Сутринта ви вдигат в 6:00, правят ви веднага клизма и чакате. Викат ви за секциото когато могат (тук вече е различно, зависи дали имат спешни раждания, дали имат много естествени раждания за предизвикване), обикновено около 9-9:30 започват операциите. Аз лично бях първа и към 9 ме извикаха, сложиха ми абокат директно там на операционната маса, упойка та- не боли, спокойно, за двама анестезиолози знам там и двамата са добри в работата си. Почва секциото - бебето излиза на около 5-тата минута от началото. Аз бях в зала, в която виждах бебето докато го мерят, преглеждат. Това беше супер защото се успокоих, гледах го и тотално забравих, че ме оперират в този момент. После ви го показват, евентуално ви снимат с него ако си носите телефона с Вас. Оправят каквото оправят още 15-тина минути. Преместват ви на кревата и ви добутват до реанимация. Там не правите нищо. До 2 часа ви пуска упойката и почвате да пиете много вода. Хубаво е да се раздвижвате леко в кревата. Минават, гледат ви как сте. Носят антибиотици, обезболяващи. Ако всичко е наред може да ви доведат бебето за 5 минути да го видите. Вечерта ви дават коктейл за сън, спите каквото спите и на сутринта раздвижване. При мен имаха много работа точно този ден и чакахме раздвижване до 10:00 + което ме изнерви много, вече исках да ставам и да си ходя в стаята. Ако сте пуснала газове ви носят бисквити с кисело мляко. Ако успеете да отидете до тоалетна през деня , вечерта може и малко хапване да ви дадат. Моят съвет е да си вземете свещички Изилакс за да не се напъвате и да ви се случват по-лесно нещата

После вече започва гледането на бебето от Ваша страна. Взимат го няколко пъти на ден да го оправят и преглеждат и пак ви го носят. Сменяте памперси, храните. Ако нещо ви трябва за бебето, звъните на телефона на неонатологията и си искате. Ако не се чувствате добре първата нощ след реанимацията може да го дадете да го гледат те. Ако сте добре - остава си при вас.

Това е.
Много Ви благодаря за изчерпателния отговор!Стана ми по-спокойно след като знам какво ме очаква! Надявам се всичко да мине наред и отново благодаря , че споделихте опита си! 🙂