Омъжена съм. Общувам с друг мъж.

• 15 828
  • 336
  •   1
Отговори
# 180
Когато семейството гледа в посока събиране заедно е едно. Както казаха и по-назад. Едно е да се е обсъдил срок и план - 5 години живеем така, събираме пари и еди какво си, друго е - аз само това мога и до пенсия ще ме виждаш през месец.

Личен опит нямам. Но съм дружала с много деца от малкия град, чиито бащи бяха тираджии, гастърбайтери и моряк един. Тези деца си израстнаха без бащи. Изучиха се, абитуриенти, студенти станаха. Прибирането на бащата след дълги години такъв живот аз го усещах като бреме за тях. Трябва да му обърнеш внимание, а хич не ти е близък, имаш планове, а трябва от куртоазия да се съобразиш с него. Като един гост, който ти разваля спокойствието.

# 181
  • Washington,USA
Авторката като не и изнася да си бие шута. Аман от мъченици. 99% от темите тук даже не са някакви трудни за съветване и разгадаване.

# 182
Да,ако не й изнася да се раздели с мъжа си и да намери друг,но на нея сигурно й е изгодно така,съпруга да  дава парички и тя междувременно да си хойка. Да не е балама  ..

# 183
Ще си бие шута, ама с детето на ръце. А мъжът и си е бил вече шута.

За мен това да заявиш, че не си щастлив и можеш да работиш само това е егоизъм и бягство от отговорност. (познавам достатъчно художници, музиканти всякакви артисти е го твърдя убедено).
Аз например мога да съм най-добрата нощна певица, но като имам дете и няма кой да ми го гледа, ставам продавачка в супера. Не мога ли да се справя? Ми мога, стига да съм на зор. Щастлива ли ще съм? Сигурно няма, ама като нямам избор...

# 184
То основно жените се жертват. Мъж да си наруши комфорта, професията и бъдещето е нещо доста рядко. Този сигурно е музикант, не вярвам в България да няма работа за музиканти, или поне е могъл да работи нещо друго, а не да живеят на майчински една година. Можело е и да наеме постоянно жилище някъде в чужбина и да си вземе семейството. Жената да наблегне на езика, да си намери работа, детето тръгва на детска, животът продължава. Но няма воля и от двете страни.

# 185
Затова мъжът да се стяга, да хваща семейството си и да заминават в по-голям град. Така има шанс да се намери работа и за двамата.
Направо го виждам детето как ще заякне щом боледува толкова често, а дори не е тръгнало на ясла/градина.

# 186
Сигурно в чужбина живее чергарски живот мъжа, ако е музикант / уличен художник или подобни, надали е на постоянно място. За дете не е подходяща опция определено. А тя да го понатисне за нещо тук, което да е удачно и за двамата като работа. Имайки предвид малкото дете, трябва винаги единият да е на разположение.

# 187
Авторке, няма ли опция мъжът ти да се върне и да се преместите в по-голям град в България с повече възможности?

# 188
Може тя да не иска да се мести.
И като цяло това спасяване на семейната единица, което се мъчите да направите, го намирам за излишно.

# 189
Е, по-добре да пробва да върне пламъка на мъжа си, отколкото да чака съседът-коцкар да ѝ обърне внимание.

# 190
Може просто да не са дорасли за семейство. Какво значи тя не иска, той не иска? Невинаги правим това, което искаме, особено ако имаме деца. Трябват компромиси, Трябва стискане на зъби за някои неща. Лиготии.

# 191
  • София
Трябва да седнат и да го мислят двамата, в съгласие. Да планират бъдещето заедно, с план как да живеят заедно.
Ама....

# 192
Самотна е жената, аз я разбирам. Но с кварталния сваляч не бих се таковала в малък град, щото после става леле-мале. Blush

# 193
Привет!

Няма възможност да се преместим при него, тъй като той не стои в една държава постоянно. Също така в момента строим жилище на село, което означава, че хвърлените пари до момента, отиват на вятъра и той трябва да се върне в чужбина за по - дълъг период, че да съберем и да започнем местенето. Никой от нас не иска да живее в голям град, така или иначе. От големия град идваме. Това, че вие в София имате съседки пенсионерки, които гледат децата Ви за по час или ги водите в детски клубове да си свършите задълженията, не навсякъде може да стане това. София не е България.  Частни ясли/градини/занимални. Абсурд. Даже ясла няма тук. Пътуваме до съседния град.
Нещата в малките населени места, ако не знаете, са доста различни от нещата в големите градове.

# 194
А като се преместите на село, там какво ще работите и двамата?

Общи условия

Активация на акаунт