Забременели след инвитро 54

• 46 830
  • 916
  •   1
Отговори
# 840
  • Варна
Здравейте, в 12 г.с. съм. Вчера бях на преглед и всичко с бебче изглежда наред. Питах относно прогестерона АГ. До сега вземах 3х2 Утрогестан и слагах кринон гел. Аг ми каза следното: да намаля за 3 дни 3х1 Утрогестан и да слагам кринон гел, след което да продължа с кринон гел около седмица. Аз обаче съм страхлива и мисля 10 дни да слагам кринон гел и да пия 3х1 Утрогестан и след това още 10 дни само кринон гел. Което означава, че към 15 г.с . трябва да съм ги приключила. Имам го впредвид това, че вече от плацентата произвеждам прогестерон.
Въпросите ми са следните:
1. След колко време, според вас, да пусна изследване за прогестерон?
2. По какъв начин се храни бебето след 12 г.с.?
3. Днес сутринта след като взех 1 хапче Утрогестан пак ми стана супер замаяно и неадекватно, а мислех, че като ги намаля, ще има подобрение. До сега около 3-4 часа в денонощието се чувствах така от него, но уви май пак ще продължи това ужасно чувство. Има ли вероятност да е от черния дроб?

# 841
Относно последиците - да, има ги. С моя приятелка сме с по една процедура и сме яко побелели в косите. Тя нямаше нито един бял косъм преди инвитрото, а сега...
Процедурите са свързани не само с психически стрес, но и с жестока намеса в хормоните и естествените функции на тялото. Няма как да няма отражение.

# 842
Относно последиците - да, има ги. С моя приятелка сме с по една процедура и сме яко побелели в косите. Тя нямаше нито един бял косъм преди инвитрото, а сега...
Процедурите са свързани не само с психически стрес, но и с жестока намеса в хормоните и естествените функции на тялото. Няма как да няма отражение.
Ако ин витрото водеше до косопад или побеляване, или каквото и да е, всяка жена след ин витро щеше да го има. Съвпадение е.
И на сестра ми нищо ѝ нямаше и като стана на 26, косата ѝ побеля. Просто така, нямаше ин витро, не е променяла начин на хранене. Много жени борят косопад или побеляване без да са чували за ин витро дори.

Изказвания, че ин витрото води до такива последици, са плашещи за други момичета, и не са верни.

Увеличаване на прогестерона за няколко дни и таймиране на овулацията не са по- жестока намеса в работата на тялото от химията, която много хора ежедневно поглъщат с храната си.

# 843
  • София
Не при всички процедурата се свежда само до увеличаване на прогестерона. Има и процедури с далеч по-голяма намеса и с по-тежки лекарства.
И не смятам, че е плашещо да се дава такава информация. Мен не би ме спряла, нито ме спря, понеже вече бях видяла последиците, когато се реших на последното ми дете.
Просто всеки организъм е различен.
Не говоря изобщо за побеляване, косопад и подобни (за мен) безобидни неща.

# 844
Всеки медикамент или медицинска намеса/лечение си има странични ефекти. Това, че не се прояват при всеки който ги използва не значи, че не съществуват. Има достатъчно проучвания и информация какви последствия може да има инвитрото и няма нищо лошо хората да са информирани.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 16:01 от Tessaria

# 845
Тези, които се стимулират по дълъг протокол, са вкарани в изкуствена менопауза. Мда, абсолютно безобидна процедура Joy

# 846
Нека да разведря малко темата, че аз всъщност за това влязох, а се зачетох в спора Joy

Вчера се роди вторият ни син, благодарение на д-р Станулов и екипът му. Малкото юначе е 3280 гр. и 52 см., и двамата сме добре Simple Smile

# 847
  • София
Tessaria, честито! Жив, здрав, щастлив и безгрижен да расте малкият мъж! Много радост да ви носи!

# 848
Честито, Tessaria🥰 Да е здрав и много щастлив🍀
Fever ray, колко дечица имаш? Simple Smile
И под инвитро процедури предполагам визирате стимулации+трансфери, нали, не мога да си представя 10+ стимулации... въпреки че, ако трябва да съм честна, дългият протокол ми се стори по-лек като терапия отколкото тази от трансфера, поне сега бях на някаква почти максимална като лекарства май в Надежда..
Благодаря на всички ви за включването🍀 да сме живи и здрави

# 849
Нека да разведря малко темата, че аз всъщност за това влязох, а се зачетох в спора Joy

Вчера се роди вторият ни син, благодарение на д-р Станулов и екипът му. Малкото юначе е 3280 гр. и 52 см., и двамата сме добре Simple Smile

Ето това е прекрасна новина!

