С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 41 033
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
И до кога? При нас до годината, после сам ходиш, не шеташ на цяла армада.
 Вече не ходя, никак. Разбрах ,че там няма нищо. Находих се няколко години ,сега почистваме и това  е.

# 361
  • София
И до кога? При нас до годината, после сам ходиш, не шеташ на цяла армада.
 Вече не ходя, никак. Разбрах ,че там няма нищо. Находих се няколко години ,сега почистваме и това  е.
Не зная докога, но все пак са 3 години, не 10. Сигурна съм, че само ако спомене, ще организират всичко, никой не я кара лично да вари жито и да шета. А армади у тях не е имало никога, тя обича само да ходи по гости.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 12:30 от Cuckoo

# 362
  • Melmak
Здравейте! Аз съм булката, която ви беше писала преди няколко месеца с куп страхове да не ми се меси свекърва ми.

В крайна сметка не се меси. Мм малко ми се сърди, че ги държим на страна, защото аз не споделям много за сватбата. Но аз съм си такава, не изпитвам нужда.

Искаше да ходим заедно за рокля и да ми я плати. Аз не исках въобще, до един момент бях готова и от абаут ю да си поръчам или да купя някоя втора употреба. В крайна сметка не успях да намеря и реших да ходя в Асеновград, при една конкретна дизайнерка.

Исках да си ходя с кумата и така направих. Свекърва ми няколко пъти ме питаше кога ще ходим за рокля, аз й казвах, че не съм измислила концепцията още, което беше вярно. В крайна сметка един ден пак ме пита и аз й казах, че съм се уговорила с кумата да ходим заедно. Свекърва ми нищо не каза, но иначе искаше да се вдигнем делегация с нея и свекър ми и всички в купом да си купим тоалети.

В Асеновград не ми се получиха нещата и си намерих в София. Пак ходих с кумата. Поръчах роклята, чакам да я ушият.

Майка ми си говори със свекърва ми, чуват се. Свекърва ми е казала, че й е станало неприятно как аз съм отишла с кумата, а тя е искала да сме заедно, че и майка ми се оказва как и тя искала. Всички искат. Само аз не, явно. Реално го е казала на майка ми това, защото знае, че ще ми го сервира, един вид да не ми го каже лично, но да го разбера.

Тъпо ми стана. Много мразя комуникация с недомлъвки. Sad

# 363
  • София
hechicera_, според мен и на двете трябва да обясниш, че не искаш делегации и всеки да ти дава акъл.

# 364
  • Варна
Според мен пък е избрала верния път. Мълчи и си прави нещата както тя иска. Влезе ли в обяснения, разправиите са неизбежни. Да продължава така, а онези двете да се жалват една на друга. Като няма отговор от нейна страна, ще им писне и ще се откажат.

# 365
  • Melmak
То вече станалото, станало. Роклята е поръчана, скоро ще ходя на първа проба. Обувки си купих съвсем случайно, наистина. Бях на Витошка, чаках приятелка да пием кафе, през това време влязох в Пунто. Пробвах, харесаха ми и ги купих.

С чашите за шампанско стана същото, с мм бяхме в мола за среща с фотографа и след нея просто минахме покрай магазин за кристал. Видяхме витрината и буквално едновременно посочихме един модел. Влязохме и ги купихме.

Много от нещата поръчвам от нета, също от shein чакам разни джунджурийки.

Не обикалям магазини, освен за роклята, но купих от втория магазин, в който влязох.

Вече е малко свършен факт, просто каквото и да направиш, някой се сърди, защото има очаквания. Sad

# 366
Моят случай. Цяла делегация до Асеновград. Свекъри, тъщи, кумове ,малките  шаферчета и ние , младоженците , на Асеновград. Всички си купихме тоалети , беше забавно. Хапнахме в ресторант , разходихме се. Аз пък обичам да сме близки всички. И при нас ги има драмите . Понеже живеем при свекърите , понякога чувствам , че моите родители остават пренебрегнати  , но наистина опитвам да поддържам баланса.

# 367
Майка ти е можела да ти спести споделеното от свекървата.
   Гуко, висенето по гробища и разните му там ритуали не са критерии за това колко ти липсва един човек.Паметта може да се почете по всякакъв начин.

