Осигуряване на 4 часа

• 4 495
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
  • София
какви са тези работодатели, който не желаят да плащат едни елементарни осигуровки? всеки си знае причините защо би търпял, но със сигурност тук няма никаква уважение към вас

# 31
То е незаконно. Не става дума за уважение.

# 32
  • София
казвам го защото авторка по горе пише че и влизали в положение.. да, ама не! има такива тарикати дето си мислят че нищо не ги лови, правят каквото си искат, защото няма качествен контрол

# 33
...правят каквото си искат, защото няма качествен контрол

По-скоро защото има кой да се хваща на номерата им.

# 34
Как така незаконно? Може ли да ми обясните?

# 35
След като работиш на 8 часа трябва да си осигурен на 8 часа и това е задължение на работодателя. Не ти да си плащаш осигуровките на 4 часа, а той на другите 4.

# 36
А разбрах, че тя ще работи 4 часа реално, а ще я осигуряват на 8. Затова е за нейна сметка...

# 37
А разбрах, че тя ще работи 4 часа реално, а ще я осигуряват на 8. Затова е за нейна сметка...

Работя на 8 часа. До сега ме осигуряваха на 4 часа, но си работя 8 часа.

# 38
Ами незаконно е това. А още по-незаконно е да те карат ти да си плащаш осигуровките.

# 39
Ами незаконно е това. А още по-незаконно е да те карат ти да си плащаш осигуровките.
Това е така. Аз малко омесих двете питания и на Джи .. и така се получи Simple Smile
Но да, супер нагло е от тяхна страна.

# 40
Това е така. Аз малко омесих двете питания и на Джи .. и така се получи Simple Smile
Но да, супер нагло е от тяхна страна.
Днес ми казаха, че осигуровките на 8 часа са 382 лв, търсих в интернет, но нищо не намерих. Толкова ли са по принцип?

# 41
Зависи на каква сума те осигуряват.

# 42
Осигуровките са процент, зависи на каква сума те осигуряват. Освен това част от тях са за сметка на работника, а друга част за сметка на работодателя. Ти като си изявила желание да се осигуряваш на пълен работен ден/по-висока сума, ще плащаш и двете.

# 43
  • София
Има калкулатори, в които като си сложиш бруто / нето показват осигуровки. Ако не се лъжа.. те са около 41% от брутото, като реално се делят между работодател и служител.

Според мен като ти дадат фиш за заплата, ще можеш да се ориентираш по него.

# 44
Така като чета, не ми се вярва някога да е виждала фиш за заплата. Освен това съм почти сигурна, че осигуровките ще са върху близка до минималната заплата, останалото на ръка. И майчинството пак ще е мизерно...

Общи условия

Активация на акаунт