Отговори
# 105
Мистери, благодаря за новата тема!
Всеки гледа от неговата камбанария.
Затова чаках да се включи психолог- с думи, с въпроси ще накара "пациента си" да се замисли, да си задава въпроси, да осъзнае. Много правилни въпроси й зададе, на които Сейран отговори, но и остави върху какво да се замисли. Човек трябва да обича и себе си. Въобще не приех прегръдката на Ферит по друг начин, освен като състрадание и съпричастност, Сейран също помогна в болницата. Съгласна съм, че Ферит уважи личното й пространство, така й гласува доверие. Това с Тарък може отчасти да е ревност, но в по-голяма част е притеснение за живота на Сейран. Живота е изборите, които правят и Халис му го каза- Всеки в този дом е избрал живота, който живее.
Да, филм е, но лесно ли се казва наближаващия край- болестта???
Вече са по-зрели, но още не могат да си обърнат внимание, да изживеят любовта си, да има мир и спокойствие, все още има пречки и врагове.
Всичко ще излезе наяве....

# 106
Искам да защитя Ферит, защото Сейран в тази ситуация, щеше да прояви същата съпричастност и човечност.  Със сигурност си спомняте,че е правила много повече за Пелин от това да я успокой. Освен това Ферит се намира в нелепа ситуация, това беше страхотно изиграно от Мерт,евала.
Благодаря  Джулия на невероятния  ти пост. Не разбирам  Сейран, но разговора  с психолжката, може би хвърля светлина върху ситуацията. Нещата между Сейран и Ферит няма как да бъдат идеални, докато те двамата не са в мир със себе си. Нали любовта към себе си, вътрешния  мир и щастие са основа за нашия живот. Никой не може да ни  ги даде и подари, само ние самите.   След смъртта на Орхан Ферит ще бъде счупен  на хиляди парчета и ще има нужда от помощ.  Общо взето  мисля,че взаимното несподеляне, ще е причината за новата им раздяла. 

Що се отнася до епизода, наистина удариха дъното с този сценарий без  грам логика. Просто преминават  от сцена в сцена,абсолютно несвързани и нелогични моменти.
До къде го докараха Кязъм, с тази прословутата  реплика към Ферит. Пълна пародия...

За пръв път Пелин ми беше напълно безразлична. Имаше това онова с Невра, опитаха се да насъдят терапевтката....Общо взето какво значение има  дали третото лице ще е Тарък,  Пелин, Невра,  Юсуф  или Петкан?

# 107
Проблемът с тяхното несподеляне или закъсняло споделяне е, че колкото повече време минава в търсене на подходящия момент, толкова по-трудно става споделянето и последиците по-драматични. Сейран трябва да си дава сметка, че колкото повече се бави, толкова по-силно ще нарани Ферит, който никога не би се примирил да узнае последен и в последния момент за болестта й. Защото той би обърнал света, за да й помогне и да я спаси. А тя иска да го лиши от тази възможност, при положение, че вече добре го познава. Лошото е, че подходящият момент пак се отлага, защото не си представям как би му казала веднага след смъртта на баща му. А иначе наистина Ферит е от специална порода - прям, емоционален, човек на крайностите, избухлив, често несправедлив, но и готов да се извини, да поиска прошка, с една дума истински несвършен човек, но с голямо сърце, готово да сподели болките и страданията на другите и да им помогне. А насреща си има жена тигрица, която може да бъде приласкана и опитомена, но никога докрай и винаги има опасност да те разкъса.

# 108
Хм, на сляпо е тяхното доверие, защото е без споделяне.
И двамата вземат еднолични решения и така допускат грешки.

# 109
Не съм съгласна, че е човешко да прегърнеш една жена, която се е опитала да провали брака ти, като те е излъгала, че си спал с нея и чака твое дете. Няма такива мъже, опитайте се да се поставите на негово място. Аз ако съм в очите няма да е погледна, какви прегръдки, човешко било. Не, не е така, за мен не е така. Затова хората нямат доверие на Ферит.

Мистери, ако Ферит беше прегърнал Пелин след случайна среща на улицата или в бара, докато "дишат", щях да бълвам змии и гущери в темата, но...
Прегръдката се случи в болницата, докато майка й се бори за живота си, а тя ридае безутешно. И, нещо ново за мен! Може би за пръв път Пелин потърси причината за състоянието на някого в себе си и безбройните грешки, които сътвори.
Тази прегръдка на Ферит по нищо не се различава от протегнатата ръка на Сейран към същата в мола, нито от последната лъжлива надежда, която получи благодарение на Сейран, докато се бореше за живота си.
Между постъпките на Ферит и Сейран спрямо Пелин, която ги разиграваше непрекъснато и съсипа живота им, няма разлики, само една отличителна прилика- милосърдие.
Точно милосърдието прави разликата между Сейран- Хатидже и Ферит- Халис.
Има една мисъл на Ваклуш Толев:
" Милосърдието е ризницата срещу жестокостта!" Ако то липсва, не може да се изгражда бъдеще
Ето, защо не губим надежда за бъдещето на СейФер, защото миналото им няма да е осеяно с "трупове" идващи един след друг за отмъщение.

Сега, друг е въпроса, дали образите на двамата не се рисуват прекалено идеалистично напоследък. Сейран в ролята на майка Тереза, а Ферит на вечният супергерой. Това, всеки сам ще си преценя Smirk
Лично за мен се прекалява и образите и на двамата загубиха очарователната си естественост от доста време насам. Предпочитам да грешат един към друг, но да си говорят за грешките, предпочитам ги с по- младежко поведение, по- социални и неуверени, ако щете. Кому е нужно да бъдат идеални, сякаш ние сме Joy

# 110
Момичета,тази прегръдка мисля,че не беше толкова и знак за съпричастност.Той просто се опитваше да спре Общата за да не скача върху Кязъм.Опита се да я дръпне и даже първия път успя,но втория не и затова я прегърна.Просто сцените не бяха нито добре режисирани,нито добре изиграни от Буче.

# 111
  • София
Джули, точно това е проблемът, правят ги прекалено идеални. Почти не се срещат такива хора, няма как да им повярвам. Аз и поведението на Сейран не харесах в 58-ма серия. Опитвам се да ги разбера, но е нереално.
Както Рени писа, каква е поуката? Да прощаваме и да сме състрадателни към тези, дето ни мачкат и се възползват, за да продължат да го правят.
Не споря, просто споделям как аз виждам нещата

# 112
  • Яко в Матрицата...
Джули, точно това в проблемът с Феро и Сейро. Твърде идеални са. Няма такива хора в реала. Колкото и да се напъват ОГМ, никой не е толкова добър и състрадателен, чак глупав.

# 113
Аз пък не мисля,  че поведението на Сейран е било толкова нелогично,нито това на Ферит.  Напротив  около себе си виджам хора със сърцераздиратерни житейски съдби, преминали през ада,имащи  тежка съдба. Но успели да прегърнат  и да простят, да продължат напред. Така,че пълно е с добри хора, виждам ги, усещам ги  и това ме радва. Малко проявена човечност не пречи никому.

И да издигнаха СейФер на пиадестал, все да са бели и харисими е един с друг. В един момент, всичко около тях става нереално, все едно всичко до сега  е било мираж за останалите герои. Вече нищо няма стойност, всичко е една фантасмагория, от това съм недоволна. Няма я нормалността, простотата на образите им, гледаме фентъзи драма. В живота често които най-много се бие в гърдите оси*а пейзажа, като Кязъм.  И все пак все още не мога да приема сериозно случващото се, комично е:joy:

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 15:21 от Nina_Richi

# 114
Да се порадваме малко на тази "великолепна" игра Smirk

https://x.com/denolardan/status/1794426223629602932

Оправя си косата с простреляната ръка Grinning

Heart

Сабаа каршъ ми излязоха тези видеа, рекох да сложа да им се порадваме, тъй като явно няма да го видим в нашето дизи Heart Eyes

https://x.com/H778H778/status/1794475290258776280

https://x.com/HDelirdi/status/1794474349002477713

# 115
Ако някой вкара Общата в Ялъто ще е точно Сейран.Даже си мисля,че Ферит ще е против.Ще я вкара не защото и има доверие,не защото е забравила домогванията и до съпруга и и гадостите които причини,а защото има пълно доверие на Ферит.Тя знае и е сигурна,че той няма да я предаде.За разлика от нея обаче,Суна няма да си остави "магарето в калта" въпреки безразличието и към Кая и при всеки повод ще си я "пече на бавен огън",както само тя си знае.Друг е въпроса колко комфортно ще се чувства Пелин,като вижда всеки ден силната любов и привързаност на Ферит и Сейран ,безразличния към нея Кая,а може би и саркастичния Кая,озлобената Суна.Даже ми се иска това да се случи за да усети не грижата и задоволяването на прищевките и когато лъжеше за бебето,а безразличето и отровата на това семейство.Унижението на което ще я подложи това семейство.Вече няма да го има и Ферит,който да я защитава пред близките си.И "черешката на тортата" докато е там да дойде новината,че Ферит и Сейран ще стават мама и татко.Направо си мечтая за такъв завършек на историята на Общата.Но едва ли ще се случи,освен ако Хаттуч не върне Есме в семейната им къща като изгони Кязъм от там.При всички положения,докато Есме е в Ялъто,Общата няма да я вкарат там.

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 15:40 от mimi 65

# 116
Heart
😂😂😂
Истинска некадърница! Супер противна смотана риба! 😅

# 117
Джули  напълно ти подкрепям мненията ,все едно си чета моите мисли,нооооо много прилежно написани  Simple Smile
Милосърдие  ето това е думата която описва Сейран и Ферит.Те и двамата са  добри, милосърдни и човечни.
И за съжаление и двамата си патят от това и личните им отношения страдат.Сейран отиде на психоаналитик ,за да може да разбере как по-лесно да каже новината за болестта си на Ферит и близките си ,но колкото повече изчаква толкова по-трудно става да каже и положението и става все по-лошо.Вместо да хаби време ,за да намери по-щадящ начин да каже новината ,защото такъв  няма да може да намери,по-добре  да я изстреля на веднъж ,Ферит да пореве малко и после да се стегне и да намери начин да и помогне.А той със сигурност ще прерови света и ще намери най-добрите доктори и най-ефикасните лекарства да болестта на Сейран.И в крайна сметка ако нищо не помогне поне ще знае ,че е направил всичко  възможно и през цялото време е бил подкрепа за Сейран.Ноооо такава възможност  Ферит  да не намери лек и Сейран да не се оправи просто не е възможна така че тя просто трябва да си каже ,но и това за съжаление май няма да стане поне в следващата серия ,пък може и до края на сезона да не му каже  заради смъртта на Орхан.
Ферит и той отиде в болницата заради Кязъм и косвено и заради Сейран да не страда тя като научи татко и кви ги върши.Нямаше нищо интимно в прегъдката ,просто жест на съпричастност и както и Мими е отбелязала първоначално Ферит  по скоро искаше на спре Пелин да не скочи на Кязъм и после я прегърна .Оф като се сетя за болничната сцена и пак ме погнусява Кязтм Angry Толкова отвратителен ми стана ,че даже съжалявам дето ми е било мъчно за него като беше в болницата и ако вземе ,че пукне грам няма да ми дожалее за него.
Но за ето този баща ми е мъчно ,че си отиде.Точно започнаха да им се нареждат отношенията на Ферит и Орхан и изведнъж да се случи това. Cry

О да това дето Пелин си оправи косата с ранената ръка наистина беше още едно показно за "мащабите" на таланта на Буче  Simple Smile
В Х имаше едно мнение по този въпрос което много ми хареса.Мерт като трябваше да играе,че уж ръката му е неподвижна се стараеше изобщо да не я мърда,Афра като  като трябваше да играе ,че гърба и е наранен ,не се облягаше изобщо на него,Дерин и той и още и още си играе  куцайки заради наранения крак на Кязъм ага ,нооооо нашата Буче даже още в първата секунда в която трябва да играе ,че уж и е наранена ръката си показва до къде са и възможностите. Еми да е жива и здрава и да си харчи парите дето ги заработи в нашия сериал с удоволствие защото може би скоро в друг сериал няма да играе с този велик потенциал дето го има.

Ферит и Сейран  по-често ми се иска да ги виждам ето така усмихнати и щастливи:  Heart

И най-накрая да ги споходи и едно ей такова щастие.  Hands Pray

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 19:41 от Eny87

# 118
Heart
😂😂😂
Истинска некадърница! Супер противна смотана риба! 😅

Аз не разбрах само как куршума оцели дясната ръка, след като тя мина пред куршума с лявата Simple Smile

# 119
Здравейтее, идвам да ви покажа едни прекрасни СейФер и АфРам ❤️ !
Плюс невероятната песен, като я чуя и настръхвам и се сещам моментално за тях и сцената в която пуснаха песента. Невероятни ! 🔥
https://www.instagram.com/reel/C7RsjGPo5hK/?igsh=MWljZ2Jjb3Rkdmo5YQ==

Общи условия

Активация на акаунт