# 368
  • София
Майка ти е можела да ти спести споделеното от свекървата.
Гуко, висенето по гробища и разните му там ритуали не са критерии за това колко ти липсва един човек.Паметта може да се почете по всякакъв начин.
Само че за тези  30 години видях как свеки много държеше да е първа писта на всякакви радостни ритуали. Като е за гости на сватове - сама се кани, да не я пропуснат. За 4 години направиха пътека до нашите, после до свекърите на дъщеря си. Като е за погребения - нито отидоха на свекървата на дъщеря си, нито на моята майка.

# 369
Нямам опит със сватби, но наистина звучи хем деликатно, хем натоварващо. Това е твоят момент, те искат да почувстват явно част от сватбената еуфория, но държат да е точно с теб. Точно за дрехите на булката си представям как ще иска 2 възрастни жени около себе си и съответните акъли. Ако не са от най-съобразителните може и да има физиономии, че не им отразява мнението. Досадно звучи. Добре се е получило, направила си своето.
А те щом си говорят и имат приказка защо аджеба не отидат двете за дрехи за себе си поне по женски / сватовски?? Simple SmileRolling Eyes

# 370
  • София
hechicera_ Ти не искаш нито майка си, нито свекърва си да са с теб и да участват в приготовленията. Обаче те имат някакви очаквания. Не става въпрос да им угодиш, а просто да приемеш ти самата, че те ще се жалват, неизбежно е. Затова ако държиш все пак да не се обидят много, направи нещо специално с тях, не е и нужно да е за сватбата. Да се почувстват като част от семейството, на заден план имам предвид, след вашето с мъжа ти.

# 371
  • при късмета
Не е неизбежно. Вместо да се съобразява с техните очаквания, ясно да каже, че не иска компания или друго мнение за решения, които трябва да вземе сама. Очакванията на другите тогава няма да са очаквания, а техни капризи. Защо по ягодите да се съобразява с чуждите очаквания, били те и на майка ѝ за такива неща? Тяхната сватба, техните решения, това е положението

# 372
  • София
Да, не ги иска да са до нея в сватбените приготовления и същевременно смята, че няма да се обидят - ами жени са, майки и имат чувства.
Затова казвам - да ги компенсира по някакъв начин, с който да покаже, че са важна част от живота й като цяло - ако държи на това ...Ама после да не се чуди, че се трупат огорчения във времето.
Говорим за хора, които биха проявили разбиране, ако им се обясни точно за какво става дума; ако въпросните жени не са от тях, няма смисъл от каквито и да било жестове...

# 373
  • Melmak
Пилито, сигурно си права, искали са да изживеем емоция. Те двете са си емоционални, аз съм рационална. За мен е непрактично и неприятно да ходя с тях. Всеки да си казва мнението, да ми дава съвети и идеи е нещо, което избягвам. Те искат да си преживеят емоцията, а явно свекърва ми като толкова ме увещаваше да плати тя роклята, е искала да е сигурна, че ще дойде с мен. Майка ми не ми беше казала дори, че иска да идва за рокля, а го разбирам сега чак.

С майка ми не съм близка, знаете, които сте ме чели из предишни теми за майките. Не се разбирам много с нея и като цяло майчинската фигура ми е липсвала винаги.

Съответно имам доста проблеми в комуникацията си със семейството и вече с разширеното такова.

Аз съм много искрен човек и като има нещо си казвам. Свекърва ми не е така, тя по-скоро няма да каже в очите, но ето, ще се оплаче на майка ми.

Майка ми пък се има за дипломат, а просто е мекушава. Тя е склонна да поеме негатива от нещо, само мир да е. Тоест за нея е било правилно да угодя на свекърва ми.

Аз съм неспособна да угодя на всеки. Искам да си живея в мир със себе си, да си ходя с кумата за каквото ми е кеф, каквото друго искам да си поръчам от интернет и готово.

Иначе сигурно си права, но не знам какъв жест да измисля.

Иначе мисля, че не са близки, по-скоро лицемерни една с друга.

# 374
Свекървата да излезне със своето дете и мъжа си примерно и да си изберат тоалети и да си облекат момчето. Да си споделят този момент заедно, всичките с булката искали. Голямо натискане цялата рода да обикалят заедно за дрехи. На свекървата не й станало приятно, ами какво да направим сега? Тя не може ли да влезне в положение на булката, която иска да е с кумата или приятелки?

Общи условия

Активация на акаунт