Паническо разстройство - 62

• 35 819
  • 868
  •   1
Отговори
# 810
Аз когато започнах посещения при психолог бях сигурна, че имам проблем с високо кръвно, т.е, че проблема ми е физически, въпреки, че 3-ма кардиолози ( невролози, ендокринолози и какви ли не още лекари) ме убеждаваха, че всичко е наред и дори нямам нужда от медикаменти за кръвното. Не вярвах, че лекувайки психиката кръвното ми, или физиката ми ще се успокои.  Изобщо не вярвах, не си го представях как ще стане, но реших, че трябва да опитам преди започването  на АД. Определено считах, че вдигам кръвно и за това се плаша и тревожа. Съответно и на психолога не вярвах, защото той беше на мнение и се опитваше да ми обясни, че всичко се дължи на тревогата ми и заради нея ускорявам пулс и вдигам кръвно и, че това е напълно нормална реакция на тялото в това състояние. Към днешна дата съм склонна да вярвам, че всички телесни усещания са ми причинени от психиката. Преди ги наричах симптоми, но той ме научи, че симптоми са, когато са реални, а телесни усещания са по-скоро, когато са в моята глава. Все още има какво да работя обаче...

# 811
Приятелю, твоето не е сериозно. Щом виждаш, че алкохолът ти носи само вреди, защо го пиеш?

Принципно е така, но за съжаление само на думи е толкова лесно, поне при мен... Знам, че при проблеми с психиката е хубаво да спре изцяло, но при почти 15 години сравнително активно приемане на алкохол, видимо не ми е чак толкова лесно да го спря. Към момента определено съм ограничил количеството, далеч не пия колкото преди, но и това не е достатъчно и ще се стремя с времето да го ограничавам все повече. Иначе психоложката ми казва, че няма да започна да се чувствам по-добре, преди да разреша проблема с алкохола и безсънието. И аз съм съгласен, че нямам ли един период от поне няколко седмици, в които да спя нормално, няма да имам подобрение. Мен ме дразни и отчайва това, че тъкмо започвам да се чувствам някак си нормално и си мисля, че започвам да се оправям и на другия ден пак старата песен. В течение на деня също на моменти чувствам някакво подобрение и гадните усещания пак се връщат. Примерно като стана сутрин, моментално започвам да си правя една инспекция на телесните усещания и си намирам нещо, което да не ми харесва и да не ми се струва нормално и тогава следва и отпадналостта и т.н. Общо взето, всяко телесно усещане е започнало поради някаква причина да ме плаши. Примерно днес усетих едно напрежение в главата и започнах да си мисля как мозъкът ми не се оросява добре. Развил съм някакъв ужасен страх от прилошаване. Освен това осъзнавам, че винаги съм се притеснявал, имал съм много страхове и т.н. (по характер съм притеснителен и свит човек), но не ми се е отразявало физически по чак такъв начин. Завършил съм висше (включително магистратура), работил съм престижна работа, живял съм самостоятелно 10 години, винаги съм се оправял сам финансово. Всичко това ми се струва абсолютно невъзможно в момента. С годините всичко започна да ми избива физически. Друго, което ме дразни, е че съм споделил голяма част от тези си проблеми на близки и приятели, ами почти никой не го разбира (ходят да ми говорят как просто ме мързи). Истина е, че трябва да си го изпитвал. И така... продължавам да се боря с тези чуства ежедневно, но е страшно трудно и е много лесно да се отчая човек. Поздрави от мен.

# 812
Пробвал ли си нещо за съня.
Магнезий, мелатонин, лекарства?
Сънят е много важен фактор.

# 813

Пробвал съм витамини, лекарства на билкова и химична основа също. Витамините и билките почти не ми влияят, с химия съм успявал да спя и то прекалено дълбоко, но чувствах отпадналост през деня, а не това е целта. Скоро не съм опитвал с лекарства на химична основа. От години страдам от дълги периоди на безсъние и това е нещо, с което така и не успях да се справя трайно...

