Астрология - 25 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 33 376
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,
пред страшна дилема съм относно бъдещо развитие на обучение в моята натална карта. Бяха ми заложени аспекти за обучение, но сякаш сега се размиха. А тези дни отново да обмислям да запиша дълго обучение и не ми дава мира мисълта дали ще е за добро и дали ще е с позитивен аспект.
Ако имате възможност да погледнете и да ми дадете професионално мнение, ще съм Ви адски благодарна!

# 571
Здравейте,
пред страшна дилема съм относно бъдещо развитие на обучение в моята натална карта. Бяха ми заложени аспекти за обучение, но сякаш сега се размиха. А тези дни отново да обмислям да запиша дълго обучение и не ми дава мира мисълта дали ще е за добро и дали ще е с позитивен аспект.
Ако имате възможност да погледнете и да ми дадете професионално мнение, ще съм Ви адски благодарна!

Може ли да споделите дали сте реализирана професионално с този стелиум в 6 дом?

# 572
Здравейте,

Може ли да споделите дали сте реализирана професионално с този стелиум в 6 дом?
От 10 години работя в сферата на продажбите, но имам намерение напълно да променя посоката си на реализация с това последващо обучение.

# 573
Гледам, че Асцендентът в наталната карта е съвсем граничен – сигурна ли сте в часа на раждане?
Меркурий е в едно от оперативните места, където може да бъде сигнификатор на дейността – маркетинг, търговия и продажби. В човешки знак – работа с повече хора, активна комуникация в екип. Има сила по триплицитет, управлява МС по триплицитет и, доколкото виждам, има аспект с него. А това, че е изгорен от Слънцето, е фактор за възможна преквалификация и смяна на дейност.

Венера е със слаб статус, но е в съвпад с основния управител на МС, има и хармоничен аспект с Луната в 11то място. Ако Асцендентът мине в Близнаци, Луната отива в 10ти знак от него – едно от ефективните места.
С какво е свързано новото обучение? В каква сфера на дейност?

За да видим дали ще е успешно, трябва първо да определим сигнификатора на дейността, за която ще се обучавате, а после се прави астрологична прогностика и се гледа какви планети са се активирали – някой от сигнификаторите активен ли е, а и като цяло дали периодът е благоприятен или неблагоприятен. Работи се с традиционни прогностични методи, не се гледа само по картинка.

# 574
Гледам, че Асцендентът в наталната карта е съвсем граничен – сигурна ли сте в часа на раждане?
Меркурий е в едно от оперативните места, където може да бъде сигнификатор на дейността – маркетинг, търговия и продажби. В човешки знак – работа с повече хора, активна комуникация в екип. Има сила по триплицитет, управлява МС по триплицитет и, доколкото виждам, има аспект с него. А това, че е изгорен от Слънцето, е фактор за възможна преквалификация и смяна на дейност.

Венера е със слаб статус, но е в съвпад с основния управител на МС, има и хармоничен аспект с Луната в 11то място. Ако Асцендентът мине в Близнаци, Луната отива в 10ти знак от него – едно от ефективните места.
С какво е свързано новото обучение? В каква сфера на дейност?

За да видим дали ще е успешно, трябва първо да определим сигнификатора на дейността, за която ще се обучавате, а после се прави астрологична прогностика и се гледа какви планети са се активирали – някой от сигнификаторите активен ли е, а и като цяло дали периодът е благоприятен или неблагоприятен. Работи се с традиционни прогностични методи, не се гледа само по картинка.
Здравейте, Сотис! Часът на раждане е напълно точен, взет от майка ми и и същият е по документи. При консултация с астролози, са ми казвали, че съм с асцендент на границата, но не ми е  правена ретификация. Факт е, че от няколко години се чувствам крайно неудовлетворена от мястото си на работа и сякаш вече назрява вече момента за смяната й. Обучението е в сферата на образование -Английски език и чуждоезиковото обучение . Винаги ми е било мечта, защото харесвам езиците. Отлагах го, тъй като на сегашното ми работно място очаквах ново предложение , с нова позиция, но вече месеци наред нищо не се случи / както и очаквах/.

# 575
Преди всяка консултация се прави ректификация дори ако Асцендентът не е граничен, това говори съответно за професионализма на астролога. Астролози, които работят на поточна линия, не правят никаква проверка. Немалко са такива сред известни и популярни имена. Вашият Асцендент ще мине в Близнаци, ако сте родена малко по-късно – в повечето случаи часът се закръгля от по-ранен към по-късен, макар че се е случвало и да е малко по-късен от записа. Да се надяваме, че всичко е точно при Вас.

