УМБАЛ Софиямед - ТЕМА 3

• 26 380
  • 274
  •   1
Отговори
# 15
При планирано секцио, приемът се случва предния ден сутринта към 10 с всички документи. Минавате консултация с кардиолог, взимат ви кръв за изследвания, евентуално се прави преглед ( може и на следващия ден преди секциото). И после нищо. Лягате си в стаята и чакате. Вечерта след 8 не ядете нищо, а след 10 не пиете и вода.
Сутринта ви вдигат в 6:00, правят ви веднага клизма и чакате. Викат ви за секциото когато могат (тук вече е различно, зависи дали имат спешни раждания, дали имат много естествени раждания за предизвикване), обикновено около 9-9:30 започват операциите. Аз лично бях първа и към 9 ме извикаха, сложиха ми абокат директно там на операционната маса, упойка та- не боли, спокойно, за двама анестезиолози знам там и двамата са добри в работата си. Почва секциото - бебето излиза на около 5-тата минута от началото. Аз бях в зала, в която виждах бебето докато го мерят, преглеждат. Това беше супер защото се успокоих, гледах го и тотално забравих, че ме оперират в този момент. После ви го показват, евентуално ви снимат с него ако си носите телефона с Вас. Оправят каквото оправят още 15-тина минути. Преместват ви на кревата и ви добутват до реанимация. Там не правите нищо. До 2 часа ви пуска упойката и почвате да пиете много вода. Хубаво е да се раздвижвате леко в кревата. Минават, гледат ви как сте. Носят антибиотици, обезболяващи. Ако всичко е наред може да ви доведат бебето за 5 минути да го видите. Вечерта ви дават коктейл за сън, спите каквото спите и на сутринта раздвижване. При мен имаха много работа точно този ден и чакахме раздвижване до 10:00 + което ме изнерви много, вече исках да ставам и да  си ходя в стаята. Ако сте пуснала газове ви носят бисквити с кисело мляко. Ако успеете да отидете до тоалетна през деня , вечерта може и малко хапване да ви дадат. Моят съвет е да си вземете свещички Изилакс за да не се напъвате и да ви се случват по-лесно нещата Grinning
После вече започва гледането на бебето от Ваша страна. Взимат го няколко пъти на ден да го оправят и преглеждат и пак ви го носят. Сменяте памперси, храните. Ако нещо ви трябва за бебето, звъните на телефона на неонатологията и си искате. Ако не се чувствате добре първата нощ след реанимацията може да го дадете да го гледат те. Ако сте добре - остава си при вас. Simple Smile
 Това е.

Много Ви благодаря за изчерпателния отговор!Стана ми по-спокойно след като знам какво ме очаква! Надявам се всичко да мине наред и отново благодаря , че споделихте опита си! 🙂

