Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 47 886
  • 764
  •   1
Отговори
# 750
Оавликени не е село. 😆
Град е.

Добре де, малък град като Павликени 😂😂😂

# 751
Павликени не е село. 😆
Град е на 38км. от Велико Търново.

Ако кажеш тук, че Варна е село, почти всички ще се съгласят с теб. Но ти явно избиваш някакви комплекси  Wink
Миналата година имах работа половин ден в Павликени - ами село си е....

# 752
Ха добър ви ден, влизам само да питам на някой прави ли му впечатление, че вече мощността за апартамент в договора на Енерго Про е свалена от 15 КW на 11КW,  като последен отчаян опит да се навърже всичко, което е построено.
Дори последно на панелен апартамент, който до сега е бил с договор за 15КW, след смяна на собственика в новия договор е вписано 11КW
Строежът на трафопостове вече не е спасение, няма свободно мощности в подстанциите, а нови не се виждат на хоризонта.
А тук някои писаха, че тази в Трошево дори им обещали да я махнат, за да не им грози гледката от новите жилища и да са далеко от жиците, които ги облъчват Simple Smile

# 753
  • В.Търново
Павликени не е село. 😆
Град е на 38км. от Велико Търново.

Ако кажеш тук, че Варна е село, почти всички ще се съгласят с теб. Но ти явно избиваш някакви комплекси  Wink
Миналата година имах работа половин ден в Павликени - ами село си е....
Е, то на визия си изглежда като село, но официално си е град и за какви комплекси говориш, аз и комплекси........нито ме познаваш, а пишеш глупости?! Не знам кой е с комплексите щом драскаш небивалици в темата Grinning
Личи си кой не е слушал в училище и кой не си е учил уроците.  Grinning

# 754
Как може Ники (с който сме имали предишни конфликти) да ме разбира и отчита обективно недостатъците, които изтъквам, а разни хора, които са от Варна да отричат недостатъците и влошеното качество на живот, което идва от презастрояването. Да, същата простотия се случва и в много от софийските квартали и това влияе негативно на живота ни. Но аз няма да бъда субективен щото имам 3 апартамента и живея в София. Ми зле е качеството на живот. Всяка сутрин и вечер трафика е ужасен, хората са изнервени, стават ПТП'та и инциденти и тн. Явно вие се телепортирате или живеете в паралелна вселена, в която може да се придвижвате по друг начин. Явно паркиралите автомобили по тротоари, километричните опашки по лекари, калта, задръстванията и хилядите други проблеми, причинени от презастрояване и скупване на хора на едно място, на вас не ви пречат. Има един доста заможен участник в игри на волята, който се оказа голямо мрънкало. Чудех се защо мрънка такъв човек. Ами той е свикнал на висок стандарт и ниския стандарт не му понася. Не е правилно да се мрънка и хейти, но не е правилно и човек да се примирява и приема ниското качество и стандарт на живот. Замислете се, вие ако идвате от семейство с по-нисък стандарт в миналото, дали сега не приемате лошите неща с примирение, само защото сте успели да си купите жилище някъде си. Това е хубаво постижение за всеки човек и семейство, но човек не трябва да се задоволява с покрив над главата при все, че плащаме данъци и допринасяме за развитието на държавата. Малко приличаме на бедняци, които са се измъкнали от бедност, но не осъзнават и не изискват повече от живота. Не си ценим нито парите, нито труда, нито лишенията, нито качеството на живот за едните тухли и всичко, което даваме насреща.
Специални благодарности на пенкомен за адекватното пояснение на моята позиция. За съжаление аз не съм силен по литература и не мога да се изразявам като него и нашите поети и писатели. Появява се една русалка и казва догодина 15% отгоре "ще видиш". Всички са щастливи, никой не пита защо, никой не оспорва. Ако трябва да бъда екстремен ви питам - вие кое предпочитате 15% покачване на цената на вашия свинарник всяка година или смяна на свинарника с къща, която не си вдига цената? Явно повечето хора предпочитат първото.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 14:26 от Gogo1979

# 755
Ако ще говорим за качество на живот, за мен никъде в България няма качество на каквото и да е. Улиците са мръсни, защото ние ги цапаме с ежедневния боклук, който генерираме. Въздуха е мръсен, защото всеки вече има кола, заводите са в близост до градовете и тн. Ама Вие, които най-много мрънкате за въздуха, с колело ли се придвижвате? Не, качвате се в колата и пак си мрънкате! Трафика те изнервя, ами живей в Павликени и няма да имаш нерви с трафика. По тротоарите паркира Бай Ганьо, на пешеходната не спира, защото е Бай Ганьо, фаса от колата пак той си го изхвърля, и какъв е извода? Града ли е виновен, кмета, общината, президента, кой? Кого да обвиним? Никой, ние сме си виновни да сме в тази кочина. Ако мислиш, че не виждам мръсотията в града си, грешиш, виждам я, ама не мрънкам и не търся виновен. И няма значение дали си беден или богат. Като си простак е без значение.
Варна се напълни със селяни по душа, с простаци и комплексари от двата пола. София, Пловдив е същата история. По селата не понасям въздуха зимно време с тия печки, в които какво ли не горят. Какъв чист въздух има там? В едно единствено село в Родопите можех да дишам зимата, защото хората горят само дърва. А не гуми, цървули и кой знае още какво! Така че от мрънкате файда не виждам и на който не му понася големия град, може да отиде в малък/село и да си спести половината нерви. Там пък има други проблеми. Но всеки с приоритетите си.

