Астрология - 25 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 32 517
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Разходящите аспекти не се отнасят до бъдещи ситуации, поне така е в хорарната астрология.
Аспектът сам по себе си може да е "хубав", но да не е достатъчен за бъдещо развитие.
В книгите по хорарна астрология са дадени обяснения как се разглеждат аспектите и сигнификаторите, запознайте се с някоя от тях или запишете курс по хорарна, ако искате да усвоите и практически умения.

Да не ви казвам каква динена кора могат да бъдат натални и транзитни тригони, когато се активират в хороскопа.
По дирекции също, лично съм била потърпевша. Натален тригон се активира, по дирекции също имаше тригон на Асцендента с бенефик, който е част от наталния тригон – между планети със слаб и неблагоприятен статус. Един популярен колега, който го представят за "световноизвестен астролог", навремето ми прогнозира по това "долче вита" /сладък живот/, на практика и в събитиен план беше точно обратното.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 18:29 от Sotis

# 586
Може ли мнение по Въпрос към този хорар : Ще ми помогне ли препоръчаното лекарство ? Става дума за проблем/дефицит при костите за растеж и развитие.

# 587
Моля за малко теория.

Какво влияние може да се усети от смяната на знак на Плутон, но оставайки в същия дом или докато не смени дом няма да има промяна.
От козирог във водолей, в 4 дом.
Имам доста тежко натоварен 4 дом с напрегнати аспекти, бих искала да знам дали ще усетя някакво по-сериозно облекчение в тази област.
Благодаря.

# 588
  • SF
Ами той сменя знак за всички. Ингресът му не е само в твоята натална карта. Плутон си "шари" из Козирог и Водолей през последната година и половина. Прави ли аспекти към твои лични планети? Това е важното, както и кой дом ти управлява - предполагам първи, втори. Виж как е действал при предишните си ингреси. Бяха съвсем наскоро. Побутнал е някои заспали, наглед нагласени ситуации, внесал е смут, чудила си се "защо на мене". И сега ще го усетиш най-най-"добре" в същите тези сфери, в които имаш нужда от пренареждане, почистване, промивки.

# 589
Ами той сменя знак за всички. Ингресът му не е само в твоята натална карта. Плутон си "шари" из Козирог и Водолей през последната година и половина. Прави ли аспекти към твои лични планети? Това е важното, както и кой дом ти управлява - предполагам първи, втори. Виж как е действал при предишните си ингреси. Бяха съвсем наскоро. Побутнал е някои заспали, наглед нагласени ситуации, внесал е смут, чудила си се "защо на мене". И сега ще го усетиш най-най-"добре" в същите тези сфери, в които имаш нужда от пренареждане, почистване, промивки.

Прави тригон с Венера Simple Smile
Управлява 3, натално е във 2.
Бих искала да емигрирам, четох че в последните си градуси може да отбележи преместване от дома. Аз съм сменила доста домове през годините 😅, но аз искам да сменя държавата.
Не съм сигурна дали 4 дом е майката или бащата, може би някаква промяна с тях също може да има.
Наталния ми Плутон също е в напрегнати аспекти със светилата, но навярно няма отношение.

Просто имам нужда от мащабна, генерална промяна положителна в живота си.

# 590
И аз се надявам на облекчение, при мен настанаха форс мажорни кармични събития, които кулминираха след 10 годишно набъбване.
Плутон ми беше в квадратура с наталния в 4ти дом, като наталният ми е част от кардинален Голям кръст.
Като разпната съм между 4те ъглови дома и темите им.
Със Слънце в Скорпион съм, Луна в Козирог и Асц. Рак. С Марс на Асц. и Юпитер в 10ти.

# 591
Аз имам Слънце във втори дом  натал 29 градуса в момента съвпад с транзитен Плутон 29 градуса. Искам да крещя “Стига вече, стигааааа!” Имам нужда да започнат да се случват хубави неща!
В личен план се очертава скоро да ми назначат дата за трансфер (инвитро) и да местим семейния бизнес на друг адрес, ново студио с нов договор.

