Астрология - 25 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 33 398
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Има два популярни чуждестранни сайта, които смятат всичко точно и има много модули там, с различни техники и видове карти – astro.com и astro-seek.
Една много, много добра програмка:
http://zaytsev.com/introduction.html
http://zaytsev.com/Manual/main.html
Дава необятно море от информация, ако се пипне в настройките. Не гледайте примерните карти и интерпретации в сайта - стари са, след актуализациите и обновленията са много по-обширни. Добре е да се ползва на руски (за владеещите).

# 556
Zet е добра програма, ползвах го още преди около четвърт век, тогава имаше и безплатни версии.
За новата платена версия чувам добри отзиви. Единствено не смята вярно Примарни дирекции. За тях са нужни специализирани програми с модул за антична астрология. Но с примарни дирекции и без това малцина астролози работят, а и не бих казала, че са супер надежден метод, много се преекспонира тяхното значение от някои комерсиални и популярни български колеги.

# 557
О, скъпа, аз съм любител, от прогностичните методи гледам само транзитите.

# 558
А аз преди години започнах наобратно – първо с дирекции. Без все още да имам необходимите познания и по прогностика, и по натална астрология. Обикновено се започва с транзити, да, тъй като ги смятат за най-лесен метод.

# 559
Но мощен! И за непрофесионални астролози - напълно достатъчен.
Въобще прогностиката е много трудна и според мен не толкова (като наталната) достоверна методология, защото човек се взаимодейства с много други индивиди, които също оказват влияние в/у предстоящите събития.
А по отношения на синастрията, която вие профитата не тачите много, аз много я харесвам и досега не ме е подвеждала - дава верни насоки.

# 560
О, даже и за професионални е много добър! Половината профита у нас го ползват, особено които са към "руската" школа. Някъде от 2006-2007 г. спрях окончателни за ползвам Зет, но от колеги и познати чувам, че сегашната версия е много функционална, има много различни модули. Единствено може да няма хеликални фази и не смята вярно примарни дирекции, но този модул и без това не е за астролози от съвременното направление, нито за любители. Там си има чалъми, които трябва да се знаят от античната астрология.

Като заговорихме за прогностика, седя и се хиля на човешката самонадеяност. Преди малко на друго място една дама ми се включи с изказвания, че съвременната астропсихология имала за цел еволюцията на човешката душа и не използвала прогностика. Абсолютно лъжливо и невярно твърдение. Колко астропсихолози са издали книги по прогностична астрология, правят прогностични консултации (кой колкото може), провеждат обучения и курсове. Някак нагло е хем да отричаш даден клон от Астрологията, хем да изкарваш пари от него. Вероятно просто не е практик, тъй като твърде много намесва езотериката и философията. Без оглед какво е направлението, и астролози, и астропсихолози правят прогностика. Всеки с различна степен на успех и познаваемост, но това вече е индивидуално.

Синастрията се тачи от профитата, но повече от по-комерсиалните, работещи на поточна линия. Мен не ме слушай, аз съм извън мейнстрийма в популярната астрология. Но има, например, житейски казуси, които не се решават със синастрия, а по-скоро с натален и прогностичен анализ. В други случаи синастрията може да бъде полезен допълнителен инструмент, въобще не я отричам. Има и казуси, които могат да се разгледат само с хорарна астрология – бързо, удобно, практично и много по-евтино като стойност на услугата. Особено без часове на раждане и като има конкретен въпрос.

# 561
Синастрията я харесвам най-много, защото от малка чета и се интересувам от психология и в този смисъл ми е интересно как човешките взаимодействия се прилагат на теория и практика чрез платформата на астрологията като наука.
Най-комерсиални са прогностиката и хорарите, защото хората (горките Grinning) много погрешно ви възприемат за врачки. А астрологията освен предположения и отговори на конкретен въпрос може да даде много по-обширен поглед и насоки за бъдещето, поне близкото.

# 562
Няма да повярвате, но синастрията е една от най-комерсиалните услуги. И много често такива астролози подвеждат клиентите. Тя е много търсена услуга и астролозите не се свенят да вземат пари дори с липсващи часове на раждане, а всичко се заплаща двойно – два отделни хороскопа. Или по една такса "на калпак", т.е. ако имаш да избираш между двама и повече мъже, а не им знаеш часовете на раждане, прави се нескопосана синастрия с всеки и се заплаща поотделно. За съжаление има такава порочна практика при много популярни астролози, които се разпознават по активно присъствие в медиите, социалните мрежи и по натрапчиви реклами.

При липса на час на раждане къде по-практично е да се направи хорар. Освен това синастрията  никога не показва дали ще имате връзка, тя само показва доколко и в какво сте съвместими, по какво се привличате и отблъсквате.