# 756
Да бе така е. Българина винаги се е спасявал по единично и докато не опре ножа до неговото гърло си трае, мълчи и приема. Но всеки ще бъде застигнат и засегнат, гарамция давам. Всеки който се опита да протестира, насочи публичното внимание, изрази критично мислене бива оплют и напъхан обратно в дупката, за да си знае и трае следващия път. Според теб е по-добре да си мълча и да се преструвам, че няма проблем, понеже не ме засяга?

# 757
Ха добър ви ден, влизам само да питам на някой прави ли му впечатление, че вече мощността за апартамент в договора на Енерго Про е свалена от 15 КW на 11КW,  като последен отчаян опит да се навърже всичко, което е построено.
Дори последно на панелен апартамент, който до сега е бил с договор за 15КW, след смяна на собственика в новия договор е вписано 11КW
Строежът на трафопостове вече не е спасение, няма свободно мощности в подстанциите, а нови не се виждат на хоризонта.
А тук някои писаха, че тази в Трошево дори им обещали да я махнат, за да не им грози гледката от новите жилища и да са далеко от жиците, които ги облъчват Simple Smile
През 2026 (или когато се осмелят политиците) като започнат частните потребители да плащат "такса мощност" ще се радвате, че са я намалили в договорите.
И без това 11- 12 кВт е напълно достатъчно за едно домакинство. Още повече при все по-модерните енергоспестяващи уреди.

# 758
Да бе така е. Българина винаги се е спасявал по единично и докато не опре ножа до неговото гърло си трае, мълчи и приема. Но всеки ще бъде застигнат и засегнат, гарамция давам. Всеки който се опита да протестира, насочи публичното внимание, изрази критично мислене бива оплют и напъхан обратно в дупката, за да си знае и трае следващия път. Според теб е по-добре да си мълча и да се преструвам, че няма проблем, понеже не ме засяга?

Кажи ти какво правиш за да допринасяш с нещо положително  към обществото, природата, града в който живееш? Не караш кола ли, не генерираш боклук може би, не използваш електроенергия ли, на колата си наливаш сигурно олио за пържене, не използваш пластмаса и други опасни за околната среда средства? На думи си много силен, мен практиката и действията ме интересуват! Хайде кажи ти как помагаш нещата да са други, а не такива каквито ги описваш.

# 759
Един от редките пъти, когато съм съгласен с Гого. В случая с фемили гардън и Петко Стайнов, на която трудно се разминават коли и понякога ставаха малки задръствания още преди строежа. Когато се нанесат хората и сутрин тръгнат за работа с колите си, Петко Стайнов ще има блокиран трафик, защото има две кръстовища, които се задръстват и в момента, едното е Т образното до (и заради) детската градина срещу ЕТ, другото е до затвора.
Същото е с масовото строителство във Виница, сутрин и вечер са големи задръствания . Живея в Евскиноград и преди 4-5г  до центъра на Варна с кола стигах за най-много 10мин. В момента някой път задръстването е до Марек посока Варна. Същото е положеноето с въпросната Ана Феликсова. В двата и' края на въпросните комплекси споменати от Диди, също има задръствания. Излизаш от комплекса и пред теб чакат коли за светофара, а ти чакаш да влезеш в задръстването.
Строят се жилища, но инфраструктура не.
Но не е само във Варна така. Спомена се София, ами преди няколко години ходих на оглед в Малинова долина, по спомен квадрата беше малко над 1к евро. Тогава имаше доста простор, но се виждаха вече готовите сгради, как са пострени една върху друга. Не трябва много въображение, човек да си представи след няколко години как ще е. Предполагам  в момента едва ли софиянци се радват на инфраструктурата на новия квартал. А то да е само този квартал.
Две думи за софиянци, които са възмутени от Варна - присмял се хърбел на щърбел.
Малинова долина е най-лошият пример за София, другите квартали не са точно така.

# 760
  • Варна
На въпроса какъв свинарник предпочитам - апартамент или къща, предпочитам да се превъзпитат и озаптят свинете първо, защото ако ще и дворец да е, те като са профани все тая. И в къща няма да е по-хубаво. И да българина се спасява поединично, но и това не прави, то ако беше така поне дворчетата щяха да изглеждат по друг начин из вилните зони. За справка 1350-1390г., ни поединично, ни групово са се спасили, но поне са спали дълбоко, щото не са ни завладяли за един ден а за половин век. Сърцата ни са изпълнени с първичен страх а, челата, душите, небето и стандарта ни са ниски и низки. Харесваме си мизерийката и сами си я поддръжаме.

