш да си при определен лекар ще правиш компромис с други неща.

Общи условия

Активация на акаунт