# 814

Пробвал съм витамини, лекарства на билкова и химична основа също. Витамините и билките почти не ми влияят, с химия съм успявал да спя и то прекалено дълбоко, но чувствах отпадналост през деня, а не това е целта. Скоро не съм опитвал с лекарства на химична основа. От години страдам от дълги периоди на безсъние и това е нещо, с което така и не успях да се справя трайно...
Безсъние имат и хората с БАР,но при тях са други симптомите.Мисля,че е важно да намалиш приема на алкохол,тъй като той води до постоянна тревожност!И мисля,че ще успееш!Давай!

# 815
Някой да посещава Маринела Протич психолог? Моля,моля за мнение Simple Smile

# 816
Някой може ли да ми обясни какво е това нещо, тръгвам да заспивам,стряскам се от най-малкия шум и сърцето ми почва да бие лудо. Няколко пъти вече ми се случва,а в будно състояние съм си добре...

# 817
Kamille252 на мен ми се случва постоянно последните месеци.Стряскам се и сърцето ми ще хвръкне.Това е от силен стрес,не е спокоен съня ти.

# 818
Някой може ли да ми обясни какво е това нещо, тръгвам да заспивам,стряскам се от най-малкия шум и сърцето ми почва да бие лудо. Няколко пъти вече ми се случва,а в будно състояние съм си добре...

На мен също ми се случва редовно, не само че всеки шум ме стряска, ами и по някой път, като тръгна да се отпускам и уж да заспивам, усещам едно бучене в главата си и се сковавам целия, няколко секунди не мога да мръдна. Все едно тялото ми заспива, а мозъкът ми остава буден и се получава някакъв конфликт. Много странно за обяснение чувство и изключително неприятно. От време на време получавам и сънни парализи, който е запознат знае за какъв ужас става на въпрос. Всичко това е породено от много силен стрес.

# 819
Ама хора аз сега нямам стрес в живота си..даже ми е прекалено спокойно поне така го усещам.
Освен да е нещо подсъзнателно..нз какво е,но вече ме е страх да легна Sad вече се чудех дали не е от спирането на Клонарекса..

# 820
Ама хора аз сега нямам стрес в живота си..даже ми е прекалено спокойно поне така го усещам.
Освен да е нещо подсъзнателно..нз какво е,но вече ме е страх да легна Sad вече се чудех дали не е от спирането на Клонарекса..
Изострена нервна система. И на мен ми се е случвало ужасно е. Иначе когато човек е спокоен най-често тогава го спохождат тревогите.

# 821
Не, не е от спирането на Клонарекс. Аз го почвам и спирам много пъти, такива симптоми нямам. Това е е от превъзбудена нервна система. Много пъти съм го имала, но не е от спирането на Клонарекс. Не знам защо бързате да го спирате. Аз с него се поддържам в нормално състояние. След много години в такова състояние- 30 г., отдавна съм се научила да го контролирам сама.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 21:10 от maca-niki2008

# 822
Благодаря за включванията,приятели!
Вече се притесних да ми няма нещо друго..
За Клонарекса аз от доста време не го пия редовно,но при тия състояния вечер взимам по 1/2 , ако не успея да заспя. А и това състояние мн ме плаши..ужасно е.
Знам,че ще мине то и ще св върне пък нещо друго..мускулните потрепвания например и така до безкрай.

# 823
Направих 1 седмица без Клонарекс, имам си ПА по 2-3 пъти в деня /и то винаги,когато съм навън/,но засега удържам положението и не посягам към него. Обаче спирането му доста ме "удари" в очите /почти постоянно виждам замъглено/,ходих на очен лекар,като си помислих,че съм увеличила диоптъра,но тя,каза че не вижда проблем, диоптъра ми е същия, също от време на време си бъркам говора.В момента пия Деанксит и Тритико да заместя Клонарекса, ми да Ви кажа ефект не виждам.
Въпроса ми е към спрелите Клонарекс, колко време Ви отне да го спрете и след това кога се почуствахте добре?

# 824
Аз също имах проблем със зрението. Около 10 дена ме държа  и след това започна полека да се подобрява.

Общи условия

Активация на акаунт