Паническо разстройство - 62

• 36 189
  • 868
  •   1
Отговори
# 840
И аз реших да спра алкохола напълно, въпреки че 1-2 чаши вино вечер мн ми помагат да заспя..
Засега оставам само на 5мг АД, добавките, които пия, спорт - ходя в планината, карам колело, скоро ще започна и танци.. и да видим какво ще става.

# 841
За н-ти път ме започнаха тревожността и съм решила че няма да пия лекарства. Започнах ги за 4 дни,но ми действаха мн зле.
Сега ходя на спорт, вземам добавки,магнезий,започнах психотерапия при клиничен психолог. И 2 седмици бях мн добре. Пих алкохол онзиден и пак 2 дни тревожности. Ще мине,но съветът ми е- без алкохол. Установих че на следващият ден мн влошава.
Поздравления на потребителя който го е спрял. И аз взех такова решение.
Магнезият мн добре действа,вземайте по 2т вечер. Отпуска.
Някой да е приемал 5нтр и по каква схема?

Подкрепям за магнезия. Няколко пъти пия вечер по 2 т. и спя доста добре. Аз започнах ГАБА от няколко дни, но все още нямам впечатления, за да споделя.

# 842
Та след като вчера реших да приема една таблетка Мелатонин, уж за по-добър сън... Ами не знам, дали пак аз си въобразявам, но имам чувството, че изобщо не ми повлия добре. Чух няколко добри отзива, уж няма странични ефекти и го продават без рецепта. Обаче след като го приех и си легнах, ме обвзе пак една тревожност, съпроводена от бучене в главата, трептене в мускулите, една скованост. Някак си просто лежах и наблюдавах всяка една реакция на организма ми и следях за неизправности, което само по себе си не е особено нормално. Всичко продължи близо 2 часа, докато започна да изпитвам някаква по-нормална сънливост. Може и сам да си го предизвиквам това състояние, не знам, но реално преди това ми беше много по-добре. Аз усетих една лека тревожност още докато приемах медикамента, може би пак подсъзнателно си помислих, че ще ми навреди и нещо ще ми се случи. Всъщност даже и не знам дали трябва да има някакъв положителен ефект от първия прием, но уж така казват. Обаче е факт, че днес отново ставам с почти нулева енергия и замяност, а това чувство ме отчайва страшно много на моменти. Искам като нормален човек просто да се будя с някаква нормална енергия, достатъчна да си изкарам деня без проблеми и без някакви неприятни усещания, но някак си не мога да го постигна и сега пак започва една борба как ще изкарам до вечерта... Някой може ли да ми потвърди дали всъщност е възможно Мелатонин да предизвика такава реакция у мен или пак всичко е внушения и някакъв вид хипохондрични кризи, каквито ми беше казала, че получавам една психоложка преди?

# 843
  • София
Та след като вчера реших да приема една таблетка Мелатонин, уж за по-добър сън... Ами не знам, дали пак аз си въобразявам, но имам чувството, че изобщо не ми повлия добре. Чух няколко добри отзива, уж няма странични ефекти и го продават без рецепта. Обаче след като го приех и си легнах, ме обвзе пак една тревожност, съпроводена от бучене в главата, трептене в мускулите, една скованост. Някак си просто лежах и наблюдавах всяка една реакция на организма ми и следях за неизправности, което само по себе си не е особено нормално. Всичко продължи близо 2 часа, докато започна да изпитвам някаква по-нормална сънливост. Може и сам да си го предизвиквам това състояние, не знам, но реално преди това ми беше много по-добре. Аз усетих една лека тревожност още докато приемах медикамента, може би пак подсъзнателно си помислих, че ще ми навреди и нещо ще ми се случи. Всъщност даже и не знам дали трябва да има някакъв положителен ефект от първия прием, но уж така казват. Обаче е факт, че днес отново ставам с почти нулева енергия и замяност, а това чувство ме отчайва страшно много на моменти. Искам като нормален човек просто да се будя с някаква нормална енергия, достатъчна да си изкарам деня без проблеми и без някакви неприятни усещания, но някак си не мога да го постигна и сега пак започва една борба как ще изкарам до вечерта... Някой може ли да ми потвърди дали всъщност е възможно Мелатонин да предизвика такава реакция у мен или пак всичко е внушения и някакъв вид хипохондрични кризи, каквито ми беше казала, че получавам една психоложка преди?

