УМБАЛ Софиямед - ТЕМА 3

• 30 198
  • 293
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, знаете ли дали дават хапчета за спиране на кърмата или трябва да си ги подсигуря предварително?

Също знаете ли какво АМ дават на бебенцата, и ако искам да дават друго АМ дали мига да си взема кутия и да правят от него, или просто да ми дават топла вода?

Достинекс си носите сами и обсъждате с лекаря схемата - на мен АГ ми даде рецепта за закупуването на последния преглед.

АМ - Дават Аптамил Цезар Биотик. По-скоро няма до позволят да давате друго - те наблюдават състояниято на бебетата и реагират при нужда (досато лежах имаше бебе с проблем към това мляко и веднага реагираха и смениха)
Благодаря. А след приема на хапчетата има ли нещо по -специфично?
Както са ви казали - трябва вие да си ги купите и вземете с вас. Хапчетата са две. Аз пих първото вечерта в деня на секциото и второто на следващия ден, но лекарят ще ви обясни най-добре как да ги пиете.  Може да имате главоболие или световъртеж - при мен беше така, но отмина няколко часа след второто хапче. С аптамил ги хранят, на изписването ми казаха, че вкъщи мога да продължа с каквото АМ искам.

# 271
Здравейте! Предстои ми раждане , секцио идната година в Софиямед , което ще е при д-р Ковачев. За жалост съм неприятно изненадана , че в частна болници има подобен тип отношение . От разказите по- горе меко казано съм втрещена.
Имам няколко въпроса :
1. Слага ли се пясък ?
2. Крайна цена на услугата ?
3. Трябва ли да си нося нещо допълнително освен тоал. принадлежности , еднократно бельо , превръзки , нощница и чехли , прибори? За бебето дрехи, пелени ?
4. Мисля да кърмя няколко седмици.( ако имам кърма). Как се процедира със спирането на кърмата след това- тези хапчета или?
5. Колко пъти ви посещава лекарят ви, за да види как сте? Виждам, че се заплащат акушерките, колко време ви се е отделяло?

# 272
Здравейте! Предстои ми раждане , секцио идната година в Софиямед , което ще е при д-р Ковачев. За жалост съм неприятно изненадана , че в частна болници има подобен тип отношение . От разказите по- горе меко казано съм втрещена.
Имам няколко въпроса :
1. Слага ли се пясък ?
2. Крайна цена на услугата ?
3. Трябва ли да си нося нещо допълнително освен тоал. принадлежности , еднократно бельо , превръзки , нощница и чехли , прибори? За бебето дрехи, пелени ?
4. Мисля да кърмя няколко седмици.( ако имам кърма). Как се процедира със спирането на кърмата след това- тези хапчета или?
5. Колко пъти ви посещава лекарят ви, за да види как сте? Виждам, че се заплащат акушерките, колко време ви се е отделяло?
Здравейте
1- слагат тежест, не знам какво има вътре, но не е неприятно.
3- всичко за престоя на бебето е подсигурено. Към изброеното за вас - малки бутилки вода, най-удобни са тези спортните, с тип биберон, след секциото е хубаво да пиете много вода. И 2-3 нощници за смяна. При мен първата след секциото беше цялата в кръв, след това бебето повърна върху мен и ми носиха допълнителни.
5- доктор Ковачев посещава пациентите си всеки ден, независимо дали е дежурен или не. Той сменя превръзки, сваля конци, не дава на другите да пипат, така че не се притеснявайте за това. Не е нужно да заплащате за акушерка според мен. Първия ден в интензивното ви обгрижват добре, идват редовно.