В такъв случай, щом смятате да карате чуждоезиково обучение, сигнификаторът на дейността не се променя – пак си е Меркурий. В човешки знак той може да даде способности към лингвистика или към научаване поне на един чужд език.

Чудех се дали не смятате да се преквалифицирате за дейност, чийто сигнификатор е Венера (тя при Вас е със слаб статус и в съвпад със злосторник от другата секта), затова питах с какво ще е свързана новата дейност. В съвременния свят Меркурий дава най-широк спектър професии, тук вариациите са много и най-различни. Доколкото виждам, той е в 11то място от Фортуна и управлява 10то място от нея, така че да – има дадености да печелите от такива дейности, всичко свързано с Меркурий.

Ако на сегашната Ви работа нещата вече са зациклили, няма развитие и перспектива, пробвайте с нещо ново.
Зависи и в какъв астрологичен период се намирате – понякога нещата буксуват или обратното, изведнъж идва удобна възможност човек да смени средата и професионалното направление.

# 576
Преди всяка консултация се прави ректификация дори ако Асцендентът не е граничен, това говори съответно за професионализма на астролога. Астролози, които работят на поточна линия, не правят никаква проверка. Немалко са такива сред известни и популярни имена. Вашият Асцендент ще мине в Близнаци, ако сте родена малко по-късно – в повечето случаи часът се закръгля от по-ранен към по-късен, макар че се е случвало и да е малко по-късен от записа. Да се надяваме, че всичко е точно при Вас.

В такъв случай, щом смятате да карате чуждоезиково обучение, сигнификаторът на дейността не се променя – пак си е Меркурий. В човешки знак той може да даде способности към лингвистика или към научаване поне на един чужд език.

Чудех се дали не смятате да се преквалифицирате за дейност, чийто сигнификатор е Венера (тя при Вас е със слаб статус и в съвпад със злосторник от другата секта), затова питах с какво ще е свързана новата дейност. В съвременния свят Меркурий дава най-широк спектър професии, тук вариациите са много и най-различни. Доколкото виждам, той е в 11то място от Фортуна и управлява 10то място от нея, така че да – има дадености да печелите от такива дейности, всичко свързано с Меркурий.

Ако на сегашната Ви работа нещата вече са зациклили, няма развитие и перспектива, пробвайте с нещо ново.
Зависи и в какъв астрологичен период се намирате – понякога нещата буксуват или обратното, изведнъж идва удобна възможност човек да смени средата и професионалното направление.
Благодаря Ви много за отделеното време! Отдавна искам да се консултирам с вас и вероятно ще го направя. Просто съвсем скоро правих консултация с астролог и исках да минат нещата, които тя ми каза. Благодаря още веднъж!

# 577
Изчакайте да видите какви ще са резултатите от направената прогноза. Дори ако наистина Асцендентът е сбъркан и е в първия градус на Близнаци, някакъв процент познаваемост може да има в прогнозата, тъй като астролози от модерното направление не работят с традиционни методи за определяне на времеви управители. В зависимост от знака и градуса на Асцендента първо може да се промени времевият управител по Директирани терми, второ - по Фирдария се измества акцентът към други домове, трето - по Профекция се сменя планетата, която управлява годината, макар че самата профекция ще остане в същия дом или по-точно място спрямо рождения Асцендент.

Отделно от това да не забравяме за Ефекта на Форер, според който повечето хора се разпознават в общи астропсихологически формулировки, които даже не се отнасят чак толкова за тях и техния хороскоп. Но ако има някакво несъответствие на ниво прогнозирани събития или изненади от някой на пръв поглед "хубав аспект" по дирекции и/или транзити, това означава, че може да има грешка поради подценено влияние на времевите управители. Не само подценено – те даже не ги определят.

# 578
Изчакайте да видите какви ще са резултатите от направената прогноза. Дори ако наистина Асцендентът е сбъркан и е в първия градус на Близнаци, някакъв процент познаваемост може да има в прогнозата, тъй като астролози от модерното направление не работят с традиционни методи за определяне на времеви управители. В зависимост от знака и градуса на Асцендента първо може да се промени времевият управител по Директирани терми, второ - по Фирдария се измества акцентът към други домове, трето - по Профекция се сменя планетата, която управлява годината, макар че самата профекция ще остане в същия дом или по-точно място спрямо рождения Асцендент.