# 16
A при вас как мина раждането?
При планирано секцио, приемът се случва предния ден сутринта към 10 с всички документи. Минавате консултация с кардиолог, взимат ви кръв за изследвания, евентуално се прави преглед ( може и на следващия ден преди секциото). И после нищо. Лягате си в стаята и чакате. Вечерта след 8 не ядете нищо, а след 10 не пиете и вода.
Сутринта ви вдигат в 6:00, правят ви веднага клизма и чакате. Викат ви за секциото когато могат (тук вече е различно, зависи дали имат спешни раждания, дали имат много естествени раждания за предизвикване), обикновено около 9-9:30 започват операциите. Аз лично бях първа и към 9 ме извикаха, сложиха ми абокат директно там на операционната маса, упойка та- не боли, спокойно, за двама анестезиолози знам там и двамата са добри в работата си. Почва секциото - бебето излиза на около 5-тата минута от началото. Аз бях в зала, в която виждах бебето докато го мерят, преглеждат. Това беше супер защото се успокоих, гледах го и тотално забравих, че ме оперират в този момент. После ви го показват, евентуално ви снимат с него ако си носите телефона с Вас. Оправят каквото оправят още 15-тина минути. Преместват ви на кревата и ви добутват до реанимация. Там не правите нищо. До 2 часа ви пуска упойката и почвате да пиете много вода. Хубаво е да се раздвижвате леко в кревата. Минават, гледат ви как сте. Носят антибиотици, обезболяващи. Ако всичко е наред може да ви доведат бебето за 5 минути да го видите. Вечерта ви дават коктейл за сън, спите каквото спите и на сутринта раздвижване. При мен имаха много работа точно този ден и чакахме раздвижване до 10:00 + което ме изнерви много, вече исках да ставам и да  си ходя в стаята. Ако сте пуснала газове ви носят бисквити с кисело мляко. Ако успеете да отидете до тоалетна през деня , вечерта може и малко хапване да ви дадат. Моят съвет е да си вземете свещички Изилакс за да не се напъвате и да ви се случват по-лесно нещата Grinning
После вече започва гледането на бебето от Ваша страна. Взимат го няколко пъти на ден да го оправят и преглеждат и пак ви го носят. Сменяте памперси, храните. Ако нещо ви трябва за бебето, звъните на телефона на неонатологията и си искате. Ако не се чувствате добре първата нощ след реанимацията може да го дадете да го гледат те. Ако сте добре - остава си при вас. Simple Smile
 Това е.

Много Ви благодаря за изчерпателния отговор!Стана ми по-спокойно след като знам какво ме очаква! Надявам се всичко да мине наред и отново благодаря , че споделихте опита си! 🙂

# 17
Здравейте. Каква е цената за раждането?
Преди 3 дни родих в болницата и искам да споделя прясно мнение. С две думи-очарована съм! Аз бях с Д-р Ковачев, за когото думите не ми стигат да опиша колко съм му благодарна за всичко, но тук ще наблегна повече на условията.

Още с приема ми по нощите заради изтекли води всички бяха изключително мили и ми обясняваха какво предстои. В последствие св наложи секцио на сутринта, като обстановката в операционната беше доста приятна, всички бяха в настроение, за миг не съм усетила страх и притеснение. След като извадят бебчо Ви дават да го цункате. Веднага след това Ви привеждат в реанимация, където оставате до следващата сутрин. При мен пуснаха таткото веднага след операцията за 5 мин да ме види и след това чакате всички безкрайни системи да изтекат. През това време мина неонатолог само да ни каже състоянието на бебчетата, но не са ги водили при нас, което първоначално ме подразни, но в последствие се замислих, че за толкова малки бебчета реанимацията не е мястото да бъдат водени. На другата сутрин ако сте пуснали газове и всичко е наред ставате и ако се справите Ви водят в стаята. Колкото повече се движите първия ден и не лежите, толкова по-бързо ще се почувствате отново човек. Малко след това идва и бебчето и веднага го слагат на гърда. Винаги оставят АМ, като е ваш изборът дали да дохранвате. Първоначално не ми бяха дадени подробни инструкции как да кърмя, цедя и тн. но след като помолих за съвет ми отделиха внимание. Ако се цедите може да давате кърмата на неонатолозите и те да я дават на бебчето, когато не е при вас. Аз още от първия ден държах максимално бебето да е при мен, за да мога да стимулирам гърдите. За целта обаче избрах да съм в самостоятелна стая с две легла, лато доплатих за придружител (мъжът ми) който оставаше с нас през нощта. Това смятам, че направи престоят ми повече като в хотел, отколкото в болница и нито за момент не съм се чувствала стресирана от обстановката и да нямам търпение да се прибера. Цените са обявените в сайта. Относно храната, честно казано очаквах филия с маргарин и салам Камчия, а си беше доста прилично готвено. Естествено това в субективно мнение. Самото отделение не е голямо и съответно се обръща доста внимание на всеки пациент. Посетители могат да идват до входа на отделението и вие да излизате. И така, ако някой друг се интересува от нещо съм на линия Simple Smile бих препоръчала мястото на всеки с условието, че аз бях секцио, не знам какъв е процесът при естествено раждане Simple Smile