Ти  сам казваш,  че наблюдаваш  всяка една реакция на организма си. Това само  увеличава симтомите, които имаш. Трябва да правиш точно обратното.  Да не им  обръщаш внимание. Знам ,  че звучи  идиотски, но е така. Помисли  си само, опитваш  се да контролираш процеси, които се контролират от мозъка , т.е. са неволеви, като  дишане, пулс и тн.  Има кой да ги контролира тези неща в тялото ти, довери му  се. Казвам  ти  го  това защото  аз съм  същата.  Като  се хвана ,  че се вглеждам  в тялото  си  заради  някой  симптом  веднага се сещам  за това. Аз от няколко  години няма проблем със сърцебиене и пулс точно  защото  спрях  да си меря пусла и  да проверявам как ми  бие сърцето. Дори когато усетя,  че ми  е висок пулса гледам  да не му  обръщам внимание и  се оправя сам. Защото  мозъка ми си  знае работата и  си  я върши по-добре от мен. Естествено това не означава ,  че не получвам паник атаки, но  ми помага да се справям  с кризите. Затова спри  да се проверяваш.  Постоянното проверяване само  влошава нещата.

# 844
sathoak, съжалявам, че ще го кажа, но имаш спешна нужда от психиатър и медикаментозно лечение.
Извинявам се, ако бъркам, че не приемаш хапчета.

# 845
Всичко тръгва от там че прекалено се самонаблюдаваме. Добре е да спрем да го правим и да не им обръщаме внимание,другото ни вкарва в излишни страхове и паники.
Габа приемам като се сетя ,ашваганда също. Вечер 2 магнезия и 5нтр задължително.
Не подценяване спорта. Това с масажите мисля че действа на същият принцип..

# 846
Щях да напиша същото като Ellie_0001.
Като се случи така да се поддаваш на хипохондрия опитай се да промениш фокуса. Примерно аз почвам да си пея мантра на ум или да си повтарям текстове на песни, според ситуацията.
От психолог знам, че тревожността персистира, когато сме в бъдещето или в миналото, а не в настоящия момент. Но не с фокус към нас, а да се наблюдава околната среда. Примерно да си сред природата и да забелязваш всяка малка подробност.
Ако си вкъщи имаше техника да се отбележат 5неща, да се чуят 4звука...нещо от сорта.
А, и за психиатър си мисля, но ти си знаеш.

Моят мелатонин е подезичен.

Също доста често се случва да съм изморена сутринта след събуждане, но понеже е отдавна и съм свикнала не обръщам внимание. Ставам, кафе и деня започва. Важното е да съм спала през нощта.

# 847
Аз знам, че не трябва да се обръща внимание на всеки един процес в организма, но въпреки това по някой път не мога да спря да го правя... Опитвал съм се много пъти. И усетя ли, че нещо не ми е наред, се вкопчвам в него и положението става лошо. Може би нещо съм се наплашил от разни лоши преживявания в миналото и затова съм станал така. Освен това съм наясно, че при различни видове депресии и тревожни разстройства, често се отключва и хипохондрия и вероятно точно това съм отключил и аз. И въпреки, че уж съм наясно с повечето неща и са ми ги потвърждавали лични лекари, психиатри и психолози, някак си продължавам да ги изпитвам в дадени ситуации. Ако в даден момент случайно забравя за това как точно се чувствам, започвам да ставам драстично по-добре, преди да отново да се сетя обаче... Аз затова и последните години избягвам да пия каквито и да е медикаменти, защото често започвам да си мисля как това не ми влияе добре и реално започвам да чувствам страничните ефекти. Мога да си намеря симптоми за почти всяко заболяване. Аз също бях почти сигурен, че ми има нещо на сърцето, 3 дни лежах в кардиологична клиника и ми казаха, че е здраво. Освен това бях сигурен, че имам и диабет и може би затова се чувствам така, но от тогава са ми правили няколко пълни кръвни картини и ми казаха, че всичко е в норма. Наскоро си бях наумил, че се чувствам така, защото имам гастрит и той ми причинява тези депресивни и тревожни състояния, обаче някак си дискомфорта, който тогава изпитвах в стомаха си изчезна от само себе си. Въпреки че, ако пак си го помисля е много възможно пак да почне да ми се гади. А като прочетох за страха от паник атака при излизане, се натъкнах и на състоянието Агорафобия (общо казано страх от излизане и отворени пространства) и моментално си лепнах и тази диагноза, въпреки че никой не ми я е поставял досега. Даже казах и на част от близките си, че страдам от това. Може и да страдам, не знам, но реално чувствам всички симптоми на това заболяване. И не съм от тези, които непрекъснато ходят по лекари от страх, че имат някакво заболяване, а от тези хора които при всяка възможност избягват ходенето на преглед от страх да не ми открият нещо смъртоносно. Сега си спомням, че преди време бях сигурен, че имам и СПИН. Може и да звучи абсурдно, че си ги мисля всички тези работи, но реално е така.

