Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 411
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
  • по морето
Разрешително за ползване да не получиш на сградата не е добре....не бих се вързал  на зелено с такива...

# 166
Разгледах и аз.
Не ми допадат локациите където строят. Явно има защо да е ефтино.

# 167
Здравейте, имате ли опит със строител ГИК Инженеринг, иска ми се да купя на зелено от тях. Ако можете да ме насочите.

Писах им от формата в уебсайта им - няма отговор

Пратих им email - няма отговор

Звъннах им на телефона - няма отговор

След няколко дена звъннах пак - вдигнаха им, поразпитах ги за свободните апартаменти - не им се занимаваше много, демек не бяха на зор.

Няма да ги мъча повече - моя грешка, че се натисках толкова.

# 168
Те така са всичките строители и инвестиционни компании. Хората сами им се натискат да им дават пари.

# 169
  • Варна
Казах аз, че няма да пиша, и като гледам последните 5-10 страници прав съм бил.

Само минавам да кажа, че ЕЦБ намаля олп и май, май имотите пак ще вървят нагоре.

Вашите коментари?

# 170
Коментара ми е "ще живеем, ще видим". Но имам въпрос - Защо ЕЦБ сваля лихвите след като икономиката е много добре и безработицата е ниска. Няма причина (ама дали?).

# 171
Какво ощо имат лихвените проценти в БГ с ЕЦБ? Последно като проверявах - още не бяхме влезли в евро зоната...

# 172
Като паднат на запад българите ще идат и там да изкупят всичко дет не мърда.

# 173
На запад данъците и таксите са доста по-високи. Тук за един апартамент годишните разходи може да са 200-300 лв . Но в цивилизованите държави 1000-2000лв ти е месеца. Същото е с такси, данъци и други при сделки с имоти. Там за това няма такова раздвижване на пазара за недвижими имоти и да си рентиер не е голяма работа.
Тук имаме пролука и всеки с възможности гледа да се възползва, докато не дойде момент, когато поне 5-10% от инвеститорите в имоти не решат спешно да си осребрят вложенията. По книгите пише, че когато имаш голямо предлагане и намалено търсене - цената пада......някои му казват балон.
Пп..... и това, когато се случи, няма да има общо нито с лихви, нито с банки, нито с някакви световни икономики.

# 174
Нали мантрата е “какво ще ги правя тея пари като продам”. Обикновено трябва да има стимул, за да тръгнат масово да продават много инвеститори.

# 175
Така е, но българина както казах не се влияе от ецб, олп и разни други. Стига му да чуе, че цените на имотите ще паднат до една година и ето ти лавинообразна ситуация. Всеки ще тръгне да спаси колкото може повече пари. Били сме свидетели на много подобни действия във всякакви сфери и форми. Както казах, 5-10% от инвеститори в имоти да решат бързо да си осребрят парите и ще предложат по-ниска цена. От там ще се тръгне, защото всеки знае, че тия цени в момента нямат никакво логично обяснения, нелогични - колкото искаш.
Пп преди няколко дена стана въпрос за двустаен обзаведен апартамент (80кв.м.) на 300м от морето в едно  голямо градче, в Италия. Нямало интерес на местна почва, защото бил скъп - 160к евро, ....без коментар.

# 176
  • Варна
Ники 23 е прав. Българското стадо не се влияе от иконом. статистики и не следва пазарна логика. Настоящият дефицит на имоти повиши цените. Той е генериран от слухове, че след преемане на € , цените на имотите ще се повишат значително. Продавачите изчакват този момент и генерират дисбаланс м/ у търсене и предлагане. Проверих маржа на цените в др градове край морето. В Бургас няма такъв рязък ценови ръст.  Невежеството на някои амбициозни купувачи ще ангажира доста ЧСИ в бъдеще. Да купуваш 70 кв.м. а- нт с 15 кв.м. дневна и 9 кв.м. спалня не е добра инвестиция, а заключване на пари.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 19:44 от Viviana91

# 177
къде ти тези спални 19 кв. Simple Smile в последно време най-голямата която съм виждала е 13 кв.м.

# 178
къде ти тези спални 19 кв. Simple Smile в последно време най-голямата която съм виждала е 13 кв.м.
[/quoteЕхеее щом спалня 19 м2  ви е малка явно сте от ВИПа.

# 179
  • Варна
Може би е искала да напише 9 или 10. Това е новият стандарт. Joy

Общи условия

Активация на акаунт