УМБАЛ Софиямед - ТЕМА 3

• 21 452
  • 241
  •   1
Отговори
# 225
Потвърждавам предходното мнение - нямайте никакви претиснения за анестезиите ✌️ много леко се излиза и от упойката след това (бяхме 4 родилки на моя ден и при всички беше така), без гадене и тем подобни. Всичко ще е наред - колкото сте по-стокойни и гледате на това като на най-вълнуващия момент, тооолкова по-магично ще ви мине раждането. Не се усеща нищо, спокойно 🫶
Да попитам чувала съм ,че има задух от самата упоика ,вярно ли е? Въобще как преминават етапите на операцията,кога ви раздвижиха?

# 226
Ами на мен ми стана лошо в началото на операцията, може би ми падна кръвното, защото ми беше високо преди раждането. И само казах, че ми се гади - веднага ми включиха в системата нещо и се свестих - беше супер забавно преживяване, честно казано едни от най-хубавите ми дни бяха тези там 🥰 раздвижват всички на следващия ден - не е толкова страшно раздвижването, аз от него се боях, а се оказа, че страхът е по-голям от реалната болка. При раздвижването по-проблемно ми беше в началото причерняването, но при всеки е различно. Наистина не е толкова страшно, колкото навсякъде пишат.

# 227
Благодаря за мненията!
Определено сега съм по-спокойна Simple Smile
 Djeniori Термина ми е на 17 Октомври и с теб сме в Октомврийската група Simple Smile
Проследявам се при д-р Ковачев и той ще ми прави операцията! А ти?

# 228
Здравейте, предстои ми раждане с цезерово сечение и започват разни притеснения в главата ми.
Какви са ви наблюденията от Анастезиолозите в болницата? Чета страшни истории в групата на Вита 2 и се замислих как е положението с поставянето на упойките преди операцията? Правихте ли тест за алергии?
Лоши. Никакви тестове за алергии не ми бяха направени, никаква "консултация", която се плаща иначе. Направо на операционната дойде един неадекватен човек, който се опита да пуска "майтапи", след което ми се разсърди, че не са ми смешни и започна да ме заплашва как ако не се стегна няма да си видя бебето и пр. Но най-лошото е, че упойката не ме хвана добре. Не искам да си спомням.

# 229
Здравейте! Наскоро говорих с жена раждала там секцио. Каза ми,че въобще не е добре.По време та операцията повърнала оставили са я с повръщането чак са и се скарали защо повръща нали и били сложили лекарства. Кървавите чаршафи не ги сменяли и още неща.Аз бях решила там да раждам ,но май се носочвам към Надежда. [quote author=Sun_and_moon_  Лежах в София Мед за висока захар и едно момиче беше с изтекли води при Ковачев за секцио .Каза многало добри неща за него,и на мен ми се стори свестен.Яз съм при Нур Алсалех  тя само изражда там.Впечатленията са ми горе долу добри от болницана,въпреки,че за някои манипулаци забравят и трябва да нахалстваш и да ги търсиш.Един ден и забравиха закуста в нашата стая.link=topic=1659370.msg50153402#msg50153402 date=1756751517]
Благодаря за мненията!
Определено сега съм по-спокойна Simple Smile
 Djeniori Термина ми е на 17 Октомври и с теб сме в Октомврийската група Simple Smile
Проследявам се при д-р Ковачев и той ще ми прави операцията! А ти?
[/quote]

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 15:17 от Djeniori

# 230
Здравейте, предстои ми раждане с цезерово сечение и започват разни притеснения в главата ми.
Какви са ви наблюденията от Анастезиолозите в болницата? Чета страшни истории в групата на Вита 2 и се замислих как е положението с поставянето на упойките преди операцията? Правихте ли тест за алергии?
Лоши. Никакви тестове за алергии не ми бяха направени, никаква "консултация", която се плаща иначе. Направо на операционната дойде един неадекватен човек, който се опита да пуска "майтапи", след което ми се разсърди, че не са ми смешни и започна да ме заплашва как ако не се стегна няма да си видя бебето и пр. Но най-лошото е, че упойката не ме хвана добре. Не искам да си спомням.
И при мен се получи нещо такова. Недоволна съм от всичко което се случи покрай раждането 🙂

# 231
И при мен се получи нещо такова. Недоволна съм от всичко което се случи покрай раждането 🙂
Здравейте може ли да кажете как протече ражданатето?

