Обсъждане на имотни обяви - 35

• 42 567
  • 796
  •   1
Отговори
# 270
Има си райони с повече престъпност, каквото и да си говорим. В нашия, например, се чува тук-там да се влиза в някоя къща, но като цяло няма толкова, колкото в други. Няма и от тъмничките.

# 271
Ти защо си мислиш, че разходите в този процес на получаване на одобрения не се калкулират в цената?!?
В никакъв случай не защищавам инвеститорите, но за едно обикновено затваряне на улицата за наливане на бетон се иска разрешение, плаща се такса, може и глоба да платят, ако не измият след това...Разкопаването на 2-3 м. от улицата и тротоара за "връзване" на ток, ВиК, още повече пък за парно, се прави с проект, проектът се плаща, съгласуването и одобряването се плаща, затварянето на улицата пак се плаща, възстановяването на настилката се плаща...И не са само таксите, а времето и заплатата на служителите, които се занимават с тези неща? Върху цената на кв.м. РЗП като труд и материали има още доста разходи, за които ние само можем да предполагаме.

Разходи, които са свързани директно с проекта, се капитализират в счетоводната му стойност като се прави баланса. Така че всички проекти, разкопаване, вадене на актове и т.н. трябва да са включени в стойността на инвестицията, която цитира Гого.
Това, което прави нетната печалба по-малка от "надценката" са всички други разходи, които не са свързани директно с проекта, но са нужни за да оперира фирмата - това са разходи по нейния офис, консумативи, заплати на административни служители, реклама, счетоводна и финансова дейност, амортизация на активите, и т.н.
В строителните фирми не знам, но в много други фирми има например назначени няколко секретарки, няколко лъскави каки за маркетинг и ПР, има служебни мерцедеси за шефовете, и т.н. - тези разходи изяждат нетната печалба и може да работят с надценка 50-100% на това, което произвеждат или препродават, пък накрая нетната печалба да не е голяма.

# 272
Здравейте,живяла съм в Надежда 3 и Надежда 6 - инфраструктурата е добра - в близост е осма поликлиника,на улицата зад метростанция Надежда има детска градина с яслени групи,има и други ДГ в квартала и влизането в тях е постижимо.Училища също има,но са си с репутация на квартални,при желание за елитно училище след 7 клас- в квартала няма.Магазини много и различни - почти всички вериги са представени - Била на Бели Дунав и Хан Кубрат,Лидл,Кауфланд и Фантастико в близост до общината,има и квартални магазини.Към Северния парк има и ЦБА и още една поликлиника.Все още не са плътно застроени всички междублокови пространства,но паркирането става все по-трудно.Има нов многоетажен паркинг в близост до метростанция Надежда ,дали е платен,не знам със сигурност.

# 273
Здравейте, моля за вашето мнение относно плюсовете и минусите за този парцел
https://m.imot.bg/details/1r165581283860385
Ако има и някой който е от този район ще е супер.
Брокерът казва че виза няма, малко странно като се има предвид последната снимка от обявата. Канализация няма също. Гледката обаче е уникална…

# 274
Визата е от 2006 г., така че вероятно е изтекла (не съм сигурна, но май има някакъв срок да се случи проектирането).

Аз с такава денивелация не бих взела парцел, дори за вила. Как ще си направиш полянка за децата, например? Да, знам, че може евентуално да се терасира, но пак не е същото.

Не съм специалист ВиК, но за ямата дали няма да е проблем денивелацията? Знам ли, само си разсъждавам, дилетантски.

# 275
Здравейте, моля за вашето мнение относно плюсовете и минусите за този парцел
https://m.imot.bg/details/1r165581283860385
Ако цената не ви е висока, намирам само плюсове на парцела. Хубаво е, че е на две улици и строителството ще бъде улеснено, може частично да се насипе, другото да се терасира. Денивелация от около 5-6 метра не е неопределима.

# 276
5-6 метра са 2 етажа на сграда. Пиша го, за да си представим по-разбираемо.
Иначе колкото си по-нависоко, толкова гледката е по-чудна.

