Забременели след инвитро 54

• 43 823
  • 916
  •   1
Отговори
# 870
Момичета, добро утро.

Много съм притеснена, сигурно звучи тъпо, но в средата съм на 8г.с. , но нито ми се гади, нито нещо ме боли, нито кръст, малко главата ме “цепи” от време на време, спи ми се, но не чак зверски.

Чета и тук, повечето успешни бременности са си мъка, гадене, жестока умора.

Вече съм в ступор, дали с малкото всичко е наред, д-р Станулов ме вика другата сряда да чуе още веднъж сърчицето и отивам след това на NIPT тест.

До тази дата е много вероятно да се побъркам.
Срам ме е да пиша на доктора такива въпроси, вие какво ще кажете, тези от вас, които са минали този период, как се чувствахте?

Благодаря и извинете, ако написаното изглежда налудничаво.❤

Здравейте, и аз съм при д-р Станулов и малко притеснена по същия повод. В 6+1 съм още не сме чули сърце, само сак и ще ходя в края на седмицата отново, но нямам никакви симптоми... Миналата седмица имах моменти с чувствителнист в гърдите, усещах силни миризми, имах поспаливист и болки ниско долу, а сега от 7 дни нищо и става все по добре... Може и да се психясвам вместо да се радвам, но наистина след толкова години борба човек става тревожен.

Здравейте, чак сега виждам това, което сте писала. Пишете, чухте ли сърчице? Опитайте се да бъдете спокойна, аз ли го казвам, ама от този стрес, вече ще се побъркаме.❤❤❤

# 871
АГ ти е смотано.
Второ - болничен се издава от АГ, работещ към болница или ДКЦ.
При мен си пишеха според състоянието на рисковата ми бременност.
Благодаря ти! За съжаление и аз стигнах до този извод, но по трудния начин...
Иначе лекарката работи точно в ДКЦ с комисия, познава ми историята (нищо, че не ми е помогнала) и се надявах на някакво разбиране и човешко отношение, но уви...
Ще имам предвид, че има и други момичета като мен и се надявам на добра развръзка Simple Smile

# 872
Здравейте, след положителен резултат връщате ли се на работа или взимате болничен и оставате у дома?
Не съм сигурна как да постъпя. Не вдигам тежко

# 873
Здравейте, след положителен резултат връщате ли се на работа или взимате болничен и оставате у дома?
Не съм сигурна как да постъпя. Не вдигам тежко
След като ползвах полагащия се болничен след трансфер (май беше 15 дни), се върнах на работа за около 2 месеца, и след това излязох в непрекъснат болничен до края (5-6 месеца до 45-дневния). Важно е да е непрекъснат заради изчисляването на майчинството след това.

# 874
  • София
След трансфера който беше по Великден си останах няколко дни в къщи, след това се върнах на работа. Работех до края на септември и от тогава съм в болничен. Даже и тогава не ми се излизаше, но много ме болеше опашката като седях и понеже не ми разрешиха да ползвам хоум офис, се ядосах и реших да си остана в къщи.
Решението си е Ваше, но ако се чувствате добре и няма медицински причини, няма смисъл да стоите 9 месеца в къщи и да си мислите какво ви боли и какво ви сърби.

# 875
С първата бременност не съм ползвала никакви болнични, работих си до 45-дневния. Чувствах се добре и нямаше смисъл.

С втората беше много уморително да тичам след баткото и излязох в болничен два месеца по-рано.

# 876
Здравейте, какви са ви стойностите на TSH и Т4? Аз пия Л Тироксин 50, но изобщо не ми се качва Т4.......ще говоря с АГ, но предполагам трябва да ми вдигне дозата.

# 877
Кактусче, аз съм на ЕУТИРОКС от 100 микрограма, ТСХ ми е 0.3 в момента и аз следя строго Т3 и Т4, нищо, че никой не ми ги иска, за мен те са фундамента.

ТСХ ти е супер и никой ендокринолог няма да обърне внимание.

В кой месец си?