# 18
Здравейте!Извинявам се за закъснелия отговор,но все още не съм родила терминът ми е за началото на октомври.Относно цената на раждането е 1750лв.+350лв задължително доплащане за неонатология.За секцио и за естествено раждане цената е една и съща като при естественото има доплащане,ако желаете епидурална упойка мисля,че беше 450лв.Самостоятелната стая е 180лв.на вечер,като се предлага и ВИП стая за 250лв.,но за нея разбрах,че е в друго отделение,а не в АГ.
A при вас как мина раждането?
 Това е.

# 19
Здравейте! Бременна съм в 5 седмица и другата седмица ще ходя за пръв път на преглед. Избрала съм д-р Тина Тодорова в Софиямед. Имате ли мнения за нея? Също някъде четох от преди години, че не пуска направления  за изследвания, а работи с НЗОК.. Това актуална информация ли е и към днешна дата? Благодаря на всички отзовали се!

# 20
Здравейте. Бих искала да попитам, при планово секцио колко нощувки има в болницата? Както и може ли да се отиде в самостоятелна стая след като се излезе от реанимация, а не от самото начало в самостоятелна стая?
Ще съм благодарна за обратна връзка.

# 21
  • Milky way
Здравейте. Бих искала да попитам, при планово секцио колко нощувки има в болницата? Както и може ли да се отиде в самостоятелна стая след като се излезе от реанимация, а не от самото начало в самостоятелна стая?
Ще съм благодарна за обратна връзка.
Мен ме бяха приели на 26.09, секциото беше на 27.09, а на 30.09 ни изписаха. Имаше мами, чиито бебета имаха проблеми и престоят им беше повече дни.
 Исках самостоятелна стая, но не можах да получа, защото всичко беше препълнено. За вип стая казаха, че е трябвало предварително да се каже.

# 22
А някой може ли да внесе повече яснота как стои въпросът с ВИП стаите? Те са на отделен етаж, как се случва там комуникацията с екипа, с акушерките, с лекарите? Ако ги повикаш, чакаш да дойдат от отделението или са някъде наоколо? Изобщо всякакви детайли ще са ми полезни.

# 23
  • София, България
Доколкото знам от моята лекарка, обслужват те мед.сестрите в отделението където са ВИП стаите, а бебето ти го водят с асансьора и да, ако ти трябва нещо от неонатолозите ги чакаш да дойдат. Като цяло моята лекарка ми беше препоръчала да не се възползвам от тази “екстра”.
Не мога да си представя да ми разнасят бебето по асансьорите. А всъщност го правиха известно време, когато болницата беше в ремонт миналата година. Simple Smile

# 24
Здравейте,кой лекар ще ми препоръчате за профилактичен преглед.

# 25
Аз ходя при Узунова и съм страшно доволна, но тя не преглежда по каса. По здравна каса съм ходила само при Стоев, но нещо не е моят лекар.

# 26
  • София, България
И аз съм при д-р Узунова. Иначе по Здравна каса предпоръчвам д-р Тина Тодорова Simple Smile

# 27
Purple peanut, следяла ли си бременност при нея? Ако да, удобно ли е да пиша на лични за един административен въпрос?
И аз съм при д-р Узунова. Иначе по Здравна каса предпоръчвам д-р Тина Тодорова Simple Smile

# 28
Аз се следя при Д-р Даскалов, чудесен е! Вече е завеждащ в Софиямед

# 29
  • София, България
Purple peanut, следяла ли си бременност при нея? Ако да, удобно ли е да пиша на лични за един административен въпрос?

При коя от двете? При Узунова си следях и двете бременности. Тина Тодорова ме е преглеждала няколко пъти покрай лежане за задържане и имам позната, която беше при нея. Пиши ми ако мога да ти помогна.

Общи условия

Активация на акаунт