Другата най-комерсиална услуга е годишна прогностика, когато се прави на нов клиент без никаква проверка на часа на раждане, без оценка на наталната карта и само комбинация от солар с транзити или солар с транзити и вторични прогресии. Тук се работи на поточна линия. Този тип услуга също е сред най-търсените, но на много хора се налага подробно да им обяснявам, че не се работи така. Ако се работи качествено. Наясно съм ,че много колеги, поради финансови съображения, го предлагат в споменатата орязана форма. А без никаква проверка на часа на раждане, поне рутинна, това направо е халтура. Прави се от известни и популярни астролози, не само от по-неизвестни.

# 563
Зет е хубава програма и за начинаещи и за професионалисти. Удобна за работа.

Казуси с астрология в буквалния смисъл не се решават. Примерно много искаш да си богат, известен, но нямаш такъв астрологичен потенциал. Астрологията предлага само информация. Астрологът като вид преводач може да предложи насока какъв е потенциала на някакъв период от време. Какви са възможностите. Има ли синхрон между рожден потенциал и налични към някакъв момент възможности. Хората обаче предпочитат да вярват на това, което им се иска. Нещо да се случи както им се иска, ако може сега и веднага. Характерно за комерсиалната астрология, е че изпълнява желания, отговаря на очаквания. Това и се предлага. На астрологичният пазар. Търсенето и пазарът определя, че астрологията има решение и готов отговор, рецепта на всеки въпрос. Астропсихологията отговаря на търсенето, че човек е ковач на съдбата си, а динамиката на рождената карта е въпрос на подходящо ниво на преработка. Комерсиалното е с претенцията, че намесата на астролог има определяща роля за това как ще се развие личната съдба. Откликва и на желанието, че като се преместиш да живееш на друго място, може да промениш съдбата си и ще ти се изсипе рога на изобилието, мечтания партньор. Знае как може да спечелиш много пари. В експертизата на астролог се вижда специалист, чрез който може да да управляваш живота и да държиш контрола в ръцете си. Като гарант за изпълнение на желаното. За просперитет, благополучие и безоблачен живот.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 08:24 от starinthenightsky

# 564
  • София
Благодаря за коментарите за картата на дъщеря ми 🫶

# 565
Тази елективна карта добра ли е за подаване на документи към институция по въпроси свързани с чужбина ? Пребиваване, гражданство и т.н.

# 566
Елекции се изготвят спрямо наталната карта.

# 567
Ако се отсърди. Има сходящ тригон от Луната към Сатурн, но това не винаги сработва, когато сигнификаторите са в слаби домове. Ще бъде интересно да се проследи във времето как ще сработи хорарът.

Преди броени дни имах два учебни хорара от колега астролог – той го гледа по ведическа Прашна, за по западна астрология. Двете карти недвусмислено показваха, че има проблем с това, за което пита.
И вчера ме изненада, като препрати съобщение от обслужващата банка, че никакъв проблем няма.
В първия хорар се беше показало, че има проблем с банкнотата, но нямаше как да се разграничат показателите – дали проблемът идва от техническа грешка в четящото устройство, или от самата банкнота /съмнение за фалшиви пари/. Първият хорар е отчел, че има проблем, но не е показал на какво се дължи.
Sotis, обещах да пиша за този хорар Човекът ми писа 3 дни след срока от хорара - понеже бях задала срок от една седмица. Явно е сработил аспекта въпреки слабо разположените управители.

# 568
Не помня вече какъв е хорарът, но той ли беше представен от Луната?
Значи все пак е сработил тригонът на по-бързата планета към по-бавна – на Луната към Сатурн, ако правилно съм запомнила.

# 569
Благодаря ти, Sotis!
Правих си един хорарен въпрос, къде да се упражня, къде наистина ме вълнува.... Дали ще имаме комуникация с човекът по име, тъй като се скарахме. То се вижда и от разходящия съвпад на Луната и Марс.
Нашите Управители Сатурн и Луна са в хубав аспект  тригон, Луната е силна в своите си води е - в Рак. Моя У3 е Марс в негов 12Д - може да показва скрита комуникация / ние по принцип " тайно" комуникираме/ . Негов У3 е Венера в негов 3Д , пак хубаво положение. Двата ни У3 са в пол. сходящ аспект тригон.
Луната е в тригон ( разходящ, но като в тригон пак е хубав аспект, нали така?/ с Венера.
Марс У3 е в хубав аспект със Сатурн/У Асц/ , като Сатурн е в негов 8д , аз го тълкувам като , че мисли за мен, има желание / или ми се иска Smile /
На Луната й предстои секстил с Меркурий / естествен сигнификатор на комуникацията/ , тригон с Нептун / това не знам как да го тълкувам и има ли отношение към въпроса ми/ и последен аспект опозиция с Плутон. Аз гледам и транссатурновите планети в хорарите, знам , че някои не ги зачитат, но от форуми и хора, от които съм се опитвала сама да чета нещичко и да понауча мисля, че работят.
Та този последен аспект не знам как да го разбирам. При толкова много положителни аспекти, това накрая Не или Да ще да е? Тук удрям на камък. Моите опити са това, не знам къде съм права, къде не... Моля за съдействие.

Ето го хорара

Общи условия

Активация на акаунт