# 232
Имам и други операции, винаги анестезиолозите са били ако не приятни, но поне много адекватни хора, все пак в интерес на всички би трябвало да е да нямаш изтрещял пациент на масата. Обстановката тук беше ужасна, постоянно ми крещаха, за нищо не ме предупреждаваха, камо ли някой да следи дали съм в психически комфорт (както е било другите пъти). Сестрата даже ми натърти по едно време да не забравям, че корема ми е отворен...след като направих паник атака ми биха нещо, което обаче не ме приспа напълно и ги чувах, и ме болеше ужасно. Изживях пълен кошмар, но тъжното е, че навсякъде пада нивото в тази специалност, тя е специфична, това са хора, които те държат между двата свята буквално, и не става с ланци, "баце" и майтапчета. Пожелавам на всички, на които им предстои секцио там да попаднат на по читав екип, и съветвам да си искат теста за алергии.

# 233
При мен анестезиологът беше жена и се справи добре, нямах дискомфорт, питаше ме как съм и ме успокояваше. Преди операцията ги помолих след като извадят бебето да ми пуснат нещо допълнително, бях в съзнание, но унесена и не изпитах нищо, даже успокояващо ми подейства. Единствено анестезиологичната сестра се държа изключително неадекватно, заяждаше се с мен още с лягането на масата и направи изключително грозен и непрофесионален коментар за името на детето ми. Ако не бях унесена със сигурност щях да я поставя на мястото й.

# 234
Аз имам 2 операции секцио в Софиямед. И двата пъти съм си правила тест за алергии към анестезии и съм носила готовите резултати, които бяха положителни за част от медикаментите. Не са ме тествали там, освен за антибиотици. Останах доволна от отношението и на анестезиолозите и на сестрите. От втория път имам по-ясни спомени- през цялото време ми говориха и ме питаха как съм. Бяха мили и внимателни. Бях притеснена и ми сложиха нещо допълнително, което ме успокои и почти приспа. Може би зависи при кого ще се паднеш. За мен лично обаче е редно преданестезиологичната консултация да включва и тест за алергии към това, което ще се ползва, а не само преглед на въпросника. Реално ако не сме се тествали предварително, няма как да знаем, че имаме алергия към нещо, за да го посочим там.

# 235
Здравейте може ли да кажете как протече ражданатето?
Раждането протече напрегнато. Анестез. сестра ме напрегна супер много, макар че аз бях много спокойна преди да се появи тя. После анестезиологът не успя да сложи упойката. По-лошото е че АГ и неонатология отделенията бяха пълен Хаос и направиха толкова важен момент в неприятен спомен, въпреки че и аз и детето сме добре. Това не е мое мнение само, а на всички жени с който говорих по време на престоя.
Като ни минат прегледите в неонатология и контролния при АГ може да разкажа по-подробно, преди това не смея Simple Smile
Ако имате конкретни въпроси питайте. Като цяло не препоръчвам болницата за раждане.

# 236
При кой лекар се следихте и раждахте?

# 237
  • София, България
Никакъв проблем не съм имала с анестезиолозите аз. И двата пъти секцио съм попадала на много готини сестри, които са към анестезиолога. И двата пъти бях при готини анестезиолози - мъже. Почвам да си мисля, че нещата май са на късмет при кой лекар ще си, което не е добре.

# 238
Здравейте, момичета.
Благодаря на всички за полезната информация, която споделяте. Предстои ми раждане в Софиямед при д-р Ковачев с термин 14 Октомври и имам няколко въпроса. Възможно ли е присъствието на бащата само в предродилна зала? Никъде не виждам описано какви са условията, освен раждането да е естествено, разбира се.
Както повечето пациенти на доктора знаят, той не е от най-разговорливите и ведри хора, но що се отнася до професионализъм, всичко е на ниво. Може ли да споделите опита си от естествено раждане при него?
Също не ми е ясно какво представлява Обменната карта, описана в задължителните документи за прием в болницата.
Благодаря Ви предварително за информацията, успех и кураж на всички бъдещи мами Simple Smile

# 239
  • София, България
Мога да отговоря само на последния въпрос: това е картата, която трябва да Ви даде той. Би трябвало да Ви я е попълвала неговата медицинска сестра още в началото на записване за следене на бременността, би трябвало да Ви е задала някои въпроси като "пушач ли сте?" "някакви обременености" "прееклампсия при майка Ви" и т.н. Към нея се прибавя всеки амбулаторен лист + изследвания ако има. Когато Ви издаде 45-дневния или пък влезете вече в девети месец Ви я дава и с нея отивате да раждате. Предавате я в родилното отделение като постъпите и остава там.

Бащата не може да влиза в отделението. Освен ако в последните месеци няма някоя новост и не позволяват вече.

Общи условия

Активация на акаунт