Обсъждане на имотни обяви - 35

• 43 064
  • 796
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Овча купел МС Мизия или Кръстова вада?
Колкото прост изглежда този въпрос, толкова е и сложен.
Не бих изключил и двете на първо четене.
Ако е на самия Черни връх, бих пасувал - той стана хубав градски булевард след ремонта, но и крайно натоварен без значение делник, празник, пик, лято.... На втора, трета линия, обаче, бих проверил. Крайно навътре - не.
Монтевидео си е вътрешно-квартална улица без отчетлив транзитен трафик, а наличното метро си е голям плюс.
И двете места ще са атрактивни строителни зони още дълго време.

# 421
Дали това е апартамент в онази сграда, която дълго време е била в застой и скоро бързо са я довършили( имаше такъв коментар за строеж близо до  хотел Вега? 
  "....... слънчев двустаен апартамент с чиста застроена площ от 61кв.м. в сграда с акт 16, разположена на изключително комуникативна лаокация (ул. Проф. Христо Данов- зад хотел "Вега и магазин "Фантастико"). Непосредственият достъп на бул. "Г.М. Димитров" и ул. "Н. Габровски", както и разнообразния градски транспорт са само част от предимствата на района! Жилището е изключително слънчево, ориентирано към вътрешен двор и има следното разпределение: коридор (5,4 кв.м.), дневна с трапезария (22кв.м.), кухненски бокс (5,7кв.м.), стая(15,4кв.м.), складово помещение/мокро/(3кв.м.), баня (4,4кв.м.) Отоплението е предвидено на ток! Възможност за паркиране във вътрешния двор на сградата (!!!контролиран достъп!!!) "
https://www.yavlena.com/bg/144475

# 422
  • София

И на двете места - само ако ми ги подарят.

# 423
Колкото прост изглежда този въпрос, толкова е и сложен.
Не бих изключил и двете на първо четене.
Ако е на самия Черни връх, бих пасувал - той стана хубав градски булевард след ремонта, но и крайно натоварен без значение делник, празник, пик, лято.... На втора, трета линия, обаче, бих проверил. Крайно навътре - не.
Монтевидео си е вътрешно-квартална улица без отчетлив транзитен трафик, а наличното метро си е голям плюс.
И двете места ще са атрактивни строителни зони още дълго време.
Аз съм за Мизия, струва ми се по-ниско застрояването като цяло на  квартала. Около Черни връх само сгради гиганти. Кръстова вада има и части далеч от метрото. Там си мисля, ще стане след време същата гъчканица, като Черни връх.

# 424
За мен Мизия си е напълно ок. Има всичко, има и магазини, и детски градини, и училища. Ако си близо до метро - 15 мин. до център, директно и без смяна на линии, което аз лично оценявам като супер удобство. Вече зависи от сградата по-скоро.

# 425
  • София
А защо е толкова важно метрото?
Освен него има и други видове гр. транспорт.
По мои наблюдения повечето, купили  НС разполагат и с кола/коли и не слизат от тях.

# 426
Директното метро, което е в близост до жилището си е голям плюс и няма нищо общо с останалия транспорт. Тук-там може и да има някоя читава линия, но повечето са мизерни, мръсни и особено лятото - без климатици. За друг може да не е важно, за мен е важно и шофирането ежедневно ми е допълнителен стрес, на този етап мога и без него.

# 427
  • София
Тенденцията е да слизаме от колите, те са вредител и пречка, особено в големи и стари градове които са планирани в други епохи.
Не е тайна за никого тук, че вървим няколко десетилетия след цивилизацията, но пък поне пътеката е утъпкана и ясна.
Не голям, а огромен плюс е метрото. Ограничения към автомобилния трафик ще има неминуемо както откъм забрана за стари автомобили, така и откъм скъпо паркиране.

# 428
Тенденцията е да слизаме от колите,

Не голям, а огромен плюс е метрото. Ограничения към автомобилния трафик ще има неминуемо както откъм забрана за стари автомобили, така и откъм скъпо паркиране.

Not in my lifetime.

# 429
  • София
Е, няма да си коментираме възрастта тук, не е това идеята.

# 430
Не си коментирам възрастта, а изразявам скептицизъм, че подобно нещо ще се случи в обозримо бъдеще в България. Въпрос на манталитет. Идеята, че с кола си нещо повече от простолюдието в градския транспорт.
Много пъти сме коментирали и безумията на ГТ, като човек, ползващ ГТ почти непрекъснато, ги знам по-добре дори от повечето други коментиращи. 

Конкретен пример - 2 линии на ГТ, с които можеш да стигнеш до метро за 5 мин. (3 спирки). И не само до метро, а и до още други линии на ГТ (автобуси). И двете линии са през 1 мин. (водят се един друг), след което 15 мин. няма нито едно превозно средство. И това не изисква особено много пари.

# 431
При Мизия е същата работа. Сутрин 59/60/73 идват през 1-2 мин., след което 10-15-20 може да няма нищо.

# 432
Наземният транспорт освен, че е много мизерен в повечето случаи, е и много бавен, освен ако не пътуваш с някоя линия, за която има бус лента, или с трамвай. Но дори и тогава има светофари , на които докато чакаш можеш пуловер да изплетеш. Така че метрото е 100 по-добре, за съжалие покритието му е малко.

# 433
Наземният транспорт освен, че е много мизерен в повечето случаи, е и много бавен... .

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bodachi-na-avtobusi-v-stolichn … azpisaniya/137391

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/rusinova-ima-realen-shans- … -6-meseca-2389587

Като ползващ ГТ, съм абсолютно съгласна с мненията от линковете. 3 пъти съм падала в ГТ, при това единият път от седалката, без тролеят да кара с особено висока скорост. И винаги се държа поне с 1 ръка, старая се да е с две, ако е възможно. При засичане от кола, което се случва често, шофьорът набива спирачки, и вътре става страшно. Знам и за конкретен случай, от пострадал, озовал се в Пирогов с 3 смачкани гръбначни прешлени, когато шофьор на автобус е "летял" през легнали полицаи.

# 434
Нямаше да се налага да карат като бесни ако не се образуваха нечовешки задръствания от автомобили. Хайде поне за 10г българина се научи да не кара в бус/аварийна лента макар, че все още има глупаци, които го правят. Единствения начин да научиш ганьо да ползва ГТ е като му скъсаш гъза от глоби, такси и данъци, които да му смачкат егото и манталитета, та да се освести и да се качи на ГТ. Никъде на запад няма такова чудо, всеки втори да е с 2-3 коли. Това не е базово право и нужда, колата на запад е лукс. Който иска да му е даденост да ходи в щатите където замисъла е друг. Според мен ще ни натискат да разкараме стари автомобили и да редуцираме автопарка или поне ще демотивират ползването на автомобил в центъра и широкия център чрез стабилни такси.

Общи условия

Активация на акаунт