# 878
На мен tsh ми е 1, но този месец ft4 е паднал от 15 на 10, не пия лекарства за щитовидната, чакам си консултацията с ендото, но по тел каза, че не трябват лекарства. Не очаквах такава драстична разлика, не знам и на какво се дължи.... Пий желязо за хемоглобина.

# 879
MinaRu1982, в средата на 20г.с. съм. Пия Л-Тироксин 50, в самото начало Т4 ми беше около 18, но последния месец FT4 падна на  12.12, а TSH 0,79. Щом Т4 е пак 12, а TSH се е вдигнало леко, май сама ще си увелича дозата на 75.....не знам защо все гледат TSH, а не Т4.
Благодаря ти ❤️

# 880
MinaRu1982, в средата на 20г.с. съм. Пия Л-Тироксин 50, в самото начало Т4 ми беше около 18, но последния месец FT4 падна на  12.12, а TSH 0,79. Щом Т4 е пак 12, а TSH се е вдигнало леко, май сама ще си увелича дозата на 75.....не знам защо все гледат TSH, а не Т4.
Благодаря ти ❤

Охооо, то бебо си произвежда щитовидни хормони вече, за бебо нямаш притеснение.

Според мен след раждането ще можеш
по-детайлно да поработиш върху хипофункцията - хранене, тренировки, добавки/ след периода на кърмене/. В темата за Хашимото, момичетата са много компетентни и аз мога да помогна, сега обаче е сюблимен период , трудно може да се направи много, може да се направи достатъчно - коригирай , ако трябва Л-тирокса, може да го смениш с Еутирокс или с течен такъв. Понякога има разлика в усвояването, разбира се, консултирай се с класен ендокринолог.

Виж дефицити на ВИТ.Д, ТЖСК И ФЕРИТИН, В12.

Мисля, че ще бъде от полза.❤

# 881
MinaRu1982, много ти благодаря 🤗 По принцип не се чувствах добре от Еутирокс и за това минах на Л-Тироксин, от течният пък много ме болеше стомахът 😁 В12 и Д последно бяха добре и продължавам да ги приемам. Само феритин и ТЖСК не съм проверявала как са скоро. Ще мина пак на червена леща, тогава най-добре ми беше желязото. Иначе моят ендокринолог е доктор Начев, той ми постави диагноза и назначи Еутирокс, ако TSH е над 2,5. Тогава обаче не бях бременна и беше много отдавна. Помня, че каза да го пия докато съм бременна.

# 882
  • София
Кактусче, чен Начев ме следи на 45 дни през цялата бременност. Вдигна ми елтироксина и сега сйм на 75 мг/100 мг. Поддържам ТСХ под 1 от началото на бременността. Миналата седмица бях на последен преглед при него и каза, след раждане да намаля на 25мг и контрола след 45 дни. ФТ4 ми е на долната граница - 12.2. ТСХ трябвало да бъде под 4 при кърмене.

# 883
  • София
И мен Начев ме следи цяла бременност. До 4ри ТСХ при кърмене е окей според него.
Цяла бременност на 30 дни искаше да пускам изследвания и да се виждаме, защото при мен все варираше това пусто ТСХ.
И в крайна сметка стигнах до там да приемам 125 мкг преди да родя и после да го спра след раждането. 3 месеца след раждането пак започна да се покачва леко. Засега следим положението. Та и след раждането е хубаво всеки месец да се следи, защото варира и е хормонална буря.

# 884
Благодаря ви, момичета 🤗 За съжаление не съм от София и ми е сложно, а дори през здравното осигуряване ми е безплатен прегледът при него. Сега ще ходя до София да пусна анти Ха, за втора ФМ и преглед при доктор Тончев, няма как и с Начев да се срещна за съжаление. Ще си вдигна сама Л Тироксина на 75. Моят АГ нищо не коментира, питах и за ниските хемоглобин, еритроцити и хематокрит.....каза, че изписва желязо при стойности под 110, а моят е 112 😅 Тааа, ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт