УМБАЛ Софиямед - ТЕМА 3

• 26 396
  • 274
  •   1
Отговори
# 195
Ковачев ми беше издал направление за серклаж десет дни по-рано, но разширението се беше затворило от лекарства, но после се влоши рязко и той се обади в болницата, предупреди, че отивам по спешност и там ме приеха, който беше на смяна - те са ми пуснали направленията, дори това за серклажа от Ковачев не са го ползвали, защото в апп-а стои със статус неизползвано. Личния ми лекар не съм виждала от 2 години, дори не знае, че съм бременна.
Термина ми е за след месеци, извинявай не го коментирам от суеверия и страх, че имам една загуба в 22 седмица.

Здравей, мен д-р Ковачев ме прати по спешност, приеха ме за седмица, но по 2 различни пътеки, едната за задържане, другата за серклаж. Доплатих си само за някои неща.

Здравейте, дали някой знае при прием в отделението по АГ за задържане, проследяващия доктор не работи с НЗОК, се плаща престоя или мога да си взема направление за прием в болница от личния лекар?
А кой ви издаде направлението по двете пътеки?
Личния лекар ли?
Аз също се следя при д-р Ковачев.
Кога Ви е термина?

# 196
  • SOFIA
Видях, че по-назад в темата се споменава за д-р Нур Ал Салех, че изражда в Софиямед. Все още ли е тук и някой има ли мнения и раждал ли е при нея?

Здравейте!
Аз също като дамата търся мнения на раждали при д-р Нур Ал Салех.
Благодаря предварително!

# 197
Има ли раждали скоро - края на юли? Каква е цената на секцио с избор на екип + неонатологичен пакет?

Здравейте, раждах там секцио в края на юли. Цената е 2000 лв за раждането + 590 неонатологичен пакет.

# 198
Има ли раждали скоро - края на юли? Каква е цената на секцио с избор на екип + неонатологичен пакет?

Здравейте, раждах там секцио в края на юли. Цената е 2000 лв за раждането + 590 неонатологичен пакет.
Цените ли са увеличили? В сайта все още пише 1750 + 470 неонатология!

# 199
Аз родих през юни секцио и раждането също беше 2000лв. + неонатологичен пакет.

# 200

Цените ли са увеличили? В сайта все още пише 1750 + 470 неонатология!
Нищо не е ясно от сайта. Затова питах тук. Има един актуализиран Ценоразпис, но от него не се разбира какво точно дължите. Споделям актуална информация от тази седмица: секцио с избор на екип 2000 лв. + задължителен неонатологичен пакет 590 лв. + припознаване (ако нямате брак) 60 лв. + служебна бележка за бащата (ако ще ползва болничен) 20 лв. или Общо при нас беше 2670 лв. И отделно имахме и допълнителни разходи към болницата.

# 201
Видях, че по-назад в темата се споменава за д-р Нур Ал Салех, че изражда в Софиямед. Все още ли е тук и някой има ли мнения и раждал ли е при нея?

Здравейте!
Аз също като дамата търся мнения на раждали при д-р Нур Ал Салех.
Благодаря предварително!

Здравейте! Раждах при докторката началото на юли месец тази година. Бях с планирано секцио, но се наложи да е по спешност. С няколко думи ще ви кажа, че няма да сгрешите. Уникален специалист и човек, знае перфектно какво прави, как да ви предразположи и как да се чувствате добре. Ходя при нея още преди да забременея и знаех, че тя ще е моя човек доста отдавна.
В болницата идваше при мен и бебчето, помогна ми с кърменето, помогна ми и с бебчето.
Един от малкото доктори, който все още е ЧОВЕК!
Ако имате въпроси, може да ми пишете и ще ви споделя още информация!

# 202
Здравейте!
Включвам се, за да споделя впечатления от раждането ми в Софиямед.
Родих преди 3 месеца и смело мога да твърдя, че останах само и единствено с прекрасни спомени от АГ отделението и отново някой ден на драго сърце ще се върна в тази болница, за да родя и второ дете (ако сменят персонала на неонатология дотогава).

При мен раждането беше оперативно, с планирано секцио. Персоналът беше изключително отзивчив (в това число и милите санитарки). Няма човек, от когото да се оплача. Грижите както в реанимация, така и в стаята също бяха на ниво. Храната беше добра. Хигиената също. Липсваха тоалетна хартия и прибори за хранене, но с това човек се зарежда предварително преди да отиде.
В цялото АГ отделение се носеше спокойствие, дори и в недотам спокойни моменти.

Бих изразила обаче притеснения относно поведението на персонала от Неонатология - 80% от тях са груби, държат се демонстративно, повишават тон, смятат “че не са длъжни никому”, нищо че плащаш 500 лв.пакет, за да се грижат за детето ти. Вечерта Преди изписването правят демонстрация, така нареченото “обучение” по къпане на бебетата - събират 4,5 родилки, които ще си ходят на следващия ден и демонстрират с бебе, избрано на случаен принцип как става къпането. 📍Стискайте палци да не изберат за опитно зайче вашето бебе! То е едно премятане, осукване, обръщане, бебето реве, те се държат с него като с неодушевен предмет. Мият го на една мивка и гледат бързо да отбият номера. Много грозна картинка. Държат се безобразно с майките, а отношението им към бебетата в останалото време не мога да гадая какво е.
Повтарям - от отделение Неонатология има 2 жени, които са нормални, всички останали могат да ви накарат да съжалите , че сте в тази болница и оставяте детето си на тях. А уж това са хората, които с отворено сърце и любов трябва да изпълняват професията си, свързана с грижа за най-крехките и беззащитни създания….

