Осигуряване на 4 часа

• 4 487
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
Е колко пари вземаш болничен за месец, като те осигуряват на 4 часа?

# 16
  • Пловдив
Еее, то не зависи ли от сумата? Ако ме осигуряват на 1500лв примерно, дали ще съм на 4 или на 8ч сумата за платения отпуск и при болничен нали ще еднаква?

# 17
Еее, то не зависи ли от сумата? Ако ме осигуряват на 1500лв примерно, дали ще съм на 4 или на 8ч сумата за платения отпуск и при болничен нали ще еднаква?
То тогава и майчинството ще е минималното, по-малко няма как. Аз не съм чувала да дават половин майчинство (не съм запозната).Мисля че няма такава опция половин майчинство, единствено стажа дали ще достигне. Трябва и 1 година общ стаж(на 8 часа) , ако не е работила на договор преди или друга работа трябват 2 години на 4ч.
 Така ли е?

# 18
Стажа за пенсия се намалява наполовина.
Но, ако се налага да работи само по 4 часа, тогава е вариант.

# 19
То за пенсия е ясно. Въпроса е за майчинството. Тя да си вземе майчинство до пенсия има време.

# 20
  • Пловдив
За авторката на темата не знам, но аз, (цитирате мен), отдавна съм минала майчинството, а за пенсия, така или иначе, стажът няма да ми стигне, дори и да бачкам до края на 8ч. Просто 90-те беше така - или бачкаш и се плаща "на ръка", или нямаш работа...
Питанката ми е за платен отпуск, болнични и евентуално обезщетение за безработица, да не се налага, ама знае ли човек...

# 21
  • София
За обезщетение ще те смятат 24 месеца назад, т.е. ако все на 4 часа се осигуряваш ще е малко

# 22
  • Пловдив
Не зависи ли от сумата, питам?
Каква е разликата, ако те осигуряват върху една и съща сума, но в единия случай на 8ч, а в другия на 4? Това ми е въпросът.

# 23
  • София
Каква е разликата, ако те осигуряват върху една и съща сума, но в единия случай на 8ч, а в другия на 4? Това ми е въпросът.
не зависи само от сумата, а и от това колко трудов стаж има, а при 4 часа той е на половина

# 24
За майчинство се гледат осигуровките, не  стажа.

# 25
  • София
За майчинство се гледат осигуровките, не  стажа.
така е, ама Джи пита за БТ не за майчинство, каза че отдавна го е минала

# 26
За болничен работодателят изчислява брой часове, които е трябвало да отработите и ги сумира, за да види колко дни реално ви е нямало.
Болничният зависи от заплатата.
Отпуската при 4 часов работен ден е в същия размер като при 8 часов - 20 дни. Обаче ако минете на 3 часов вече ситуацията е различна, така че си гледайте договора.
За обезщетение за безработица няма да се класирате изобщо. Там се иска да имате поне 18 пълни месеца по 8 часа за последните 2 години. Вие за две години ще имате само 12 пълни месеца, понеже сте работили на половин работен ден.

# 27
За болничен работодателят изчислява брой часове, които е трябвало да отработите и ги сумира, за да види колко дни реално ви е нямало.
Болничният зависи от заплатата.
Отпуската при 4 часов работен ден е в същия размер като при 8 часов - 20 дни. Обаче ако минете на 3 часов вече ситуацията е различна, така че си гледайте договора.
За обезщетение за безработица няма да се класирате изобщо. Там се иска да имате поне 18 пълни месеца по 8 часа за последните 2 години. Вие за две години ще имате само 12 пълни месеца, понеже сте работили на половин работен ден.
Днес успях да говоря с тях. Вече ще съм на 8 часа. Ще ми удържат от заплатата другата половина за осигуровките.

# 28
В такъв случай трябва да подпишеш допълнително споразумение, тъй като работните ти часове официално се увеличават. Внимавай да не ти сложат нов 6месечен изпитателен срок в това споразумение, защото ще имат инструмент да те махнат веднага.

# 29
Как така ти ще си плащаш половината осигуровки?!
Защо търпите подобни безумия?

Общи условия

Активация на акаунт