Омъжена съм. Общувам с друг мъж.

• 15 532
  • 336
  •   1
Отговори
# 210
Не виждам общо между местоживеенето ми и първоначалната ми публикация.

Какво щеше да е различното, ако бях казала, че съм от София? И че детето ходи на ясла, а аз на работа?

Другите жители как оцеляват тук? Или пътуват, или си имат нещо разработено. Не сме ние само + още две баби в двата края на селото.

Аз ще ти обясня общото  - сама с дете, без помощ на място, където няма възможности къде/на кого да бъде оставено за малко и с още по-малко възможности ти да се развиеш, да си намериш хоби или някаква странична дейност е в пъти по-лесно да се окажеш в ситуацията с въпросния познат. Естествено, че и в големия град може да се случи. Там пък освен повече възможности, има и повече такива тарикати.

А като цяло - надявам се, че не съм права,  но имам чувството, че си направила огромен компромис със себе си в името на мъжа си, а от негова страна компромиси за вас, поне по написаното, не виждам.

# 211
Бубанка, имам предвид с малко дете да се преместиш от малкия град, без работа, на село, където още повече няма работа. Не да си живее там от преди това! Ще трябва да пътуват всеки ден за работа, за всяко посещение при доктор, за някакви уроци...
Всеки иска най доброто за децата си, според мен, на село няма как да им се даде.

Иначе, в моето село, си е пълно с млади семейства, където масово жените не работят, а децата ги спират след основното защото, нали в големия град сами, квартири и пр. Бащите са или в ТКЗСто или по чужбина, или в големите градове. Не че няма продължаващи да учат, но не всеки може да си позволи.

# 212
кому е нужно всички да са завършили 12 клас или да са вишисти?

ткзс-та има ли още?

# 213
На село е още по лесно това с комшийките 🤣🤣🤣
Не ги разбирам аз такива родители - егоисти. Да се забиеш на село, когато си изучил децата е едно, ама с малко дете? Айде ясли по селата много няма, градини има, при това в повечето и места има. Обаче училище? Това значи това дете на 14-15 да отиде само в съседния град, понеже на село е само до основно. Ами спорт? Ами уроци? После бъдеще за това дете? Не знам, за мен е пълен егоизъм... Тоя не можел да работи друго, тя не можела да се върне на работа, ама работа нямало, ама оправдания.
Докато стоиш вкъщи хвани един езиков курс или поне шофьорски. В селото книжа ще ти трябва още повече.
С един език ще можеш да работиш онлайн за някоя фирма.

Иначе моя мъж 7г работеше работа свързана с командировка. И при нас не се събраха и 100 дни годишно. Но мен поне не ми е пречело. Използвах това време да науча езика, да си създам приятелства, бях много активна в градините, намерих си работа със супер работно време. Торти правех, декорации, оправя документи на съграждани, ходех да превеждам по институции.... Общо взето ми беше много спокойно времето. При това тогава нямахме роднини тук и нямаше на кого да оставям децата. Сега той работи на фиксирано време (9-18), а аз на три смени
Не го казвате сериозно, нали?
Да, децата, които искат да продължат в някоя по - хубава гимназия, отиват в другия град. Ама стават самостоятелни. Правят си сметка как да похарчат джобните, че да им стигнат до петък. Най - просто казано.
Докато другите? Спокойно при мама и тати. Да ги води мама на урок, тати да ги взема. Аз като бях в гимназията и на стоп пътувах да отида на училище.
Не слагам всички под общ знаменател.

# 214
Нали идвате и двамата от голям град, на какъв стоп си пътувала, за да отидеш на училище в гимназията?

# 215
  • София
Ти като баща ми "на 3 годинки хващах тролея и ходех от Прага до Операта за храна!"

/Прага е улица в София, където е роден баща ми/

# 216
Ами разликата е там, че като имате работа имате и занимания, контакти…. Няма да е толкова скучно за този и онзи онлайн

# 217
Нали идвате и двамата от голям град, на какъв стоп си пътувала, за да отидеш на училище в гимназията?
По време на следването ми и малко след него живях в голям град.
Ами разликата е там, че като имате работа имате и занимания, контакти…. Няма да е толкова скучно за този и онзи онлайн
Значи в големия град не кръшкат

# 218
  • София
Шофираш ли? Кола имаш ли?

# 219
Няма лошо, че сте избрали малък град и респективно село.
Аз виждам проблема, че ти обираш всички негативи. Тотално си заробена там – всичко в съседен град, малко дете, боледуващо, няма на кого да го оставиш даже ей тъй, да скокнеш на живо да си кажеш здрасти със съседа в магазина. И при това няма как да си биеш шута, защото строите къща и мъжът ти работи за нея. От това по-голямо завързване, освен може би да се окажеш и бременна в момента с близнаци, здраве му кажи.

# 220
Основното за мен на село е училището и работата. Три съученички съм имала от село в гимназията, това, което са ми разказвали беше, че основното училище на село било като килийно, 4-8 клас в една стая и с една учителка, толкова се е и учило.

# 221
кому е нужно всички да са завършили 12 клас или да са вишисти?

ткзс-та има ли още?

То не е нужно, но до 16г. образованието в България е задължително. Това е някъде 9 клас. Та нищо чудно да те посетят социалните, ако решиш, че няма нужда. (в селата и при малцинствата надали са се втурнали де)

# 222
Шофираш ли? Кола имаш ли?
И за двете - да.

# 223
  • Washington,USA
В повечето села няма ясли, училища, аптеки, кафета, болници и такива. Не знам в какви села живеете.

# 224
май до 10 клас е задължително, което е напълно достатъчно и като обща култура, и като възможности за придобиване на доходоносен занаят

Общи условия

Активация на акаунт