# 273
  • София, България
Отново ще напиша, не за да омаловажавам чуждите преживявания, а за да се знае, че невинаги отношението е зле и има и други ситуации. Очевидно е въпрос на късмет, а може би все пак е хубаво да уточним, че общуването е двустранен процес. В общи линии - не на всеки му се получава с конкретен човек. За два престоя там в една бременност, общо 10 дни, не съм получила грам лошо отношение! Имам и предно раждане там с леки проблеми с неонатологията, но нищо фрапантно.
Носете си водичка. Вземете си и мокри кърпи един пакет, за вас Simple Smile
АГ-то (Вашето или ако Ви трябва още там) ще Ви изпише за спиране на кърмата, купува се с рецепта. На мен ми го изписа лекарят, който беше на визитация в деня на изписването ми като му казах, че искам въпросните хапчета и ми обясни как да ги взема.

# 274
Отново ще напиша, не за да омаловажавам чуждите преживявания, а за да се знае, че невинаги отношението е зле и има и други ситуации. Очевидно е въпрос на късмет, а може би все пак е хубаво да уточним, че общуването е двустранен процес. В общи линии - не на всеки му се получава с конкретен човек. За два престоя там в една бременност, общо 10 дни, не съм получила грам лошо отношение! Имам и предно раждане там с леки проблеми с неонатологията, но нищо фрапантно.
Носете си водичка. Вземете си и мокри кърпи един пакет, за вас Simple Smile
АГ-то (Вашето или ако Ви трябва още там) ще Ви изпише за спиране на кърмата, купува се с рецепта. На мен ми го изписа лекарят, който беше на визитация в деня на изписването ми като му казах, че искам въпросните хапчета и ми обясни как да ги взема.
Благодаря, че споделихте. Аз лежах няколко дни за задържане и от страна на акушерки, доктори, сестри или санитарки не съм имала никакъв проблем, напротив повечето бяха много мили и любезни. Естествено, че има и някои неща, които не са наред, например храната ама какво да се прави. Когато държиш да си при определен лекар ще правиш компромис с други неща.

# 275
  • София
Има ли някоя мама раждала скоро в болницата, да сподели как стоят нещата с храната? Вече от меню ли се избира или отново носят каквото се полага в пластмасови кутийки?

# 276
  • Бургас
Носят в кутии каквото са приготвили

# 277
А родих наскоро в болницата естествено раждане без упойка и бях с ниски очаквания, заради коментарите тук, но имах много позитивно раждане и преживяване.
Моята лекарка д-р Нур Алсалех беше през цялото време до мен и мога да кажа само прекрасни неща за нея. И втора и трета бременност бих си следяла при нея. Направи моето раждане приятно въпреки, че доста бързо прогресираха нещата при мен и накрая имах и шевове. Идваше и следващите дни да ме провери, показа ми как да кърмя и да сменям памперс. Препоръчвам я с цялото си сърце, защото е наистина добър лекар и човек преди всичко.
За акушерите в Софиямед мога да кажа само хубави неща. През цялото време там не съм срещнала лошо отношение от никого.  Напротив каквото съм поискала и попитала винаги са ми отговаряли и помагали.  
Храната идва на порции и не е нещо кой знае какво, но моя мъж идваше всеки ден да ми носи и допълнителни неща така че нямаше проблем. Стаите са нормални, има си баня с тоалетна и на мен ми беше комфортно.
Неонатолозите имаше някои много мили, други малко по-дръпнати, зависи кой ще е на смяна, но нищо фрапантно не съм срещнала освен една консултантка по кърмене, която за 5 минути дойде да ми помогне и си отиде без нещо да разбера. Санитарките също бяха супер мили и всеки ден идваха да чистят стаите.
Може би защото нямах много високи очаквания за болницата, не останах разочарована. Като всяко място си има плюсове и минуси. Аз съм благодарна на моята лекарка и на целия екип, че родих здраво бебче и всичко останало е временнен дискомфорт.
Ако има бъдещи мами, които имат конкретни въпроси за болницата с удоволствие бих споделила.

