Забременели след инвитро 54

• 47 003
  • 916
  •   1
Отговори
# 480
Момичета малко ще сменя темата 😀 кажете ми моля ви от къде си купувате клинове за бременни, трябва ми и къс и дълъг. И също ако ви се е налагало официална рокля. 😊

# 481
Клинове от H&M, рокли пак от там и от Reserved, LC Wikiki.

# 482
Дрехи виж във втора употреба по-широки.

Надежда, успех и леко раждане! Flowers Four Leaf Clover

На мен ми казаха да стискам поне още 2 месеца Flowers Tangerine Винаги ли болничния го дават в 34 гс.?

# 483
В коя седмица спряхте утрогестана?

# 484
  • Варна
Искам да попитам кога се разбира как ще раждаме -нормално/секцио..или няма такъв вариант

# 485
Момичета малко ще сменя темата 😀 кажете ми моля ви от къде си купувате клинове за бременни, трябва ми и къс и дълъг. И също ако ви се е налагало официална рокля. 😊
В Спортисимо на Джъмбо плазата има къси клинове на Адидас, размер 2XL е максимумът, но на някои модели този размер е доста голям и все още не ми става (25та седмица, но преди бременността бях сравнително слаба). Останалото (рокли, ама не са официални) ми даде приятелка.

# 486
Искам да попитам кога се разбира как ще раждаме -нормално/секцио..или няма такъв вариант

До 32 г.с. бебето се завърта. Отделно, ако е с тегло над 4 кг или сте с по-тесен таз също ще ви насочат към операция. Очното налягане се измерва последният месец и при проблем също се насочва към операция. Ако са правени някакви манипулации по матката преди забременяването - също. В процеса на раждане, ако започне влошаване на сърдечните тонове също може да се премине към секцио.
Като цяло случаите, когато се налага оперативна намеса са малко. Възстановяването след нормално раждане е по-бързо, коремът също се прибира по-бързо.

# 487
При пролапс на митрална клапа дали ще решат да е секцио? По принцип, ако получа сърцебиене, не само не мога да напъвам, а ми причернява, и е по-вероятно да припадна, отколкото да родя Rolling Eyes

# 488
Консултирай се с кардиолог. Близка имаше операция на белите дробове и беше много рисково да има дете, но поеха този риск и беше оперативно раждането. Тя ражда в София с разширен екип от специалисти, но не помня вече в коя клиника.

# 489
Jakito999999 - на мен доктора ми спря утрогестана в края на 8гс заедно с естрофема от раз. Реално първия ден от 9гс вече нямах прием, нямах и други прогестеронови препарати. Иначе приемах 3х1 естрофем и 2х4 утрогестан вагинално.
Бях на изцяло заместваща терапия - ЗЕТ с естрофем и утрогестан, без овулация. Сега съм в в 12гс, всичко е наред.
Когато доки ми каза да ги допивам до края на 8гс и да спирам малко се притесних, че е рано. Питах го няма ли нужда до края на 1-ви триместър, той ми каза, че няма и да ги спирам. Не попитах повече да ми обясни за плацентата и т.н, но като си тръгнах от кабинета четох тук във форума, че масово се приема прогестерон до 12-13 седмица и се притесних.
После обаче четох доста проучвания и статии, че 8-10 седмица е ок, в САЩ и някои страни в Европа практикуват такива протоколи, ако няма проблем. Пусках си изследване на прогестерон в деня, в който го спрях и после 5 пъти през ден. Само след стопирането падна прогестерона около 20%, после започна през ден ден да си расте и за 4
6 дена без лекарства навакса, а до 8-мия ден от края на приема беше даже повече от момента, в който го спрях. Това ме успокои, че плацентата и си произвежда вече както се очаква.

Пиша всичко това с цел информация, ако има дами на които изпишат спиране в 8-9та седмица да са спокойни, че има и други такива случаи. Аз като търсих не намерих и доста се стресирах. Разбира се слушайте си докторите, не спирайте нищо на своя глава и най-добре питайте да ви обяснят дали и защо е дошло време за спиране, за да сте спокойни.

# 490
Jakito999999 - на мен доктора ми спря утрогестана в края на 8гс заедно с естрофема от раз. Реално първия ден от 9гс вече нямах прием, нямах и други прогестеронови препарати. Иначе приемах 3х1 естрофем и 2х4 утрогестан вагинално.
Бях на изцяло заместваща терапия - ЗЕТ с естрофем и утрогестан, без овулация. Сега съм в в 12гс, всичко е наред.
Когато доки ми каза да ги допивам до края на 8гс и да спирам малко се притесних, че е рано. Питах го няма ли нужда до края на 1-ви триместър, той ми каза, че няма и да ги спирам. Не попитах повече да ми обясни за плацентата и т.н, но като си тръгнах от кабинета четох тук във форума, че масово се приема прогестерон до 12-13 седмица и се притесних.
После обаче четох доста проучвания и статии, че 8-10 седмица е ок, в САЩ и някои страни в Европа практикуват такива протоколи, ако няма проблем. Пусках си изследване на прогестерон в деня, в който го спрях и после 5 пъти през ден. Само след стопирането падна прогестерона около 20%, после започна през ден ден да си расте и за 4
6 дена без лекарства навакса, а до 8-мия ден от края на приема беше даже повече от момента, в който го спрях. Това ме успокои, че плацентата и си произвежда вече както се очаква.

Пиша всичко това с цел информация, ако има дами на които изпишат спиране в 8-9та седмица да са спокойни, че има и други такива случаи. Аз като търсих не намерих и доста се стресирах. Разбира се слушайте си докторите, не спирайте нищо на своя глава и най-добре питайте да ви обяснят дали и защо е дошло време за спиране, за да сте спокойни.

Аз почнах да го намалявам сега 2х 2. Преди бях 3х2.

# 491
Коя гс си в момента?

# 492

10 г.с и 3 дни. Момичета вие навеждате ли се? Понякога ми се случва да изпусна нещо и да се наведа да го взема. Не знам дали е препоръчително. Както и да си обуя обувките. Може и да ми се смеете, ама…

# 493

10 г.с и 3 дни. Момичета вие навеждате ли се? Понякога ми се случва да изпусна нещо и да се наведа да го взема. Не знам дали е препоръчително. Както и да си обуя обувките. Може и да ми се смеете, ама…

Спокойно, навеждай се. Няма да си навредиш до 20 гс си шетай спокойно, после по-полека. Ако ще спортуваш, само потърси консултация със специалист

# 494

Спокойно, навеждай се. Няма да си навредиш. До 20 гс. Си шетай спокойно, после по-полека. Ако ще спортуват, само потърси консултация със специалист

А не, не смея да спортувам, даже ме е страх и дълги разходки да правя. Благодаря ти:heart:

Общи условия

Активация на акаунт