Отделно от това да не забравяме за Ефекта на Форер, според който повечето хора се разпознават в общи астропсихологически формулировки, които даже не се отнасят чак толкова за тях и техния хороскоп. Но ако има някакво несъответствие на ниво прогнозирани събития или изненади от някой на пръв поглед "хубав аспект" по дирекции и/или транзити, това означава, че може да има грешка поради подценено влияние на времевите управители. Не само подценено – те даже не ги определят.

От много години се консултирам и бих определила познаваемостта около 80%, но не се случваха нещата точно в периода, който ми казваше. Разминавате беше от един до два/три месеца. Но при последната ми консултация, сякаш не бе същото. Определи, че тази година ще сменя работа, но все удрях на камък, макар й да стигах на финални интервюта. От април месец съм в това положение и нямам отговор защо не ми се случват нещата. Ще видим и сега какво ще се случи с това обучение, защото докато писах с Вас ми се обадиха и ми казаха, че вероятно няма да имам време за подаване на документите, тъй като срока е до днес. Абе, всичко е срещу моите желания. Simple Smile Приемам го с усмивка, разбира се!

# 579
Ако разминаването е от по 2-3 месеца, не е чак толкова фрапиращо.
При разминаване в тайминга от по година и повече обикновено има проблем с часа на раждане. Астролозите масово разчитат на метода Дирекции (слънчева дъга или символични), а те са по формулата "градус-година", така че тук може да има изместване при евентуално отклонение в часа на раждане. Но дирекциите, каквато и разновидност да се използва, не са никога изолиран метод за прогноза, както и годишният солар.

# 580
Ако разминаването е от по 2-3 месеца, не е чак толкова фрапиращо.
При разминаване в тайминга от по година и повече обикновено има проблем с часа на раждане. Астролозите масово разчитат на метода Дирекции (слънчева дъга или символични), а те са по формулата "градус-година", така че тук може да има изместване при евентуално отклонение в часа на раждане. Но дирекциите, каквато и разновидност да се използва, не са никога изолиран метод за прогноза, както и годишният солар.
Тази година два пъти се консултирах с нея по този въпрос и имам чувството, че е сменила или програмата си или има някаква промяна в начина си на работата, защото просто не се случват прогнозите / и не става въпрос вече за месец - два/. Но съм си дала срок до края на годината да изчакам и да видя дали все пак нещо ще се промени.

# 581
Може да не идва от начина й на работа, а да се е сменил времевият управител и тя да не го е отчела. От съвременното направление не използват такива методи, в резултат на което се получават сериозни пропуски при работа с транзити, солар и дирекции. Сменя се времевият управител, сменя се целият "фон", на който се случват събитията, сменя се посоката и на самите събития – това ако не се отчете, ще има разминавания в прогнозите.

Сега погледнах – Асцендентът Ви минава в Близнаци само 13 секунди по-късно, което е възможно.
При условие, че астрологът не прави ректификация, има голяма вероятност за грешка. Това не са 4-5 минути, не е и 1 минута, броени секунди са.

Бърза проверка по Примарни дирекции.
Ако часът наистина е точен и Асцендентът е в последния градус на Телец, дирекция на Марс към меридиана трябва да е имало в края на 2023 година, около м. октомври.
Докато Вие съобщавате, че нещата са започнали да не вървят през пролетта на 2024 г. При час на раждане по-късен с 1-2 минути /и Асцендент в първия градус на Близнаци/ дирекцията на Марс към меридиана става точна през първата половина на 2024 година – напролет или около м. юни, зависи от отклонението във времето.
Разбира се, дирекциите не са изолиран метод. Но дори тук се вижда несъответствие.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 17:55 от Sotis

# 582
Ако в хорарна карта имаме разходящ тригон, това като положителен аспект ли все пак се приема?

# 583
В хорарната астрология разходящите аспекти показват нещо, което вече се е случило, преди задаване на въпроса.

# 584
Да, но аз питам и за вбъдеще дали ще стане. Или между управителите на питащия и другия човек има разходящ тригон, тогава хубав аспект или е или как се тълкува? 
Например питам ще изляза ли с моя приятелка, имаме разходящи тригони, защото скоро сме се виждали, но как се тълкува за бъдещето дали ще се видим пак с тези аспекти?

Общи условия

Активация на акаунт