Не на последно място, а на първо по важност - родих при др Венелин Иванов, при когото се и следях. Не с две, с двеста ръце препоръчвам този специалист И ЧОВЕК. Пълна подкрепа, 100-ова отзивчивост, изключителен професионализъм. Няма да сгрешите, ако му се доверите!

# 203
Здравейте!
Включвам се, за да споделя впечатления от раждането ми в Софиямед.
Родих преди 3 месеца и смело мога да твърдя, че останах само и единствено с прекрасни спомени от АГ отделението и отново някой ден на драго сърце ще се върна в тази болница, за да родя и второ дете (ако сменят персонала на неонатология дотогава).

При мен раждането беше оперативно, с планирано секцио. Персоналът беше изключително отзивчив (в това число и милите санитарки). Няма човек, от когото да се оплача. Грижите както в реанимация, така и в стаята също бяха на ниво. Храната беше добра. Хигиената също. Липсваха тоалетна хартия и прибори за хранене, но с това човек се зарежда предварително преди да отиде.
В цялото АГ отделение се носеше спокойствие, дори и в недотам спокойни моменти.

Бих изразила обаче притеснения относно поведението на персонала от Неонатология - 80% от тях са груби, държат се демонстративно, повишават тон, смятат “че не са длъжни никому”, нищо че плащаш 500 лв.пакет, за да се грижат за детето ти. Вечерта Преди изписването правят демонстрация, така нареченото “обучение” по къпане на бебетата - събират 4,5 родилки, които ще си ходят на следващия ден и демонстрират с бебе, избрано на случаен принцип как става къпането. 📍Стискайте палци да не изберат за опитно зайче вашето бебе! То е едно премятане, осукване, обръщане, бебето реве, те се държат с него като с неодушевен предмет. Мият го на една мивка и гледат бързо да отбият номера. Много грозна картинка. Държат се безобразно с майките, а отношението им към бебетата в останалото време не мога да гадая какво е.
Повтарям - от отделение Неонатология има 2 жени, които са нормални, всички останали могат да ви накарат да съжалите , че сте в тази болница и оставяте детето си на тях. А уж това са хората, които с отворено сърце и любов трябва да изпълняват професията си, свързана с грижа за най-крехките и беззащитни създания….

Не на последно място, а на първо по важност - родих при др Венелин Иванов, при когото се и следях. Не с две, с двеста ръце препоръчвам този специалист И ЧОВЕК. Пълна подкрепа, 100-ова отзивчивост, изключителен професионализъм. Няма да сгрешите, ако му се доверите!

Абсолютно, неонатологията е потресаваща, не знам защо така тези хора се държат, още изпитвам паник атаки, като се сетя за тях..

# 204
Лошото е че, чета мнения на родили преди години и е било същото дередже! Явно ръководството не са взели под внимание поведението им  и нищо не са предприели да си оправят малко персонала в това отделение. Жалко за прекрасните доктори, които работят там!

# 205
  • Melmak
Здравейте, имате ли отзиви от д-р Десислава Василева?

# 206
Завеждащ отделението отскоро е Илия Мангъров, син на доц. Мангъров. Изглежда доста отзивчив, знаещ и спокоен. Дано той вземе мерки и оправи това недоразумение в това отделение

Лошото е че, чета мнения на родили преди години и е било същото дередже! Явно ръководството не са взели под внимание поведението им  и нищо не са предприели да си оправят малко персонала в това отделение. Жалко за прекрасните доктори, които работят там!

# 207
  • София, България
За съжаление нещата там наистина бяха спрели на ниво Станева. А тя определено не успяваше да поддържа адекватно ниво, въпреки че е голям специалист. Няма какво да се лъжем, това не е достатъчно, всяка родилка иска нормално отношение. Дори АГ-тата си говореха помежду си колко зле е неонатологията и как може главните на болницата да не виждат проблема след като не спират да напускат неонатолози. Та така. С новия завеждащ наистина дано нещата се променят! Но като цяло съм чувала, че неонатологиите по другите болници също не са цветя и рози като отношение към майките. Може би умишлено се държат дръпнато, респектиращо.

Макар че при последното ми раждане преди година и половина наистина нямах никакви проблеми с тях. Бяха много отзивчиви повечето. Само Станева си беше обичайната тогава. Simple Smile

# 208
Здравейте,

Предстои ми естествено раждане съвсем скоро и имам някои въпроси, за които никъде не мога да намеря информация.

Видях, че ако искаш самостоятелна стая (и изобщо има възможност за такава) трябва да бъде заявена предварително. При положение, че не съм с планов прием, как и кога се заявява дали искам да съм сама в стая?

Също така има ли някоя от вас, която си е насила охлаждащи пачове за след раждане/за зърна? Има ли в стаите хладилник и ако няма, услужливи ли са акушерките да охлаждат подобни неща при нужда?

Благодаря предварително!

# 209

Здравейте. Знаете ли дали при проблеми с неонатолозите може да се подаде жалба към ръководството? Има ли канален ред за това?

Общи условия

Активация на акаунт