Обсъждане на имотни обяви - 35

• 43 033
  • 796
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Според "Повелителя на изолациите" - ММ саниране с вата е двойно по-скъпо от това с най-качествения фибран. Точни цени не може да каже, зависи от много неща. Тежестта е друг проблем, подтвърди писаното от Мандаринка.

# 556
Паспортизация е задължителна при предаване на сгради след 2007г
Едва 2015г е прието, че при стоеж на нови сгради изолацията не може да е по-малко от 8см за тухлени и не по-малко от 10см за панели .
 Т.е  от 2007 до2015 НС е каквото-такова

# 557
https://m.imot.bg/details/1a172370533739469

Оставям тук, без да коментирам.

# 558
Цената е такава заради телевизора.
Това все пак е голяма антика.

# 559
  • София
С каква идея пускат такива обяви? Не ми хрумва много, освен да вдигат изкуствено цената за района и други завишени да идват някак нормално. Това ли е?

# 560
Като нищо.
Този номер масово се практикува от брокерите.
Все пак от оценител знам, че така добиват представа за цените в района.

# 561
Цитат
Т.е  от 2007 до2015 НС е каквото-такова
Всъщност не е така.  И тогава и преди това сградите са отговаряли на нормативните изисквания актуални към момента на издаване на разрешението за строеж.
Мисля си, че се надценява т.н. паспортизация от хора, които  не са виждали наживо технически паспорт.
За сведение - представлява 5-6 страници, които обобщават основните техническите характеристики на елементите на строежа свързани с изпълнението на основните изисквания, инструкции за експлоатация, обслужване, обследване, поддържане и ремонт и отразява всички извършени строителни и монтажни работи след въвеждането на строежа в експлоатация. Технически паспорт се съставя както за нов строеж, така и за съществуващ такъв. Съгласно Наредба № 5 съществуващ строеж е този, който е въведен в експлоатация преди 2007 г.
До 28.12.2008 г. имаше облекчен режим за съставяне на технически паспорти на сгради въведени в експлатация преди 01.01.2007 г., за които е упражняван независим строителен надзор.
Реално може да го състави всеки техничеки грамотен човек, който разполага с проектите по всички части на сградата, но  трябва да се подпише от лицензирана фирма за независим строителен надзор Simple Smile.

# 562
Като нищо.
Този номер масово се практикува от брокерите.
Все пак от оценител знам, че така добиват представа за цените в района.

Не мисля, че целта тук е такава. Не знам дали има много обяви в района, а и е малък, би трябвало от първи поглед да ти стане ясно, че не е топ. По-скоро някой е решил да продава, но не е сигурен и иска да види дали някой ще му плати цената. На мен ми изглежда реална обява.

# 563
Гаража не го показват обаче. (за 155000)

# 564
Гаража не го показват обаче. (за 155000)

Ами той се продава отделно, може би си има отделна обява за 60-70 000 евро.

# 565
По обявата не разбрах с какво ще се отопляват и защо няма газ, както много нови къщи в района? Никак не одобрявам само една опция за отопление, но на такова място, където може да няма ток с дни би ми било непосилно да се примиря. Та там дори опция за слънчеви бойлери няма.
Как стои въпроса с охлаждането?
Има ли канализация?
''Любимото'' ми  ''озеленяване ''' с дървета буквално  пред прозорците. Мерси.
Как стои въпроса със снегопочистването до комплекса и от последната къща до входа?
Що за правила има в този комплекс, що за такси, що за охрана и подлежи ли всичко това на едностранна промяна?
Къде паркират гостите? Има ли навеси за колите или ще се налага да се чистят от лед и сняг, а лятото ще е неприятно да се седне в напечената кола? Има ли опция за зареждане  различна от опънати от къщата кабели?
Къде ще се съхранява градинския инвентар-мини снегоринче,  косачки, барбекю, системи за напояване, компостер.....?
Къде ще играят/карат колело /тичат децата?

Стиропорът ''пие''вода и гори!

Сигурно е моя грешка защото не искам да  вярвам да е възможно , но не видях как и къде е предвидена вентилация за баните и за кухните.

И на мен не ми е ясно за отоплението а в къща си е по-студено отколкого в ап.
Видях тази снимка на други къщи там какъв вид външна изолация са направили?Само виждам че е бяла.
https://evtindom.eu/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5-% … %B8/relax-village

# 566
"Към имота има и гараж", той имотът е гараж с тия 33 кв.м. Grinning

# 567
Абе тези къщи някакси никакви ми изглеждат. Като нещо правено недоправено. Все си мисля, че ако човек няма възможност да си купи хубава къща, по-добре апартамент за тези пари.

# 568
Или  партер с двор. Наши познати взеха на скоро. Хем си ползваш удобствата на градската среда, хем имаш простор, който класическата тераса тип балкон не може да даде.

Друг вариант са редови къщи, ако се намери  на изгодна цена и с хубаво дворно пространство (:

# 569
Те ако са редови, значи че дворът ще е малък. Иначе няма да са редови Simple Smile според мен

Общи условия

Активация на акаунт