Да ти е жив и здрав момъка и цялото семейство.

Tessaria, и аз съм при д-р Станулов и съм в 8 г.с., притеснява ме премахването на Пролутекс /по схема/, спазвам всичко пунктуално, но ти имаше ли проблем при спирането му?

Да добавя, че д-р Станулов ми остави 3х2 Утрогестан.

# 850
Здравейте, в 12 г.с. съм. Вчера бях на преглед и всичко с бебче изглежда наред. Питах относно прогестерона АГ. До сега вземах 3х2 Утрогестан и слагах кринон гел. Аг ми каза следното: да намаля за 3 дни 3х1 Утрогестан и да слагам кринон гел, след което да продължа с кринон гел около седмица. Аз обаче съм страхлива и мисля 10 дни да слагам кринон гел и да пия 3х1 Утрогестан и след това още 10 дни само кринон гел. Което означава, че към 15 г.с . трябва да съм ги приключила. Имам го впредвид това, че вече от плацентата произвеждам прогестерон.
Въпросите ми са следните:
1. След колко време, според вас, да пусна изследване за прогестерон?
2. По какъв начин се храни бебето след 12 г.с.?
3. Днес сутринта след като взех 1 хапче Утрогестан пак ми стана супер замаяно и неадекватно, а мислех, че като ги намаля, ще има подобрение. До сега около 3-4 часа в денонощието се чувствах така от него, но уви май пак ще продължи това ужасно чувство. Има ли вероятност да е от черния дроб?

На мен започнаха да ми намалят/спират прогестерона по схема постепенно от 10-та до началото на 12-та седмица. Аз бях с циклогест, но до колкото знам с всеки прогестеронов препарат се процедира сходно, постепенно се намаля до пълното спиране в 12-13 седмица. Имах схема от репродуктивния и от следящ АГ и двете схеми бяха сходни, като никой не е казвал да има нужда след 12/13 седмица да се продължава при нормално протичаща бременност. Също никой не е споменавал да трябва да си пускам изследване за прогестерон преди да го спра, а и не съм сигурна в толкова късни седмици дали е достоверно да се следят нивата с кръвен тест, но може и да греша. До колкото знам на този етап самата плацента вече осигурява достатъчно високи нива. Аз лично не съм имала кървене или други проблеми, които да наложат продължителното му използване, но ако вие сте имали проблем с прогестерона или кървене, може би има логика да продължите. Но ако не, то аз не виждам защо искате да продължите със синтетичен хормон да си товарите организма. За замайването на мен също така ми влияеше утрогестана когато го приемах орално, беше ужасно, затова след това винаги съм го слагала само вагинално. 

ПП При мен пък беше обратното, аз исках да спра прогестерона възможно най-бързо заради историите в темата на Сигридов, че влияело негативно върху бебетата ако са момчета. Не знам дали е истина, дори мисля, че е по-скоро непотвърдена негова си теория, затова си слушах лекарите и не съм го спирала прекалено рано, но и не чаках да стане късно. Спрях го преди седмица в 12+0 и засега няма проблеми.

Тесария, честито момченце, бъдете здрави и много щастливи! Heart

# 851
  • София
Sehy, стимулации + трансфер/и или блокаж + трансфер/и при отсъствие на стимулации (последното ни дете е от ДЯ).
Моите са 5, но някои от тях отдавна не са дечица (даже едното има свое дете).

# 852
  • София
S.G.C., през цялата бременна до 34та седмица бях на 3х2 утрогестан заради прокървявания. Бебето ни е момченце и му няма абсолютно нищо.
И ние сме с бебе благодарение на доктор Станулов. Точно той ми предписа от самото начало терапията и каза, че заради кървене трябва да си остана така. После следващия доктор се съобрази.

Tessaria, честито! Да е живо и здраво бебчето! 🌺

# 853

Честито! Да ви е жив и здрав сина! 😍
И ние благодарение на д-р Станулов вече сме на финала и вълнението е голямо 🥹

# 854
И с двете бременности нямах проблем при спирането на лекарствата. С първата слагах утрогестан до 3-ти триместър, заради скъсена шийка, но този път не се наложи и го спрях по схемата на Станулов.

Следвай инструкциите, доктора си знае работата Simple Smile
Скрит текст:

Ето това е прекрасна новина!

Да ти е жив и здрав момъка и цялото семейство.

Tessaria, и аз съм при д-р Станулов и съм в 8 г.с., притеснява ме премахването на Пролутекс /по схема/, спазвам всичко пунктуално, но ти имаше ли проблем при спирането му?

Да добавя, че д-р Станулов ми остави 3х2 Утрогестан.

Благодаря на всички за пожеланията!

Общи условия

Активация на акаунт