# 592
  • SF
Просто имам нужда от мащабна, генерална промяна положителна в живота си.

Ето, аспектът с личната планета си работи. Искам "Генерална промяна" = "Транзит на Плутон".
Каква ще е, дали ще се случи и кога, транзитът не е достатъчен, за да ни отговори.
Но поривът го има. Плутон го е надигнал.
Както ти казах и в предишния пост, едни тихи, заблатени, зеленясали води ще трябва да се раздвижат.
Това, разбира се, няма да стане, без твоето участие и активна намеса. Може да си останеш само с искането за мащабната генерална промяна, което да усещаш като мащабен генерален дискомфорт.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 08:58 от Esmee

# 593

Здравейте, включвам се с един въпрос .
Дъщеря ми е на 11 години отскоро заяви , че иска занапред да учи Ветеринарна медицина. Това е страхотно и аз и баща  я подкрепяме  напълно , може би единственото притеснение е , че тя иска да започне да учи още от 8 клас в гимназия( която е извън нашият град)  която е точно за Ветеринарна медицина.
Сега идва основното ми притеснение, че трябва на 14 години да отиде в друг град да учи и да живее сама или на общежитие .
Не задава хорарен въпрос тъй като евентуалното събитие ще е след 3 години , но  наталната карта може ли да покаже или да се "види" в този период 14-18 годишна възраст дали е добре това отделяне от семейството .
Благодаря на всички които ще отделят време да отговорят .

# 594
Това е прогностика за няколко години напред, която отнема доста време.
Но и с хорар не е уместно да се зададе такъв въпрос, защото след няколко години могат да се променят доста неща и обстоятелства. Ако е нещо, което скоро предстои или догодина, може да се зададе хорарен въпрос.

Имах един хорарен въпрос "ще се разведа ли след 5 години", самата формулировка прави картата нерадикална.
Защо точно след 5 години, не се уточнява. Вероятно някой астролог е видял "брачна криза" в този период и питащата е решила да потърси второ мнение с хорар, вместо да се прави подробна дългогодишна прогностика.

Дъщеря Ви има доста дорифории, единият дори е в ъглов знак спрямо Асцендента. Има потенциал за справяне, но за такова ранно отделяне трябва да се гледа по много прогностични методи и за няколко години напред.

# 595
Това е прогностика за няколко години напред, която отнема доста време.
Но и с хорар не е уместно да се зададе такъв въпрос, защото след няколко години могат да се променят доста неща и обстоятелства. Ако е нещо, което скоро предстои или догодина, може да се зададе хорарен въпрос.

Имах един хорарен въпрос "ще се разведа ли след 5 години", самата формулировка прави картата нерадикална.
Защо точно след 5 години, не се уточнява. Вероятно някой астролог е видял "брачна криза" в този период и питащата е решила да потърси второ мнение с хорар, вместо да се прави подробна дългогодишна прогностика.

Дъщеря Ви има доста дорифории, единият дори е в ъглов знак спрямо Асцендента. Има потенциал за справяне, но за такова ранно отделяне трябва да се гледа по много прогностични методи и за няколко години напред.
Благодаря Sotis за отговора.

# 596
Искам да попитам професионалистите :

Ако човек е роден през нощта ( вторник конкретно) и с управители на асцендента Марс и Плутон ретроградното движение на Марс негативно ли ще бъде?
Знам, че при ретро Марс също не се препоръчват операции, а аз очаквам да ми се назначат дати за трансфери на ембриони в този период.

# 597
Това къде го четете, при популярните астролози ли? Или просто предположения?

Не е задължително да е негативно, особено в нощна карта – в такива карти Марс по-малко вреди, но все пак зависи как е поставен, с какъв статус, в какви конфигурации, на какво е сигнификаор. При Асцендент Овен или Скорпион Марс има отношение към самия човек, неговия нрав, темперамент и физическо тяло. Тоест Марс е той самият – индивидът. Зависи и през текущия период кои планети са времеви управители, това вече сме го коментирали много пъти тук с колежката Eleida – тя също е традиционен астролог.

Елекция за инвитро процедура не се прави само по транзити на Марс, много по-сложно е.

# 598
Благодаря Sotis,

Чела съм, че Марс отговаря за операциите ама къде съм го чела не помня.

При инвитротата е много трудно да се спази дата за трансфери. Обикновено датата и часа зависят от графика на доктора. Иначе ,за асцедент Скорпион питам. Ще потърся в темите тук ако е обсъждано да прочета .

# 599
Искам да попитам професионалистите :

Ако човек е роден през нощта ( вторник конкретно) и с управители на асцендента Марс и Плутон ретроградното движение на Марс негативно ли ще бъде?
Знам, че при ретро Марс също не се препоръчват операции, а аз очаквам да ми се назначат дати за трансфери на ембриони в този период.
Това, че сте родена през нощта означава, че Луната е управител на картата, а АСЦ  Скорпион и Марс е управител, но за зачеване се разглеждат и други планети, как са поставени, какви аспекти правят в картата, кои са диспозиторите...и още много други неща. Само ретроградността на упр. на АСЦ не е достатъчен аргумент да се каже, че не се препоръчва операция. Операции се правят и при ретроградни планети.

Общи условия

Активация на акаунт