# 277
Североизточен склон, зимата може и да ви огрява покрива за два три часа ако вдигнете двуетажна.

# 278
  • София
Баир е. Идете вижте на живо. Имаме вила на тераси, хем къде, къде по - лек наклон. Ами цялата къща е в стълбища. Не  че нещо, ама баща ми крак като счупи не можа да се прибере изобщо там, Отделно децата като бяха малки все си на тръни с тия стълби... Та вижте колко е наклона, Последно, защо толкоз години не е построено  там нищо Thinking

# 279
За обявата на парцела: гледката е най-големия плюс, наклона най-големият минус, терасирането на двора е красиво но скъпо в сравнение с това да имате готов равен терен. Вижте за свлачища, викнете някой който разбира с вас на огледа, вижте какво има наоколо в съседните парцели, 5-6 метра са доста, за отводняване също трябва да мислите че като тръгне водата от горе при такъв наклон ще е силна. Гледката ок, но сигурността заради наклона + оскъпяване на строителството не е ок за мен. Вероятно има причина за изтеклата строителна линия без да е започнато нещо на терена, дано да не е свлачище, от него спасение няма.

# 280
Живеем малко по-нагоре, по Монтевидео, вече 2г.
Не мога да повярвам за толкова кратко време самата улица колко много се промени, ние сме млади хора и основното за нас беше като се местим да имаме наблизо училища, градини, болници, транспорт и така нататък....
Покрай метрото наистина изникнаха доста блокчета, обаче за момента не се чувствам все едно съм в Лозенец 😀 ние също сме метнали око на сградата още откакто се строеше, обаче не мога да навия мъжа ми...

Здравейте, някой има ли поглед над тази сграда? В Овча Купел до бъдещия парк Кукуряк. От гледна точка на качество.
https://m.imot.bg/details/1c171909176452103

# 281
Голям фен съм на апартамент с двор/градина. Дори и малките дворчета тип веранда създават страхотно усещане за простор и свобода. Въпросът обаче е каква ви е настройката за отдалечен квартал, какъвто е Панчарево. Имате ли деца? На каква възраст са. Как биха се придвижвали, когато са достатъчно големи за да излизат сами.  С градски транспорт или вие ще ги карате когато и където се налага. Къде сте живели до момента. Ако е в по-централна част на града, контрастът може би ще е доста силен и ще има нови неща, с които ще трябва да свикнете.

и ние с ММ мислихме за такъв дом. Гледахме в Манастирски ливади. Колега се премести там в такъв апартамент с мини двор. Затворени комплекси все. Каза, че жена му искала там заради детето - било сигурно, затворен комплекс, катерушки, селска идилия. Детето им скоро ще е ученик. Вече не им е толкова идилично, понеже единият ще се наложи да е шофьор на това дете.

# 282
Не мога да повярвам за толкова кратко време самата улица колко много се промени, ние сме млади хора и основното за нас беше като се местим да имаме наблизо училища, градини, болници, транспорт и така нататък....
Покрай метрото наистина изникнаха доста блокчета, обаче за момента не се чувствам все едно съм в Лозенец 😀 ние също сме метнали око на сградата още откакто се строеше, обаче не мога да навия мъжа ми...

Здравейте, някой има ли поглед над тази сграда? В Овча Купел до бъдещия парк Кукуряк. От гледна точка на качество.
Скрит текст:

Къде видя хубав транспорт по Монтевидео? Училища, детски градини, болници... колко училища да има в района? Хайде, някоя ДГ частна може и да има и една държавна. Болници, кои точно ?  Има само един Университет и една спирка на метро. Това са по-важните обекти. Магазини има ли, или ходите до Овча купел 1?

# 283
Автобус 102 стига до хотел Хемус, околовръстно е " ей там", метрото е излишно, 73, 60 също, 59 не го ползвам, но също спира пред вкъщи, 111, 204 също.
Детски градини срещу вкъщи само, има две- частна и държавна. До нас е и детска ясла.
Училището първото, за което се сещам е над НБУ, другото е до метростанция Мизия, 66то също, на Любляна.
Аптеката е през улицата, най- близката, по Боряна не знам още колко има. Доверие е "зад нас". А за ходенето до магазин, ходя дори и до Красно село, когато търся нещо точно, до моловете също. Билата е до НБУ иначе, спиди, еконт също.

Скрит текст:

Къде видя хубав транспорт по Монтевидео? Училища, детски градини, болници... колко училища да има в района? Хайде, някоя ДГ частна може и да има и една държавна. Болници, кои точно ?  Има само един Университет и една спирка на метро. Това са по-важните обекти. Магазини има ли, или ходите до Овча купел 1?

# 284
ее, или си близо до 111, или до 102 , цялото Монтевидео е няколко спирки на рейса. Даже на студентите не е удобно, трябва да  ходят пеша до метрото. Една Билла и няколко малки магазинчета. В 66-то ще си дадеш ли детето?

Общи условия

Активация на акаунт