# 761
Ха добър ви ден, влизам само да питам на някой прави ли му впечатление, че вече мощността за апартамент в договора на Енерго Про е свалена от 15 КW на 11КW,  като последен отчаян опит да се навърже всичко, което е построено.
През 2026 (или когато се осмелят политиците) като започнат частните потребители да плащат "такса мощност" ще се радвате, че са я намалили в договорите.
И без това 11- 12 кВт е напълно достатъчно за едно домакинство. Още повече при все по-модерните енергоспестяващи уреди.
Чувам в София били модерни, още от соца имало жилища с по 7КW, oбаче малка подробност - били топлофицирани, а лятото, когато профилактират ТЕЦа,  малко трудничко се къпели, че като пуснеш бойлера и не можеш да пуснеш фурната и ютията

# 762
Е, то на визия си изглежда като село, но официално си е град и за какви комплекси говориш, аз и комплекси........нито ме познаваш, а пишеш глупости?! Не знам кой е с комплексите щом драскаш небивалици в темата Grinning
Личи си кой не е слушал в училище и кой не си е учил уроците.  Grinning
Казах комплекси за да звучи по-леко, днес ги имаш - утре ги нямаш. Но явно е манталитет - там си е за цял живот Wink

Пп за мощностите споделям, че "модерен" индукционен котлон не е хич енергоспестяващ. Ориентировъчно е около 7-8 kw. Аналогично е положението с "модерните" проточени бойлери.

# 763
Как може Ники (с който сме имали предишни конфликти) да ме разбира и отчита обективно недостатъците, които изтъквам, а разни хора, които са от Варна да отричат недостатъците и влошеното качество на живот, което идва от презастрояването. Да, същата простотия се случва и в много от софийските квартали и това влияе негативно на живота ни. Но аз няма да бъда субективен щото имам 3 апартамента и живея в София. Ми зле е качеството на живот. Всяка сутрин и вечер трафика е ужасен, хората са изнервени, стават ПТП'та и инциденти и тн. Явно вие се телепортирате или живеете в паралелна вселена, в която може да се придвижвате по друг начин. Явно паркиралите автомобили по тротоари, километричните опашки по лекари, калта, задръстванията и хилядите други проблеми, причинени от презастрояване и скупване на хора на едно място, на вас не ви пречат. Има един доста заможен участник в игри на волята, който се оказа голямо мрънкало. Чудех се защо мрънка такъв човек. Ами той е свикнал на висок стандарт и ниския стандарт не му понася. Не е правилно да се мрънка и хейти, но не е правилно и човек да се примирява и приема ниското качество и стандарт на живот. Замислете се, вие ако идвате от семейство с по-нисък стандарт в миналото, дали сега не приемате лошите неща с примирение, само защото сте успели да си купите жилище някъде си. Това е хубаво постижение за всеки човек и семейство, но човек не трябва да се задоволява с покрив над главата при все, че плащаме данъци и допринасяме за развитието на държавата. Малко приличаме на бедняци, които са се измъкнали от бедност, но не осъзнават и не изискват повече от живота. Не си ценим нито парите, нито труда, нито лишенията, нито качеството на живот за едните тухли и всичко, което даваме насреща.
Специални благодарности на пенкомен за адекватното пояснение на моята позиция. За съжаление аз не съм силен по литература и не мога да се изразявам като него и нашите поети и писатели. Появява се една русалка и казва догодина 15% отгоре "ще видиш". Всички са щастливи, никой не пита защо, никой не оспорва. Ако трябва да бъда екстремен ви питам - вие кое предпочитате 15% покачване на цената на вашия свинарник всяка година или смяна на свинарника с къща, която не си вдига цената? Явно повечето хора предпочитат първото.
Гого, това според мене е едно качество на българина, което забелязвам доста често в хората, напоследък. А, именно, "моето е най хубавото". Няма значение, какво е. Купуваш си апартамент някъде, автоматично става най хубавият квартал, като се игнорират всички недостатъци, но пък за сметка на това се намират и най дребните такива на останалите квартали. Това важи и за Варна, както се вижда в предишните постове. Абе, въобще за всичко, коли, техника, дрехи, храна. Всички, винаги живеят, купуват, ядат и потребяват най хубавото, най изгодното и никога не се прецакват. Това е някаква болест, която е заразила доста от хората.

# 764
  • Варна
ЗАПОВЯДАЙТЕ В НОВАТА ТЕМА
https://www.bg-mamma.com/?topic=1701210.msg48702551#msg48702551

Общи условия

Активация на акаунт