Паническо разстройство - 62

• 37 254
  • 868
  •   1
Отговори
# 105
Някой взимал ли е Релакситера?

# 106
Здравейте! Неведнъж съм писала тук във форума. Моя проблем започна преди 2 години. Карах ковид, а месец по-късно започна моя ад. Паник атаки, които продължиха около месец. След това започна страх, че имам някакви последици от ковида и постоянно ходене на лекар. Проблем така и не се откри здравословен. Стигах 2 пъти до спешното , а там ме уверяваха, че съм получила нервни кризи. Пропуснах да кажа, че съм на 21. Обиколих почти всички видове лекари, правих скенер на бял дроб, на глава , а също и ямр. На главата излезе нещо, което обаче двама неврохирурзи потвърдиха, че е нищо и е безопасно. Казаха, че имам нужда от психолог, а те не могат да ми помогнат. В общи линии всичко казват, че е наред със здравето ми. Обаче аз не се чувствам така. Постоянно имам физически симптоми . Главата ми се мае, вие ми се свят, боли ме главата и всякакви такива. Аз наистина постоянно мисля лоши работи и имам голям страх от смъртта. Но това е провокирано от симптомите, които имам и се получава един порочен кръг. Моля ви, дайте мнение. Благодаря!!!

# 107
Здравейте какво вие мнението за флуанксол как се понася според вас в комбинация с ципралекс

# 108
  • Швейцария
Почти всички в темата пием Флуакнсол заедно с някакъв АД. Това е стандартна терапия.

# 109
Почти всички в темата пием Флуакнсол заедно с някакъв АД. Това е стандартна терапия.
има ли странични от него аз бях само на ципралекс днес ми включиха и флуанксол незнам какво да очаквам което е плашещо за мен Sad

# 110
  • Швейцария
Той се дава в такава ниска доза, че няма никакви странични ефекти. Нормалната доза е 4 мг, а за ПР се дава до 1-2 мг, даже по по-малко.

# 111
Аз в момента съм на Флуанксол и Ципралекс. Започнах с Флуанксола и нямах никакви странични ефекти

# 112
На мен невролог ми го препоръча като алтернатива на сср АД, но като чета оставам с впечатлението, че страничния му ефект са килограмите. Той защо се изписва винаги към друг АД, не може сам  да се пие?

# 113
  • Швейцария
Може. За килограмите да, но зависи колко е висока дозата, а и всеки човек различно реагира. Аз лично качих доста, въпреки че пси упорито настоява, че при такава ниска доза не може да е от него.

# 114
Хипохондрията пак почва да ме тресе. Вчера разбрах за познат, който е с открит рак на белия дроб без почти никакви симптоми до момента на откриването и пак съм във филма с това задъхване на моменти при мен.
На косъм съм да отида на снимка..

Флуанксол съм пила, без никакви странични ефекти. Така като гледам как вървя май пак ще го започвам....

# 115
  • Швейцария
И аз в момента съм в серия...Тревожност голяма заради започване на ново работно предизвикателство и то почасово, без изобщо да е на живот и смърт, нито пък да имам финансова нужда. Просто сама се набутах в този филм, уж да имам занимание и да се разсейвам. А то какво се получи...Вчера цял ден ми е свит стомаха, все едно 5 изпита наведнъж ще държа. Оф, колко ме е яд на себе си. Не може ли като нормалните хора да върша нещо без да изпадам в ужас и да си рисувам катастрофални картини в кухата глава...

# 116
Jenny, и аз това се питам. Дали ще съм нормална отново и радваща се на живота? Ще има ли ден без да ме боли нещо и без да мисля глупости? Ще изпитам ли пак удоволствие от нещо.. направо вече сама не се понасям!
И аз искам да сменя работната позиция точно, защото ми е супер скучно и еднообразно, но пък ми е спокойно. И от друга страна знам, че направя ли го като се познавам после ще съжалявам....

# 117
  • Швейцария
Камилче, аз лично като се познавам каква съм паника, бих си останала на скучната работа. Може ти по-добре да се справяш от мен с новите неща...На мен тази позиция ми е по специалността, но точно в тези задачи нямам особен опит. И съм при най-добрата ми приятелка, а не при някой непознат. Вчера я чаках да се обади да даде фийдбек за едни документи и направо треперех. Кръвно вдигнах от притеснение. Ако си като мен...по-добре си стой на сигурната работа, какво да ти кажа. Щом имаш рутината и си обиграна, какво по-хубаво от това. Аз си мислех, че заради едното нищо ще ме тресне някой инфаркт.

# 118
Паника съм с новите неща за съжаление и то голяма! Определям се като кон с капаци. Държа си моето и рядко влизам встрани с нови начинания било то в личен и професионален план.. Като започвах някога сегашната ми работа си спомням, че отключих страхотна тревожност и пак бях на Ксанакс и АД... С годините станах много добра в това, което правя и въпреки това все още изпитвам огромна паника понякога... Имам страхотно разбиране и с началник и колеги, та май да си седя. Просто нали всеки психолог казва, че за хора с нашите състояния е добре да се опитват нови неща, да се скача в дълбокото и т.н. Аз обаче не смея.

# 119
  • Швейцария
Е, аз съм психолог и не мисля, че човек трябва да се насилва на всяка цена да си доказва колко е "нормален" и като другите. Хората са различни и трябва да се набляга на ресурсите, които имаш и нещата, които можеш най-добре, а не да се търсят такива, които ги няма и не ти отговарят на натюрела. Ние сме чувствителни, лоялни, емпатични и това може да е голям плюс и да предразполага хората, дори и в работата. Да се правиш на нещо, което не си, аз не подкрепям и не смятам, че това може да те направи щастлив.
Аз в предишната си работа водех семинари за служителите. Винаги започвах с това, че им казвах, че имам тревожност и се надявам да проявят разбиране. Имаше невероятен успех, всички идваха да ми споделят, че и те така се чувстват, но никога не са смеели да го кажат. Семинарите бяха запълнени до дупка. В началото пиех Диазепам, а после ми стана толкова приятно, че не се и сещах за него.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 09:58 от JennyBG

Общи условия

Активация на акаунт