Обсъждане на имотни обяви - 35

• 43 092
  • 796
  •   1
Отговори
# 360
Exter, точно тя. Но наистина снимката е стара. Брокерът ми каза по телефона, че е 80 квадрата чиста площ и 15 квадрата общи части. Ще се разходя да го видя.

# 361
Откъм площ е ок - да, много по-добре е повече, но се свиква и в тези. Ние 8 години живяхме точно в 85 чисти и ни беше ок. Доста по-тесни и с по-кофти разположение има. На мен ми е странно обаче хем 25 кв. дневна/хол, хем толкова тясно да изглежда, при нас беше към 30 и поема много по-голяма кухня, голяма трапезна маса и голям диван. Откъм локация не мога да коментирам, аз за себе си не бих го избрала, но за други е предпочитана - така че според предпочитанията.

# 362
Това с печката на терасата е жалко. Диванчето е все едно ще живеят там максимум 2-ма малогабаритни. При положение, че и в ИКЕА има стандартни гардероби, но с надстройка, това там дето е сложено не става за нищо. Преустройство на целия кухньохол + нови мебели за двете спални. Подът е възможно най-евтиния ламинат...

# 363
То всичко е направено максимално бюджетно, не е само ламината. Но за много хора това е ок и е субективно, затова и не го коментирам. Ние също си оставихме настилките в двата апартамента (бяха направени до ключ, съответно използвали не кой знае колко скъпи материали и то през 2010 г.), а до момента няма никъде нито издуто, нито повредено. Не ми е чак такава драма и аз не бих ги пипала, но на мен лично ми се вижда висока цената, най-малкото що се касае до район.

# 364
Да, така е, има го субективния момент. Но тук и прехода изяжда от полезността на дневната, т.е освен локацията и разпределението е компромисно, едно лошо разпределение "изяжда" много от площта- уж имаш, а всъщност нямаш нищо.

# 365
Да бе, тая печка на балкона е ужасно неудобна - поне бокса да беше от страната на балкона, ама той е от другата страна. Трябва през цялата дневна да тичаш с цвъртящия тиган от печката до мивката.
Трябва да се развали готовата вградена кухня, за да се намери място за печката и котлоните там, аспиратор да се сложи.... абе пак ремонт, с две думи.
Или да го купи някоя млада двойка, която не готви и яде само навън.

# 366
  • София
Печка лесно може да се вгради в кухнята, не е голяма драма. Стига да са оставили изход за аспирацията Grinning
Гледал съм ги двете сгради там, изглеждаха качествени, но нямаше голям избор и не съм гледал детайлно. Реално наоколо има всичко, мястото е на втора линия и по брокерски е комуникативно, но същевременно тихо място Grinning Южната страна няма шумен булевард, гола поляна си е и има място за нови сгради.

Единствен минус е разстоянието до метрото. Метростанция Люлин е покрай Силвър център и през паркчето /около 10 мин./, а метростанция Западен парк е по-далеч Blush

# 367
Аз комин по проект не виждам. И има доста сгради без комини и възможност за връзка към въздуховод, само с аспиратор на филтри. И говорим за сравнително нови сгради. Вкарване на фурната във вече наличната конфигурация, може и да изглежда лесно, но на практика не е. Става рязане, мазане и час по труд и техника. Накрая има нещо понатаманено за над 200 000 евро.

# 368
  • Бургас
Абе не знам, но да направиш кухня по този начин ми се вижда изключително идиотско. По-добре я остави неоправена. Не вярвам в нова кооперация да липсва въздуховод в планирано място за кухня. Кой в днешно време прави кухня без печка и приема това за нормално?

# 369
И аз това съм се питала, но веднъж имах клиент с апартамент в Младост (ново строителство) и нямаше комин. Беше партер, от който се излиза на двор и никой на това ниво апартаменти нямаше комин. Сигурно са изключения тези места, но е добре да се внимава, особено като се дава торба с пари.

# 370
  • София
Като гледам, печката е чисто нова и няма нито едно обичайно петънце по стена и прозорец от обичайното цвърчене на пръжките в тигана Grinning Не вярвам да няма вентилация, но може и така да е. Ако локацията беше друга, едва ли щеше да се гледа това. Даже не е основание за корекция на цената Confused

# 371
Тази печка е била вградена, вижда се, че не е стандартна, вероятно на някого му е хрумнала великата идея да отиде на терасата. Според мен е даван за краткосрочен наем или не е използван въобще.

# 372
  • Бургас
Разгледах внимателно архитектурния план. В него печката е планирана в най-десния край на кухнята. Но на стените не видях никакви комини - нито за отопление, нито за вентилация.
Възможно е и това да е преначертан план, но едва ли - вероятно е оригиналният от строителя.
Ако липсва комин е кофти. Това означава, че или трябва да се сложи абсорбатор, или печката да си стои на терасата, като се изведе въздуховод навън, или цялата кухня да се пренесе на терасата.

# 373
И аз гледах архитектурния план - действително трябва да има комин в края на кухнята. А за малка кухня, ако аз не бъркам, съгласно архитектурния план, би трябвало да е 3.40м, не ми се вижда малка. Не знам дали може в колонния шкаф да се включи печката. Все пак си е кухня на икеа - тип метод.

# 374
  • Бургас
Ами те вместо печката реално са сложили този шкаф, защото няма място за нищо.
Но на печката отгоре има и котлон - т.е. това е модул, в който хем е вградена фурна, хем е вграден котлон.
Иначе фурната може да се вгради в колона тип "метод", но какво ще правиш с котлона и най-вече липсата на комин?

Общи условия

Активация на акаунт