# 278
Аз родих наскоро в болницата естествено раждане без упойка и бях с ниски очаквания, заради коментарите тук, но имах много позитивно раждане и преживяване.
Моята лекарка д-р Нур Алсалех беше през цялото време до мен и мога да кажа само прекрасни неща за нея. И втора и трета бременност бих си следяла при нея. Направи моето раждане приятно въпреки, че доста бързо прогресираха нещата при мен и накрая имах и шевове. Идваше и следващите дни да ме провери, показа ми как да кърмя и да сменям памперс. Препоръчвам я с цялото си сърце, защото е наистина добър лекар и човек преди всичко.
За акушерите в Софиямед мога да кажа само хубави неща. През цялото време там не съм срещнала лошо отношение от никого.  Напротив каквото съм поискала и попитала винаги са ми отговаряли и помагали. 
Храната идва на порции и не е нещо кой знае какво, но моя мъж идваше всеки ден да ми носи и допълнителни неща така че нямаше проблем. Стаите са нормални, има си баня с тоалетна и на мен ми беше комфортно.
Неонатолозите имаше някои много мили, други малко по-дръпнати, зависи кой ще е на смяна, но нищо фрапантно не съм срещнала освен една консултантка по кърмене, която за 5 минути дойде да ми помогне и си отиде без нещо да разбера. Санитарките също бяха супер мили и всеки ден идваха да чистят стаите.
Може би защото нямах много високи очаквания за болницата, не останах разочарована. Като всяко място си има плюсове и минуси. Аз съм благодарна на моята лекарка и на целия екип, че родих здраво бебче и всичко останало е временнен некомфорт.
Ако има бъдещи мами, които имат конкретни въпроси за болницата с удоволствие бих споделила.
Благодаря за споделения опит. На мен ми предстои секцио на 15.12 и малко съм се притеснила. Но както ти си написала важното е бебето да в здраво, а няколко дни дискомфорт щв се преживеят.

# 279
Здравейте, интересувам се някой има ли мнение за отделението по инвазивна гастроентерология. Близък се наложи да бъде приет там, но не намирам мнения

# 280
Здравейте, много се радвам да видя мнение за д-р Светлана Златкова, защото до момента се следя при нея и се чудя за раждането. Нищо не намирам до сега. Вие как родихте естествено или планирано оперативно?

Аз съм раждала при д-р Светлана Златкова- изключителен лекар и човек. Вдъхва спокойствие, можеш да се обръщаш към нея за всичко, което те притеснява. Не неглижира нищо, колкото и дребно да изглежда. Тя беше мой гинеколог още преди да забременея и съм много доволна, че я открих.

# 281
Два пъти съм раждала при нея със секцио. Не е от лекарите, които прибързват с операция, за да улеснят графика си. Чакахме колкото е възможно признаци за естествено раждане и ме следеше много стриктно след като мина терминът. Мисля, че можете да бъдете спокойна с избора си и да й се доверите. В супердок има много отзиви. Пишете ми, ако ви интересува нещо конкретно.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 21:58 от Dreamgir

# 282
  • София, България
Здравейте, интересувам се някой има ли мнение за отделението по инвазивна гастроентерология. Близък се наложи да бъде приет там, но не намирам мнения

Absent, то е съвсем ново това отделение, отвориха го преди има няма година. Шансът да намерите мнения е малък, но доколкото знам отделенията в България са доста малко и в Софиямед като за начало са назначени доста добри специалисти. Надявам се вече всичко да е наред с Вашия близък!

# 283

Absent, то е съвсем ново това отделение, отвориха го преди има няма година. Шансът да намерите мнения е малък, но доколкото знам отделенията в България са доста малко и в Софиямед като за начало са назначени доста добри специалисти. Надявам се вече всичко да е наред с Вашия близък!

Благодаря Ви! Там всичко мина добре, за съжаление след това се наложи местене в кардиология и в момента е в критично състояние там. Вярвам, че лекарите правят каквото могат и това е.

# 284
Здравейте, дами,

Някоя следила ли се е и раждала ли е при др Даскалов?

Много ще се радвам да споделите пресни впечатления. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт