Паническо разстройство - 62

• 37 319
  • 868
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Неведнъж съм писала тук във форума. Моя проблем започна преди 2 години. Карах ковид, а месец по-късно започна моя ад. Паник атаки, които продължиха около месец. След това започна страх, че имам някакви последици от ковида и постоянно ходене на лекар. Проблем така и не се откри здравословен. Стигах 2 пъти до спешното , а там ме уверяваха, че съм получила нервни кризи. Пропуснах да кажа, че съм на 21. Обиколих почти всички видове лекари, правих скенер на бял дроб, на глава , а също и ямр. На главата излезе нещо, което обаче двама неврохирурзи потвърдиха, че е нищо и е безопасно. Казаха, че имам нужда от психолог, а те не могат да ми помогнат. В общи линии всичко казват, че е наред със здравето ми. Обаче аз не се чувствам така. Постоянно имам физически симптоми . Главата ми се мае, вие ми се свят, боли ме главата и всякакви такива. Аз наистина постоянно мисля лоши работи и имам голям страх от смъртта. Но това е провокирано от симптомите, които имам и се получава един порочен кръг. Моля ви, дайте мнение. Благодаря!!!
Ами мнение, не ги мисли толкова нещата, въпреки че знам, че не е лесно.
Ходиш ли на психолог, пиеш ли някакви лекарства или добавки ?

# 121
Здравейте!
От 2 години мъжът ми всяко лято получава някакви паник атаки . Преди това не е имал такива състояния и не знаем какво може да е . Започна кято силно притеснение,сърцебиене,не може да диша,потене. Викали сме дори линейка биха му успокоително,но не се повлиаваше,започна да пие успокоително Ривотрил и нещата се нормализираха,всичко това се случи в Чехия,, сега сме си в Бг и днес докято е на работа отново му се случи ,тук приема Клонарекс. Възвожно ли е да има някаква паник атака от горещината,защото му става зле само в летния сезон

# 122
Здравейте група пак съм аз. Как се справяте с дияриа на нервна почва

# 123
Ами аз пък съм в депрес защото работата ми е втръснала до безкрай, само ходя по интервюта, а и парите не са достаъчно. Не знам коя крайност е по- добра, но усетя ли дупката знам, че трябва да се размърдам.

# 124
Привет и от мен. Напоследък се чуствам една идея по-добре, съответно се размърдах напред-назад и не съм влизала във форума.
Напълно подкрепям правенето на кръвни изследвания...психиатърът ми каза, че почти всички пациенти с паник атаки са били на някакъв хранителен режим. Така, че ако пазите диети, постите, не се храните пълноценно ( както бях аз) е възможно  при стрес да правите дисбаланс на нервната система.
При мен се оказа, че имам няколко неща извън норма и откакто ги пия съм по-добре ( липса на калций, вит. Б, вит. Д). Правиха ми изследвания за инсулинова резистентност, и на нивата на кортизола- всичко е ОК. Снимаха ми и хипофизата- наред е.
Още си пия хапчетата за сърцето, но се надявам терапията да е повлияла добре и края на месеца да ги спра. Нивата на алфа, бета 1 и 2, и тета на мозъка влизат полека в някакви норми.  Според мен изкарах ковид март месец и от там тръгнаха нещата. Отделно и че дори с редовен цикъл съм си във възрастта за предменопауза. Имам намерение след 1-2 месеца, само малко да се позакрепя, да ходя на диетолог за да не се повтаря тази щуротия. Хамалогия си е с храната, но в крайна сметка този кошмар, от който едвам изплувам, не желая да се повтаря.

В тази връзка, Emiliq08990, намери си кардиолог, невролог и ендокринолог, които да ти пуснат всички необходими изследвания, за да се разбере от какво се чустваш така. Минерали, витамини, хормони. Едно да е извън норма, то влачи след себе си усвояването на още куп неща. 

Някой по-нагоре пита за летните жеги и паник атаките. Ми, да, според мен има общо, защото лятото се пие повече алкохол, яде се малко и непълноценно, спи се по-малко, а и слънцето възбужда нервната система. Така си мисля аз и си обяснявам моят случаи с "парализирането", което всички го определиха за паник атака.

# 125
  • София
Здравейте момичета и момчета, аз като цяло се справям, сутрин ми е по-тегаво. За мъжът, който пие клонарекс - това не е добре, иска се лечение, тоест антидепресант. Клонарексът не лекува, само успокоява, той е от групата на бензодиазепините, води до зависимост. Това за диетите и моята психиатърка го каза няколко пъти, при много хора водят до тревожност и психически проблеми, абе нож с две остриета. Въпреки че и аз няколко пъти отслабвам.

# 126
Има ли някой в групата, който се е излекувал от тревожност след лечение с АД? Аз пия вече втора година и се чудя кога този ад ще спре.

# 127
Как мина за вас днес денят. Аз не знам как не тупнах от жега цял ден. Главата блъска яко, потене и прибрах се и си викам я да си видя кръвното за моя изненада пулсът ми беше и двата пъти 60. Никога не ми е под 85. Тази жега съвсем ни обърква

# 128
Просто изведнъж стана много горещо, тялото трябва да се адаптира, но аз си знам, че цяло лято ще съм парцал. Пролетта пих Билкова кръв и дава енергия. Свикнахме последните 10 години юни да е дъждовен, а сега жега.

# 129
Да, аз си имам анемия и Билкова кръв всяка пролет ми влиза в действие. Вит д също ми е много ниско и него приемам+ магне б 6 и сякаш така нещата са една идея по-добре.

# 130
Има ли някой в групата, който се е излекувал от тревожност след лечение с АД? Аз пия вече втора година и се чудя кога този ад ще спре.
Има има. Много хора им отмина, и спряха и да влизат във форума. Аз само все още следя. Има излекуване, макар и не пълно. Да го кажем метафорично - остава белег. И при повече зор пак може да се отвори раната. Напълно не минава. Сега жегите при много хора влияят негативно, преди 10-на дена станах свидетел на първа ПА при човек, който никога не е имал, политик човек, но и него го удари. Бяха на слънце и раздаваха някакви брошури.

# 131
Аз за втора година се убеждавам, че през зимата вирея много по-добре. Дойдат ли жегите и се почва задъхване, сърцебиене, депресия някаква, тази лудница навсякъде от хора допълнително ме побърква...
Сега съм полудяла да си правя ретген на гръден кош и бял дроб. Даже още днес самоинициаативно мисля да отида.. Пак се усещам, че влизам в омагьосания кръг на хипохондрията Sad

# 132
Здравейте, може ли да ми препоръчате нещо билково за трудно заспиване( не всеки ден)?

# 133
gergana016, билковата кръв в каква форма я вземате?! Защото аз видях сироп, но тoй май е за деца.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 12:48 от akekina

# 134
Здравейте, може ли да ми препоръчате нещо билково за трудно заспиване( не всеки ден)?

Валидол, Мента глог и валериан, Алора, Седатон 5. На мен успокояващо преди сън ми действат и чай от мента или маточина.

Общи условия

Активация на акаунт