# 848
,,Не съм от тях, како Сийке...,,

Ами прочети се внимателно какво пишеш...

# 849
Пак ще кажа консултирай се с психиатър. Тук може да пишеш цял ден и ние да ти даваме нашите гледни точки и опит, но ние НЕ сме специалисти. Всеки тук носи демоните си и се бори с тях, както може.
За мен страдаш от тежка хипохондрия и натрапливи мисли. С тях човек без намеса било то на хапчета или терапия трудно би се справил.

# 850
  • София
Аз пък съм обратното, каже ли ми  доктора ,  че нищо ми няма и  веднага се успокоявам. Не вися естествено пред лекарските кабинети нон стоп, но много " болести" са ми минали  само  защото  са ми казали,  че нищо ми няма.  Сега ми предстоят годишни профилактични и  аз съм  единствената във фирмата, която  се радва и няма търпение да ходи Grinning .  sathoak ти  с какво  се занимаваш , работиш ли, учиш ли ?

# 851
Здравейте!
Искам да Ви попитам нещо. Вчера се почувствах окей ментално и си казах, че най-после антидепресанта започна да работи, докато повечето от симптомите се върнаха в края на деня. Това депресивно състояние и отчаяние главно, че едва ли не никога няма да се оправя. Вчера тези мисли ги нямаше. Възможно ли е след почти 2 месеца на този антидепресант чак сега да започва да работи и нормално ли е след като си се чувствал добре след това да те върне в изходна позиция отново?
Предният път, когато започнах подобрението беше градивно, тоест постепенно се оправях, а сега постоянно зле, докато не се почувствам малко по-добре.
Споделете и вашето мнение.
Поздрави!

# 852
Puzzli, два месеца са прекалено много да усетиш чак сега ползите от АД.
По-скоро бих заложил на това,че този,който пиеш не ти действа подобаващо.
Какво приемаш ти?
Аз исках да ви питах според вас приема на АД какви други заболявания може да отключи и възможно ли е изобщо?
И въпрос към женската част. Ако преди 3 месеца на ехограф всичко е било наред при преглед на гърди, има ли възможност сега нещо да се е влошило? От 2-3 години имам дискомфорт в лявата част на гърдата, ръката и гърбът. Мамолъгът ми изключва да е пт гърдата - имам малък фиброаденом,който следим. От три седмици обаче само за това мисля и сякаш дискомфортът ми е по-голям. Лекарят ме вика на година или 6 месеца за мен понеже го мисля.. а са минали едва 3 от последния преглед. Разбира се в главата ми знаете какво е в момента. Чудя се дали не е пак на психическа основа,защото в събота бях изцяло ангажирана например и не съм усетила нищо..

# 853
Аз не казвам, че изобщо не е работил до сега. Просто вчера се почувствах без симптоми почти, а днеска пак бях зле и сега пак горе долу окей.

# 854
На мен досега никой АД не ми е действал на 100 процента добре. За да ги спра,моят лекар каза,че поне 6 месеца трябва да съм била добре на 100%. Аз за година и половина нямам и месец. Чудя се вече наистина защо изобщо ги пия.

Общи условия

Активация на акаунт